Μετάβαση στο περιεχόμενο

pe86

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλεκτρονικός Μηχ/κος & Μηχ/κος Υπ/στων

pe86's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Conversation Starter Rare

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Επικοινώνησα με τη δ/νση εισφορών στην Αθήνα και μου είπαν ότι έχει γίνει διαγραφή μου απ’ το ΤΣΜΕΔΕ από 1/1/2017, φαντάζομαι πως έγινε αυτόματα όταν ζήτησα αναδρομική διαγραφή των εισφορών που έτρεχαν μετά την 31/12/16. Κι ότι μπορώ να πάρω βεβαίωση διαγραφής απ’ τον τοπικό εφκα. Για μισθωτούς μου είπαν ότι δεν υπάρχει πλέον ΤΣΜΕΔΕ αλλά μόνο ΕΦΚΑ είτε ως πρώην ΙΚΑ (που εκεί μπαίνει ο κωδικός του μηχανικού) είτε ως πρώην Δημόσιο (κι αυτό για όποιον έχει ένσημα δημοσίου πριν το 2011)
  2. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, δυο ερωτήσεις μόνο: Πιστεύετε πως συμφέρει περισσότερο η αλλαγή ασφάλισης σε δημόσιο ή η συνέχιση με εκείνη του μισθωτού μηχανικού ΕΦΚΑ; (μισθωτός μηχανικός ασφαλιζόμουν ως τώρα σαν αναπληρωτης καθηγητής πληροφορικής). Κι αν επιλέξω τελικά ασφάλιση δημοσίου, χρειάζεται όντως η διαγραφή απ’ το ΤΣΜΕΔΕ ακόμα και τώρα που υπάρχει μόνο ο ενιαίος ΕΦΚΑ για μισθωτούς; Να σημειώσω πως πέρα από κλειστά βιβλία, δεν ασφαλίζω ούτε ιδιότητα μηχανικού, καθώς διέγραψα αναδρομικά τις εισφορές που έτρεχαν μετά το 2017. Σε κάθε περίπτωση, ποια είναι η διαδικασία διαγραφής (πλέον) απ’ το ΤΣΜΕΔΕ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  3. Καλησπέρα σας, Είμαι ασφαλισμενος στο ΤΣΜΕΔΕ απ’ το 2008, με κλειστά βιβλία απ’ το 2015, λόγω του ότι εργάστηκα ως μισθωτος (αναπληρωτής) εκπαιδευτικός πληροφορικής. Αυτές τις μέρες διορίστηκα μόνιμος και κατά την ανάληψη υπηρεσίας, μου δόθηκε η επιλογή ασφάλισης στο δημόσιο (λόγω του ότι είχα ένσημα πριν το 2011)-όμως επειδή δήλωσα την ασφάλιση μου στο ΤΣΜΕΔΕ, μου είπαν πως για να με ασφαλίσουν στο δημόσιο χρειάζεται να προσκομίσω διαγραφή από ΤΣΜΕΔΕ και ΤΕΕ. Ωστόσο η υπάλληλος της δ/νσης εκπαίδευσης δεν φάνηκε να είναι και βέβαιη, ή τουλάχιστον να έχει σαφή γνώση του νόμου, ενώ και στο τοπικό περιφερειακό υποκατάστημα εφκα (πρώην ΤΣΜΕΔΕ) της πόλης μου που απευθύνθηκα, δεν φάνηκε να γνωρίζουν σχετικά οι υπάλληλοι, μου είπαν μόνο πως εφόσον έχω κάνει διακοπή εργασιών δεν έχω να κάνω πια με το ΤΣΜΕΔΕ! Να διευκρινήσω πως προσωπικά θεωρώ καλύτερη επιλογή την συνταξιοδοτική ασφάλιση στο Δημόσιο λόγω κάποιων ευνοϊκών ρυθμίσεων που ακόμα παρέχει (εφάπαξ, πλασματικά έτη, σύνταξη με ανήλικα τέκνα κλπ.) Απ’ την άλλη, φοβάμαι μήπως βγω ζημιωμένος αν μπλέξω με διαδοχική ασφάλιση κλπ. Για όλα τα παραπάνω θα εκτιμούσα πολύ τα φώτα και τη βοήθεια όποιου γνωρίζει σχετικά: Η επιλογή ασφάλισης δημοσίου σε σχέση με του τσμεδε είναι προτιμότερη για έναν εκπαιδευτικό πληροφορικής; Κι αν τελικά αποφασίσω δημόσιο, θα πρέπει να προσκομίσω πρώτα διαγραφή ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ στη δ/νση εκπαίδευσης που διορίστηκα; Σε μια τέτοια περίπτωση, και με την πράξη ανάληψης και ορκωμοσίας στο χέρι, θα γινόταν άμεσα η σχετική διαγραφή, ή θα με ταλαιπωρούσαν; (ταλαιπωρήθηκα ήδη περίπου 5 χρόνια για να γίνει διαγραφή των οφειλών που έτρεχαν μετά το 2017) Απ’ τη δ/νση εκπαίδευσης μου είπαν να αποφασίσω σχετικά ως τέλος του μήνα. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για την πολύτιμη βοήθειά σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.