Μετάβαση στο περιεχόμενο

Touristas

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

1 Ουδέτερη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Λαμία
  1. Γιατί δεν μας τα λένε όλα από την αρχή .. αλλά λίγα λίγα: "..Ηδη τα συναρμόδια υπουργεία έχουν καταγράψει τη λίστα με τα επαγγέλματα. Ξεπερνούν τα 350 και η καταγραφή συνεχίζεται. Η οδηγία προβλέπει την άρση κάθε εμποδίου δραστηριοποίησης Ευρωπαίου πολίτη στην Ελλάδα. Ετσι, υποχρεώνει στην αποδοχή πτυχίων, προϋπηρεσίας, μαθητείας και πιστοποίησης που έχει γίνει σε άλλο κράτος-μέλος, προκαλώντας μοιραία άρση των εμποδίων που σήμερα θέτει η νομοθεσία. Οι αλλαγές που θα γίνουν για να εφαρμοστεί η οδηγία (και αυτή περιλαμβάνεται στο Μνημόνιο) θα «κουμπώσουν» με τις νέες απαιτήσεις του νόμου περί απελευθέρωσης των επαγγελμάτων, που ουσιαστικά προχωρά ένα βήμα παραπέρα. Μάλιστα δεν αποκλείονται και νέες ρυθμίσεις αφού προβλέπεται ρητά από τον νόμο ότι έως τον Ιούνιο το υπουργικό συμβούλιο μπορεί με Προεδρικό Διάταγμα να προσθέσει και άλλους όρους." ή "...Ολοι οι παραπάνω περιορισμοί και απαιτήσεις θα καταργούνται 4 μήνες μετά την ψήφιση του νόμου, εκτός αν, μέσα στην ίδια τετράμηνη προθεσμία, εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα που θα επιτρέπει εξαιρέσεις για συγκεκριμένο επάγγελμα για λόγους επιτακτικού δημόσιου συμφέροντος και ο περιορισμός που διατηρείται είναι πρόσφορο και αναγκαίο μέσο για τη εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος..." Τελικά δηλαδή το ζήτημα προφανώς και ΔΕΝ είναι οι ελάχιστες αμοιβές ..αλλά η ελεύθερη εισβολή των ντεμέκ Ευρωπαίων. Νομίζω ότι το ΤΕΕ είναι αρκετά μικρό μέγεθος για να εμποδίζει (ούτε καν να καθυστερήσει) τα γεγονότα. Και να φανταστεί κανείς ...ότι δεν έχει καεί ούτε ένας κάδος ΤΟΣΟ ΥΠΟΤΑΓΗ!! ---------------- edit: Η ελάχιστη αμοιβή θα παραμείνει προφανώς με άλλη ονομασία αφού το κράτος χρειάζεται τις ασφαλιστικές και όχι μόνο εισφορές μας. Μόνο που πλέον δεν θα είναι "υποχρεωτική" να την ζητάς ή να σου την δίνουν!. Κλειστός (μτφ. για χώρο επαγγελματικό) όπου δεν μπορεί να εισέλθει όποιος θέλει, αφού ελέγχεται αυστηρά από τα μέλη του. αυτός που δεν επιτρέπει εύκολα την είσοδο νέων μελών. Αυτό θέλουν να το σταματήσουν (μεταξύ μας προσπαθούν από καιρό βλ. ΤΕΙ). Όπως σωστά αναφέρθηκε είμαστε ίσοι αλλά προς Θεού ΌΧΙ ίδιοι!
  2. Προσωπικά έχω εργαστεί με Statics και StereoStatika και κατά την γνώμη μου του πρώτου είναι ελαφρώς καλύτερα (ίσως πληρέστερα). Π.χ. 1ον του Stereostatika στον ξυλότυπο δεν αναφέρει τους οπλισμούς των υποστυλωμάτων !! και θα πρέπει να κάνεις copy - paste ήμαρτον .... και 2ον στις λεπτομέρειες των υποστυλωμάτων έχει γενικά κύκλους χωρίς ένα υπόμνημα τι σόι Φ είναι... (σε αντίθεση με Statics που έχει συγκεκριμένο σύμβολο ανα Φ)...
  3. Ελπίζω να βοηθήσει..: Αποφ. 3046/304/89 (Φ.Ε.Κ. 59Δ/3.2.89) Κτιριοδομικός Κανονισμός Άρθρο 27 παρ. 2.4.2.5 "..Η καπνοδόχος πρέπει να καταλήγει τουλάχιστο 1m πάνω από το σημείο εξόδου της, 0,7m από οποιασδήποτε ακμή κτιρίου που βρίσκεται σε ακτίνα μικρότερη των 3.0m από αυτή και 1,5m από καυστά υλικά. Σε περίπτωση που υπάρχουν ανοίγματα που βρίσκονται ψηλότερα από την απόληξη της καπνοδόχου και σε οριζόντια απόσταση μικρότερη των 10m από αυτήν και η αρμόδια αρχή διαπιστώσει ενόχληση από την εκπομπή καυσαερίων, μπορεί να επιβάλει την ανύψωση της καπνοδόχου ή να διατάξει άλλα μέτρα για τον περιορισμό της ενόχλησης σε ανεκτά όρια. .."
  4. Σε περίπτωση "καλαμωτής" (απλή σιδηροκατασκευή με καλάμια) σε ακάλυπτο χώρο θεωρείται αυθαίρετη κατασκευή?
  5. Δεν μπορώ να κατάλαβω που είναι η έκπληψη... Κυβερνήσεις επί χρόνια και φυσικά τα αρμόδια όργανα των μηχανικών (βλ. Τ.Ε.Ε.) άφησαν το ελεύθερο σε κάθε "τυχοδιώκτη" να ασχοληθεί με την δημόσια και ιδιωτική κατασκευή. Άτομα που το μόνο που είχαν να προσφέρουν (και αυτό πολλές φορές άγνωστο αν ισχύει) ήταν ..το κεφάλαιο. Άτομα που κοιτάζουν την τσέπη τους και πως θα βγάλουν κέρδος από κάθε στάδιο της κατασκευής ... φυσικά αγνοώντας προδιαγραφές, κανόνες ασφάλειας κλπ. Ας μου δόσει κάποιος το ΦΕΚ που να ορίζεται ..τι εστί εργολάβος δημοσίων έργων. Ας πάει κανείς να κάνει τον γιατρό ... τον δικηγόρο.
  6. Δια την τάξην, Ηλία, όντως έτσι αναφέρει το άρθρο 3 παρ1.Γ σχετικά με την κατηγορία Συνάθροιση κοινού,όμως δεν ανήκει στον Γ.Ο.Κ. αλλά στον Κτιριοδομικό Κανονισμό [ΦΕΚ 59/1989] όπως και το 70τ.μ./1,40=50 άτομα στο άρθρο 4 παρ.3.Ι.Ι πάλι του Κτιριοδομικού Κανονισμού Παρόλα αυτά σωστός ο παίχτης !!
  7. Μπορείς να ζητήσεις από την Μητρόπολη της περιοχή σου την με αριθμό πρωτ. 2851 / 7.8.2001 εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου. Σε αυτή αναγράφεται τι δικαιολογητικά απαιτούνται. Όσο για την διαδικασία μου ζητήθηκε να πάρω βεβαίωση των όρων δόμησης από την Πολεοδομία -στάδιο που έχω "βαλτώσει" σχεδόν 1 μήνα- και στην συνέχεια να ετοιμάσω πλήρη φάκελο άδειας (κατά τα γνωστά) που μέσω Μητρόπολης θα κατατεθεί στην Ναοδομία για έλεγχο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.