Μετάβαση στο περιεχόμενο

iliasprot1

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

iliasprot1's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Conversation Starter Rare

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα ευχαριστώ για την απάντηση. Θα ήταν πρόβλημα μελλοντικά αν γινόταν σκάψιμο στον τοίχο και μπαινανε μέσα οι σωλήνες?
  2. Καλησπέρα σας, Πρόσφατα αρχησα ανακαίνιση σε ένα ακίνητο στα βόρεια της Αττικής, και περμαμε καινούργιο σύστημα θέρμανσης αυτόνομου φυσικού αερίου καθώς το παλιό σύστημα του κτιρίου ήταν κεντρική θέρμανση με πετρέλαιο και όχι ιδανικό. Το σπίτι έχει ένα πατάρι που καλύπτει το 50% του σπιτιού, οπότε όλοι οι σωλήνες θέρμανσης για δωμάτια μπάνιο κουζίνα θα μπουν εκεί για να κρυφτούν, αλλά έχουμε ένα θέμα στο σαλόνι του σπιτιού, όπου δεν θέλω να ξυλωσω το μαρμάρινο πάτωμα και πρέπει ένας σωλήνας να φτάσει από εσωτερικό τοίχο στην άλλη άκρη του εξωτερικού τοίχου (ο εξωτερικός τοίχος βλέπει βορα). Ακόμα δεν έχει βρεθεί κάποια λύση να κρυφτεί ο σωλήνας του καλοριφέρ, και σκεφτόμουν σε περίπτωση που αποφάσιζα να σκαφτει ο εξωτερικός αυτός τοίχος και να κρυφτούν μέσα οι σωλήνες του ενός αυτού σώματος , αν θα έχει μελλοντικά θέματα με ρωγμές λόγο συστολής διαστολής. Οι υπεύθυνοι εγκατάστασης της θέρμανσης μου πρότειναν να περάσουν στον τοίχο αυτόν οι σωλήνες κανονικά (να είναι φανεροί χωρίς να σκεφτεί ο τοίχος ) και μετέπειτα να μπει μόνωση από πάνω και να κλειστεί με γυψοσανίδα, αλλά φοβάμαι ότι ο τοίχος δεν θα "αναπνέει" και θα υπάρχει θέμα μελλοντικά με υγρασιες οι οποίες κιόλας δε θα φαίνονται καθώς θα είναι κρυμμένες. Κάθε γνώμη περί του θέματος είναι ευπρόσδεκτη, ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.