Μετάβαση στο περιεχόμενο

atheologitis

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

atheologitis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • One Year In
  • Reacting Well Rare
  • One Month Later
  • Dedicated Rare

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. περιοχή προ του 85- ΝΟΚ άρ.14 παρ.1.β) "όταν στο κοινό πλάγιο όριο όμορων οικοπέδων υπάρχει κτίσμα σε απόσταση μεγαλύτερη του ενός μέτρου και μικρότερη ή ίση του δ από το κοινό όριο και έχει ανοίγματα στην πλευρά αυτή, το κτίριο οφείλει να έχει κατ’ ελάχιστο απόσταση δ από το κοινό πλάγιο όριο μόνο κατά το τμήμα του οικοπέδου που υπάρχει το παραπάνω κτίσμα του όμορου οικοπέδου. Σε κάθε άλλη περίπτωση το κτίριο δύναται να εφάπτεται στο κοινό πλάγιο όριο." - διακρίνονται λοιπόν τέσσερις περιπτώσεις: i) 1<x≤δ & υπάρχουν ανοίγματα , άρα αφήνω απόσταση δ ii) 1<x≤δ χωρίς ανοίγματα , άρα μπορώ να κολλήσω στο όριο ii) x≤1 , άρα μπορώ να κολλήσω στο όριο ii) x>δ χωρίς ανοίγματα , άρα μπορώ να κολλήσω στο όριο - σε πρίπτωση ομόρου κτιρίου με "σπασίματα", αντιμετωπίζω κάθε τμήμα ξεχωριστά, εννοώντας ότι στο τμήμα που μπορεί να ίσχυεί το i) αφήνω δ και στο επόμενο τμήμα που ισχύει το iii) μπορώ να κολλήσω; (την τμηματική αντιμετώπιση την προτείνει η παρ. η) για την περίπτωση ξεχωριστών όμορων οικοπέδων) -απορία: για τον υπολογισμό του δ, ποιό H λαμβάνω υπόψη; τι δικό μου (και μετά την εφαρμογή τυχόν "bonus" των άρ.10 και αρ.15, το νόμιμο γέιτονα, το υλοποιημένο του γείτονα (τυχόν αυθαίρετα), το επιτρεπόμενο της περιοχής, διαφορερτικό δ1 και δ2 σε κάθε οικόπεδο; παραθέτω σκαρίφημα και ευχαριστώ εκ των προτέρων. 14.pdf
  2. 1. Η σκέψη μου είναι πως αφού πράγματι ο νόμος δεν μας επιβάλλει απόσταση μεταξύ των κτιρίων του ίδιου οικοπέδου, αυτή μπορεί να είναι όση θέλουμε. Το τι γίνεται με φωτισμό αερισμό είναι άλλο ζήτημα, που πράγματι "επιβάλλει" διαστάσεις αλλα όχι πάντα. 2. δηλαδή - και επειδή η Σκαρλά δεν μπορεί με κάποια απάντησή της να προσθέσει/ συμπληρώσει ξαφνικά το νόμο- μπορεί να τεθεί και απόσταση μικρότηερη από δ, διότι απλά ο σχεδιασμός μας μπορεί να μην έχει παράθυρα εκεί, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να φωτίζουμε και να αερίζουμε πανταχόθεν ένα χώρο. Ενώ, προεκτείνοντας, θα μπορούσαμε να έχουμε και ανοίγματα με κάθετη απόσταση <δ εφόσον ο φωτισμός του χώρου εξασφαλιζόταν από άλλα ανοίγματα σε άλλους εξωτερικούς τοίχους. 3. γενικά μπορόύμε να μην προσμετρήσουμε κάποια ανοίγματα στον φωτισμό αερισμό, το οποίο πρκύπτει εμμέσως πλην σαφώς από την παρ.4 του ίδιου άρθρου. Η απόσταση αυτή όπου αναφέρεται, είναι απαιτητή για να καλύψει τις ανάγκες φωτισμού/αερισμού και δεν θέτει ζήτημα περί νομιμότητας/δυνατότητασ διάνοιξης του ανοίγματος στην εν λόγω θέση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.