Μετάβαση στο περιεχόμενο

Cornelia

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Cornelia

  1. Αρχικά σας ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, το θέμα που δεν μπορώ να κατανοήσω είναι αν επιτρέπεται να βγουν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα δύο ΕΕΜΚ, η μία μετά την άλλη, που αφορούν το ίδιο ακίνητο γιατί η πρώτη θα αφορά εργασίες ριζικής ανακαίνισης του πρώτου ορόφου με αλλαγή εσωτερικής διαρρύθμισης των δωματίων και η δεύτερη ΕΕΜΚ τις εργασίες που αφορούν αποκλειστικά το πρόγραμμα του Εξοικονομώ. Το όριο των 25000 ευρώ είναι ένα βασικό θέμα γιατί σε τυχόν έλεγχο (ίσως θα προκύψει ότι συνδέονται οι δύο ΕΕΜΚ) και δεν θα εγκριθεί στο τέλος η εξόφληση του Εξοικονομώ. Οι απόψεις που μου δόθηκαν από φίλους αρχιτέκτονες μηχανικούς είναι οι ακόλουθες: Α) Ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να εκδοθούν δυο ΕΕΜΚ, για το ίδιο ακίνητο η μια μετά την άλλη, γιατί θα κλείσει η πρώτη άδεια μικρής κλίμακας και θα ξεκινησει μετά η άλλη χωρίς πρόβλημα. Β Ότι δεν μπορεί να εκδοθούν δύο ΕΕΜΚ για το ίδιο ακίνητο το ίδιο χρονικό διάστημα παρά μόνο να εκδοθεί η πρώτη για να ξεκινήσουν οι εργασίες στο ακίνητο και μετά να αναθεωρηθεί και να προστεθούν όσες εργασίες αφορούν το πρόγραμμα Εξοικονομώ μέχρι το όριο των 25000 ευρώ. Αν ισχύει το Α τότε ο καθένας δεν θα μπορούσε να βγάζει 2 ή και 3 ΕΕΜΚ και να ξεπερνάει με αυτό τον τρόπο το όριο των 25000 ευρώ; Για την Β απάντηση (που μου ακούγεται και πιο λογική) μου ειπώθηκε επιπλέων ότι μπορούν να ξεκινήσουν οι εργασίες χωρίς έκδοση ΕΕΜΚ παρά μόνο με το άρθρο 30 για εργασίες για τις οποίες δεν απαιτείται οικοδομική άδεια ή έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας. Μπορεί όμως με το άρθρο 30 να γίνει ριζική αλλαγή του 1ου ορόφου με αλλαγή εσωτερικής διαρρύθμισης; Σας παρακαλώ θα ήθελα την βοήθεια σας κάθε απάντηση μου είναι πολύτιμη.
  2. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπέρα σας, Αγαπητοί φίλοι και φίλες, θα ήθελα σας παρακαλώ την γνώμη σας σχετικά με την διαδικασία έκδοσης άδειας μικρής κλίμακας στο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ του 2021». Σε μια διώροφη μονοκατοικία (ισόγειου και πρώτου ορόφου) που είναι υπαχθείσα στο πρόγραμμα υπάρχει η δυνατότητα να εκδοθεί αρχικά μια άδεια μικρής κλίμακας που θα αφορά εργασίες εσωτερικής διαρρύθμισης του πρώτου ορόφου και τροποποίησης του περιβάλλοντα χώρου - μαντρότοιχου, και στην συνέχεια να εκδοθεί μια νέα άδεια μικρής κλίμακας που θα περιλαμβάνει τις εργασίες που αφορούν το Εξοικονομώ. Δηλαδή αν εκδοθεί η μια άδεια μετά την άλλη θα υπάρχει πρόβλημα ή επιτρέπεται αφού ολοκληρωθούν οι εργασίες της πρώτης να συνεχίσουμε σε μια δεύτερη άδεια. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ανταπόκριση σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.