Μετάβαση στο περιεχόμενο

cvbill

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by cvbill

  1. Καλησπέρα και πάλι. Επανέρχομαι με το θέμα αδείας. Το ακίνητο έχει άδεια λυομένου του '74. Το λυόμενο κατασκευάστηκε με διαφορετική διαμερισμάτωση και λίγο διαφορετικό περίγραμμα αυξάνοντας τα τετραγωνικά (τα οποία παραμένουν κάτω από τα επιτρεπόμενα). Η ερώτηση μου είναι στο θέμα αδείας, θεωρώ ότι έχει άδεια ή όχι? Ο νόμος αναφέρει ότι σε περίπτωση λυόμενης άδειας, αν αντί για το λυόμενο κτίσμα της αδείας βρεθεί κτίσμα συμβατικής κατασκευής, τότε θεωρείται χωρίς άδεια. Στην περίπτωση μου όμως κτίστηκε κανονικά το λυόμενο και μετέπειτα το 2000 κατασκευάστηκαν οι αποθήκες από μπατική οπτοπλινθοδομή. Με τις αποθήκες που είναι >15 τετραγωνικά και χτίστηκαν το 2000 επίσης τί γίνεται, θεωρούνται υπέρβαση δόμησης της υπάρχουσας αδείας του '74 άρα κατηγορία 4 ή κατηγορία 5 και άρα ... δε τακτοποιούνται? Ευχαριστώ προκαταβολικά.
  2. Καλησπέρα και σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου! Το λυόμενο έχει Ο.Α. σε γεωτεμάχιο που πλέον δεν είναι άρτιο. Οι αποθήκες κατασκευάστηκαν πριν το 2000 και έχουν κεκλιμένη οροφή οπότε θα το ψάξω περαιτέρω. Όσο για την ξύλινη αποθήκη, είχα την αίσθηση ότι ανεξάρτητα από τον αριθμό των παραβάσεων κατηγορίας 3, το πρόστιμο είναι το ίδιο.
  3. Καλησπέρα σας συνάδελφοι, Έχω περίπτωση αυθαίρετης λυόμενης κατοικίας εκτός σχεδίου προ '75 η οποία έχει τις ακόλουθες αυθαιρεσίες: -Αυτόνομη αποθήκη που εφάπτεται της λυόμενης κατοικίας 5,3 μ², ελεύθερου ύψους ~2,35μ. - Αυτόνομη αποθήκη που εφάπτεται της κατοικίας 10,7μ², ελεύθερου ύψους ~2,35μ. - Εξωτερική πρόχειρη ξύλινη κατασκευή οριακά 8μ². - Στέγαστρο 11² (μεταλλική κατασκευή) στον ακάλυπτο που χρησιμοποιείται ως αποθήκη εργαλείων. Μετά από διάβασμα σχετικών νημάτων, καταλαβαίνω οι αποθήκες δε μπορούν να θεωρηθούν αμφότερες κατηγορία 3 καθώς υπάρχει υπέρβαση των 15μ². Σκοπεύω να βάλω τη μεγαλύτερη στην κατηγορία 3 και τη μικρότερη να τη θεωρήσω ΥΔ. Η βασική μου απορία εδώ είναι αν το ύψος στο οποίο αναφέρεται το σχετικό άρθρο του Ν4495 αφορά το ελεύθερο ύψος της αποθήκης ή το μέγιστο ύψος (φυσικό έδαφος ως κορυφή κατασκευής). Επίσης, υπάρχει πρόβλημα στο ότι η αυτόνομη αποθήκη εφάπτεται στη λυόμενη κατασκευή; Την ξύλινη αποθήκη που είναι ανοιχτή από τις δύο μεριές σκοπεύω επίσης να την εντάξω στην κατηγορία 3. Το παράβολο πληρώνεται μία φορά και καλύπτει όλες τις παραβάσεις που ανήκουν στην κατηγορία 3, σωστά? Τέλος, το μεταλλικό στέγαστρο θα το περάσω με αναλυτικό προϋπολογισμό. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για οποιαδήποτε υπόδειξη ή άλλη χρήσιμη πληροφορία.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.