Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δημητρης_ΠολΜηχ

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Δημητρης_ΠολΜηχ

  1. Καλησπερα @dimitris GM - Αυτο ακριβως ειναι που δεν μπορω να ξεκαθαρισω ακομα: ειναι "σοφιτα" ή ειναι αυθαιρετη κατασκευη πανω στην πλακα του δωματος; - Διοτι εαν θεωρειται αυθαιρετη κατασκευη τοτε μπορει να γινει τακτοποιηση εαν ειναι ομως σοφιτα θα επρεπε να εχει γινει.......... - Επισης εχει εξαντηθει ο σ.δ και δεν εχει καποιος την αποκλειστικη χρηση του δωματος. Οσο αναφορα τις σοφιτες εγω παω με τον παρακατω του ΝΟΚ: ....... ιε. Σοφίτες με συνολικό εμβαδόν μικρότερο ή ίσο των 1/2 του χώρου της υποκείμενης κάτοψης με τον οποίο συνδέονται λειτουργικά, χωρίς να αποτελούν ανεξάρτητο όροφο και εφόσον το μέσο ελεύθερο ύψος είναι μικρότερο από 2,20 μ. - Και στην περιπτωση μου ειναι το συνολικό εμβαδόν ισο με τον χωρο της υποκειμενης κατοψης με τον οποίο συνδέεται λειτουργικά. Ευχαριστω και περιμενω την απαντηση σου μετα απο αυτες τις πληροφοριες! Επισης @Σερίφης μηπως βλεπεις καποια αλλαγη με τις παραπανω πληροφοριες σχετικα με την σοφιτα ή αυθαιρετη κατασκευη; Thankssss!
  2. Γεια σου Ιασονα Στις αεροφωτογραφιες φαινεται οτι προϋπάρχει η σοφιτα οποτε οκ νομιζω θα ειμαι ως προς την αποδειξη, το θεμα ειναι να βγαλω ακρη σε ποιον ανηκει;;;! Στην αποδοχη τι προτεινεις να δει; Αφου εχει το δικαιωμα στην αποδοχη μεσα σε ενα χρονο να κανει τις τακτοποιησεις που χρειαζεται, σωστα; Ευχαριστω
  3. Γεια σου Ιασονα Στις αεροφωτογραφιες φαινεται οτι προϋπάρχει η σοφιτα οποτε οκ νομιζω θα ειμαι ως προς την αποδειξη, το θεμα ειναι να βγαλω ακρη σε ποιον ανηκει;;;! Στην αποδοχη τι προτεινεις να δει; Αφου εχει το δικαιωμα στην αποδοχη μεσα σε ενα χρονο να κανει τις τακτοποιησεις που χρειαζεται, σωστα; Ευχαριστω
  4. Ευχαριστω για τις απαντησεις, εχω 2 ερωτησεις ακομα: α) Στη οψη δεν φαινεται σοφιτα (η οπως θελουμε να την πουμε), εαν αυξηθει ο σ.δ και θελει να χτισει ο ιδιοκτητης του δικαιωματος υψουν, που θα χτισει εφοσον η σοφιτα καταλαμβανει ολο το επιπεδο πανω απο το τελευταιο; β) Για την "υπαρχουσα" σοφιτα να αιτηθω διορθωση φακελου και να την περασω για τακτοποιηση; Σε ευχαριστω!
  5. Ευχαριστω για την απαντηση, θα μπορουσες περαιτερω να εξηγησεις γιατι η σοφίτα είναι τμήμα του ανώτερου ορόφου; Σε ρωταω διοτι εχω διαβασει μια αλλη περιπτωση οπου ανεργεθηκε αυθαιρετο πανω σε οικοδομη και τελικα πηγε ιδιοκτησιακα στον ο ιδιοκτητη του καθ υψους δικαιωματος. Δεν μπορω να καταλαβω την διαφορα με αυτη την περιπτωση. Ευχαριστω πολυ.
  6. Ευχαριστω για την απαντηση και πολυ σωστες οι ερωτησεις σου, λοιπον: 1. Είναι με σύσταση Ο.Ι εκ διαθήκης 2. Υπαρχει ποσοστό συνιδιοκτησίας 25/1000 εξ αδιαιρέτου επι του οικοπεδου στο δικαίωμα της περαιτέρω καθ’ ύψος επέκτασης 3. Η σοφιτα εχει ανεγερθει σε πιο πανω επιπεδο απο τον τελευταιο οροφο αλλα εχει προσβαση με εσωτερικη σκαλα απο τον τελευταιο οροφο. Οποτε δεν ξερω πως να το θεωρησω, ειτε αυτοτελη ειτε συνεχεια; 4. Δεν υπαρχει η σοφίτα στην τακτοποίηση, περιγραφει μονο την οικοδομη. Γιατι; Δεν ξερω. 5. Σε ποιον ανηκει ομως η σοφιτα τελικα; (υπενθυμιζω οτι ο ενας πηρε μονο το δικαιωμα καθ υψους..) Ευχαριστω για το χρονο σου και περιμενω τις απαντησεις σου! Καλησπερα και ευχαριστω για την απαντηση! Θα ηθελα να σε ενημερωσω περαιτερω: υπαρχει ξεχωριστη συσταση με διαφορετικο ΚΑΕΚ μεταξυ της οικοδομης και του δικαιωματος καθ υψους (με ποσοστο 25/1000 επι του οικοπεδου εξ αδιαιρετου), για αυτο θεωρησα οτι μηπως ανηκει στον ιδιοκτητη του καθ υψους. Επισης η σοφιτα εχει ανεγερθει σε πιο πανω επιπεδο απο τον τελευταιο οροφο αλλα εχει προσβαση με εσωτερικη σκαλα απο τον τελευταιο οροφο. Ποια ειναι η γνωμη σου; Ευχαριστω!
  7. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπερα συναδελφοι Εχω αναλαβει μια τακτοποιηση σε μια οικοδομη του 98 με 3 επιπεδα και σοφιτα. Την οικοδομη την εχει κληρονομησει πριν ενα μηνα ο ενας συγγενης, και το δικαιωμα καθ υψους πριν ενα μηνα ο αλλος, οι οποιοι δεν μιλανε μεταξυ τους. Η οικοδομη/μεζονετα ειναι τακτοποιμενη αλλα η σοφιτα δεν φαινεται καπου εκτος απο μια παλια εκθεση, και ειναι αυθαιρετη. 1. Σε ποιον απο τους δυο ανηκει η σοφιτα; Εχει ανεγερθει πανω απο το 3 επιπεδο της οικοδομης κατα την ανεγερση του κτηριου. 2. Η σοφιτα εχει εσωτερικη εισοδο, ο ιδιοκτητης της οικοδομης σε περιπτωση που η σοφιτα ανηκει σε αυτον με το δικαιωμα υψουν, δεν θα του επιτρεψει την προσβααση μεσω της ιδιοκτησιας του, αρα, απο που μπορει να βγει νεα εισοδος/σκαλα για την σοφιτα; 3. Σκεφτομαι να την περασω σαν αυθαιρετη στον 4495/17 στον ιδιοκτητη με το δικαιωμα καθ υψους, ειναι σωστο; Ευχαριστω για τις απαντησεις σας εκ των προτερων. Με εκτιμηση, Δημητρης
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.