Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ερώτηση για σωλήνες θέρμανσης


iliasprot1

Recommended Posts

Καλησπέρα σας, 

 

Πρόσφατα αρχησα ανακαίνιση σε ένα ακίνητο στα βόρεια της Αττικής, και περμαμε καινούργιο σύστημα θέρμανσης αυτόνομου φυσικού αερίου καθώς το παλιό σύστημα του κτιρίου ήταν κεντρική θέρμανση με πετρέλαιο και όχι ιδανικό.

 

Το σπίτι έχει ένα πατάρι που καλύπτει το 50% του σπιτιού, οπότε όλοι οι σωλήνες θέρμανσης για δωμάτια μπάνιο κουζίνα θα μπουν εκεί για να κρυφτούν, αλλά έχουμε ένα θέμα στο σαλόνι του σπιτιού, όπου δεν θέλω να ξυλωσω το μαρμάρινο πάτωμα και πρέπει ένας σωλήνας να φτάσει από εσωτερικό τοίχο στην άλλη άκρη του εξωτερικού τοίχου (ο εξωτερικός τοίχος βλέπει βορα). 

 

Ακόμα δεν έχει βρεθεί κάποια λύση να κρυφτεί ο σωλήνας του καλοριφέρ, και σκεφτόμουν σε περίπτωση που αποφάσιζα να σκαφτει ο εξωτερικός αυτός τοίχος και να κρυφτούν μέσα οι σωλήνες του ενός αυτού σώματος , αν θα έχει μελλοντικά θέματα με ρωγμές λόγο συστολής διαστολής. 

Οι υπεύθυνοι εγκατάστασης της θέρμανσης μου πρότειναν να περάσουν στον τοίχο αυτόν οι σωλήνες κανονικά (να είναι φανεροί χωρίς να σκεφτεί ο τοίχος ) και μετέπειτα να μπει μόνωση από πάνω και να κλειστεί με γυψοσανίδα, αλλά φοβάμαι ότι ο τοίχος δεν θα "αναπνέει" και θα υπάρχει θέμα μελλοντικά με υγρασιες οι οποίες κιόλας δε θα φαίνονται καθώς θα είναι κρυμμένες.

Κάθε γνώμη περί του θέματος είναι ευπρόσδεκτη, ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια. 

Link to comment
Share on other sites

Ντύσε τις σωλήνες με γυψοσανίδα και μόνωση  , βάλε περσίδα εξαερισμόυ στη γυψοσανίδα  στο πάνω μέρος της  ώστε να κυκλοφορεί ο αέρας.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα ευχαριστώ για την απάντηση. Θα ήταν πρόβλημα μελλοντικά αν γινόταν σκάψιμο στον τοίχο και μπαινανε μέσα οι σωλήνες? 

Link to comment
Share on other sites

Συνήθως οι αρχιτέκτονες θέλουν να εξαφανίζουν τις σωλήνες μέσα στους τοίχους και οι μηχανολόγοι αντιτίθενται.

Εκπλήσσομαι που εδώ γίνεται το αντίθετο...

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

7 ώρες πριν, iliasprot1 said:

...Θα ήταν πρόβλημα μελλοντικά αν γινόταν σκάψιμο στον τοίχο και μπαινανε μέσα οι σωλήνες? 

πρόβλημα θα ήταν τα πεταμένα χρήματα...

Επικουρικά δε για τα θετικά διαδρομής σωλήνων επιφανειακά και όχι σκαμμένα πέραν του ότι όταν και αν υπάρξει διαρροή θα το δει πριν του κάνει ζημιά, είναι ότι ο ίδιος ο σωλήνας (χωρίς μόνωση όσο είναι στο εσωτερικό της οικίας) αποβάλει, θερμότητα στον χώρο στην διαδρομή που κάνει.

Επίσης αν υπάρχει διάθεση και επιθυμία εφαρμόζοντας μια καλή αρχή της Αρχιτεκτονικής..... (ότι δεν μπορείς να κρύψεις ανάδειξε το) θα μπορούσε η ίδια η διαδρομή και με κατάλληλο σχεδιασμό της γυψοσανίδας πως να κατασκευαστεί να έχει και διακοσμητικό ρόλο ή ακόμα και φωτισμό (σποτάκια προς τα κάτω ή και ταινία λετ κρυφό φωτισμό  κ.α.

 

@antloukidis να μη έχεις έκπληξη .... 

Edited by Didonis
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.