Μετάβαση στο περιεχόμενο

Spyros_F

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Spyros_F's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σε μπόιλερ τριπλής ενέργειας όπου οι ηλιακοί συλλέκτες και το θερμοδοχειο βρίσκονται στο δώμα (ανοικτό κύκλωμα), το κύκλωμα θέρμασης και το κύκλωμα του μπόιλερ κάθε διαμερίσματος έχουν ανεξάρτητες ηλεκτροβάνες και θερμιδομετρητές με ποια "φιλοσοφία" αυτοματισμού μπορούμε να εξασφαλίσουμε βέλτιστη χρήση του κυκλώματος από το λέβητα Κ.Θ. για παραγωγή Ζ.Ν.Χ. Εννοώ κυρίως έλεγχο ώστε π.χ. να μη λειτουργεί ο λέβητας για θερμάνει ένα μόνο από τα μπόιλερ (είναι "σωστό" αυτό ?) ή σύγκριση θερμοκρασίας μπόιλερ/κυκλώματος Κ.Θ. για να ανοίξει η ηλεκτροβάνα του μπόιλερ ή ακύρωση της θέρμανσης του μπόιλερ κατά τους θερινή περίοδο κτλ. Θεωρώ ότι το κύκλωμα από τον ηλιακό έτσι κι αλλιώς θα λειτουργεί λίγο (συννεφια) ή πολυ (ηλιοφάνεια) χωρίς κάποιον έλεγχο (σωστό?). Ποια είναι η γνώμη της "πιάτσας" (!!!) στο θέμα ? Ευχαριστώ
  2. Ευχαριστώ Bill-2 ! Μηπως υπαρχει κάπου η συγκεκριμενη διαταξη σε ηλεκτρονικη μορφη ? Ευχαριστω !
  3. Καλησπέρα, Απο που προκύπτει (νόμο, διαταξη κτλ.) η χρήση αυτόματου πυροσβεστήρα οροφής στο λεβητοστάσιο και την αποθήκη καυσίμων ; Στο ΠΔ71/88 και στο ΠΔ 922/77 δε νομίζω ότι αναφέρει κάτι σχετικό. Επίσης από που προκύπτει (νόμο, διαταξη κτλ.) για το μηχανοστάσιο ανελκυστηρα η χρήση φορητού πυροσβεστήρα 6kgr CO2 και και ξηράς κόνεως 12kgr ; Εννοώ τους συγκεκριμένους τύπους και όχι γενικα 2 πυροσβεστηρες !!!!!!!!! Ευχαριστω ! Παρακαλώ αναγράψτε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας! Ευχαριστώ, ilias
  4. Είναι υποχρεωτική η τοποθέτηση ηλεκτροβάνας - εκτος από τη χειροκίνητη βάνα - στη γραμμή αερίου προς λεβητοστάσιο ? Ευχαριστώ
  5. Παίδες, Ποια ειναι η διαμετρος γαλβανισμενου σιδηροσωληνα για καλώδιο J1VV-R 3x2,5. Αφορά κύκλωμα φωτισμου κήπου και τοποθετείται εντος εδάφος. Ο τύπος του καλωδίου είναι οκ ?
  6. Η γραμμή κίνησης υδραυλικού ανελκυστήρα από τον πίνακα κοινοχρήστων προστατεύται με ρελέ διαρρόης ? Επίσης η γραμμή του πίνακα του λεβητοστασίου από τον πίνακα προστατεύεται με ρελέ διαρρόης ? Μήπως οι παραπάνω γραμμές πρέπει να ασφαλίζονται με ξεχωριστά ρελέ διαρρόης ? Ευχαριστώ
  7. Για PLC ένα όνομα (ειδικά στην Ελλάδα) ... Siemens και ξερό ψωμί ... μην επενδύσεις χρόνο σε τίποτα άλλο ! To site χαοτικό ... αλλά με τρελό υλικό (tutorials, manuals κτλ). Ορεξη να έχεις !
  8. Έχοντας υπολογίσει την παροχή της αντλίας υδραυλικού ανελκυστήρα (στη συγκεκριμένη περίπτωση 125 lt/min) πως υπολογίζεται η χωρητικότητα που πρέπει να έχει η δεξαμενή λαδιού της μονάδας του υδραυλικού ανελκυστήρα ? Υπάρχει τύπος ή κάποιος "μπούσουλας" ? Ευχαριστώ !
  9. Costas τετοια άμεση αποκριση δεν περιμενα ! Thanks ! Οσον αφορα το θεμα της αντεπιστροφης θα η8ελα να ρωτησω ποια είναι στην "πράξη" η πρακτική που εφαρμοζεται. Δηλαδη μηπως τελικά μπαινει ΚΑΙ στην εξοδο του ζεστου νερου ? Επίσης πρεπει να τοποθετηθουν βανές και στο κρυο και στο ζεστο νερο ?
  10. Σε boiler διπλης ενεργειας (ηλεκτρικό-ηλιακό) τοποθετημένο στην ταράτσα τοποθετουμε βαλβιδα αντεπιστροφης στην προσαγωγή του κρυου νερού ή στην έξοδο του ζεστού νερού ? Η τοποθέτηση γίνεται "κοντα" στο συλλέκτη της υδρευσης ή "κοντα" στο boiler ?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.