Μετάβαση στο περιεχόμενο

Antonis T.

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Antonis T.

  1. Καλημέρα και καλή εβδομάδα, Ως ιδιώτης θα μπορούσα να βάλω μια κάτοψη οικοπέδου να μου πείτε τη γνώμη σας για τα δ κτλ κλπ εξαιρέσεις αν υπάρχουν;
  2. Σωστός, ανέστησα το νήμα για να μη κάνω άλλο νέο με πάνω κάτω ίδιες απορίες/απαντήσεις. Για το αν οι μηχανικοί είναι ανοικτοί σε νέες υλοποιήσεις ή όχι, όπως και στον κλάδο μου , ε , υπάρχουν και αυτοί που δεν λένε να πάνε παρακάτω και είμαι θεωρώ στον κατεξοχήν κλάδο όπου ότι έμαθες χθες σήμερα είναι ιστορία. Ωστόσο, το κόστος αποπεράτωσης καταλαβαίνω ότι εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, προσωπικά πάντα, θα προτιμούσα να κάνω έκπτωση στα δάπεδα ή στα κουζινικά αλλά όχι σε ηλεκτρολογικα/υδραυλικά/μονώσεις/κουφώματα. Θα ήθελα επίσης να εξαρτώμαι το δυνατόν λιγότερο από την μαστοριά του τεχνίτη. Πριν 25 χρόνια που χτίσαμε το πατρικό μου στην επαρχία, ανέλαβαν πολλοί καλοί, πραγματικά μερακλήδες τεχνίτες, με αποτέλεσμα το σπίτι να έχει ζητήσει όλα αυτά τα χρόνια 1 ασφάλεια στον πίνακα και έναν κυκλοφορητή για τον λέβητα. Ζώντας στην Αττική βλέπω παντού γύρω μου οικοδομές με κακοτεχνίες, στραβούς τοίχους, πρίζες που προτιμούν να κρέμονται από τους τοίχους, κουφώματα καμπριο, δάπεδα μπάνιου όπου τα νερά αντί να ψάχνουν το σιφώνι, ψάχνουν το δρόμο για την κουζίνα. Σίγουρα θα υπάρχουν καλοί τεχνίτες αλλά πρέπει να είναι κανείς τυχερός να βρει μηχανικό/αρχιτέκτονα που να συνεργάζεται με αυτούς. Για παράδειγμα από το να προσεύχομαι ο σοβατζής μου να κάνει καλή δουλειά θα προτιμούσα να ντύσω την τοιχοποιία με γυψοσανίδα (σε ημιτελές) το οποίο όμως θα εκτροχίαζε το μπάτζετ. Ευχαριστώ για την προηγούμενη απάντηση.
  3. Καλησπέρα, Θα ήθέλα να ευχαριστήσω για τη συμβολή σε αυτό το νήμα καθώς και τον φίλο που το ξεκίνησε. Βρίσκομαι σε παρόμοια φάση όπουν αν και αρχικά είμαι υπέρμαχος του χτισίματος από την αρχή, λόγω ανάγκης άρχισα να καλοβλέπω την περίπτωση του ημιτελούς και βλέπω πως οι πωλητές συνήθως δεν λαμβάνουν καθόλου υπόψιν τους την ηλικία των εκτεθιμένων σε φυσικά στοιχεία σκελετών ή τους αντισεισμικούς κανονισμούς. Εάν διαβάζει κάποιος μηχανικός που να δραστηριοποιείται στα μεσόγεια (Αττικής) και δεν έχει αλλεργία σε νέες τεχνολογίες δόμησης παρακαλώ όπως μου στείλει ένα μήνυμα. Σίγουρα κάποια στιγμή θα χρειαστώ βοήθεια.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.