Μετάβαση στο περιεχόμενο

makis1958

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by makis1958

  1. Katerina4880, Το Αρθ-2 του ν. 690/48 "Περί συμπληρώσεως των περί σχεδίων πόλεων διατάξεων" ισχύει (βλ. Αρθ-6 του Ν-651/77 που το επανέφερε σε ισχύ) Όμως, από τον τίτλο του και μόνο "...των περί σχεδίων πόλεων διατάξεων" συνάγεται ότι εφαρμόζεται μόνο αν ο οικισμός έχει σχέδιο. Διαφορετικά, η κατάτμηση είναι νομιμότατη (και καλά κάνει και είναι νόμιμη), ακόμα και αν παράγεται τυφλό οικόπεδο, και, ναι, γίνεται με τοπογραφικό μηχανικού χωρίς θεώρηση από την πολ/μία. Οπότε πρέπει να μάθεις αν έχει σχέδιο ή όχι γιατί σ' αυτό το σημείο αλλάζουν όλα.
  2. Θέλει λίγο ψάξιμο, αλλά φοβάμαι ότι ο strudel7878 έχει δίκιο, ότι δηλαδή εφαρμόζεται ο δυσμενέστρος συντελεστής. Πάντως, το ΦΕΚ 580/Δ λέει ότι: Ειδικά στις περιπτώσεις που για τη λειτουργία ενός ενιαίου οργανισμού είναι απαραίτητο να συνυπάρχουν στο ίδιο κτίριο περισσότερες της μιας χρήσεις, για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά της κύριας χρήσης, τότε το κτίριο μπορεί να χαρακτηριστεί συνολικά με τη χρήση που κυριαρχεί. (ΚΒΠΝ/άρθρο 346) Δεν μπορείς να το πας έτσι; Δηλαδή, ναι μεν μικτή χρήση, αλλά για την εξυπηρέτηση της κύριας χρήσης; Δεν μπορούν να σου κάνουν έλεγχο μετά. Αρκεί η τεχνική σου έκθεση να δικαιολογεί επαρκώς το μικτό χαρακτήρα.
  3. Πολύ σωστά. Επίσης, θυμάμαι πολύ καλά ότι το ΦΕΚ-270/Δ άρθρο 4, ενώ για τη κάλυψη και αρ. ορόφων τα ορίζει σαν "Μέγιστο ποσοστό καλύψεως" και σαν "Μέγιστος αριθμός ορόφων", για το συντελεστή δόμησης ειδικά λέει "Ο σ.δ. του γηπέδου ορίζεται σε 0,9" Άρα ο σ.δ. ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΙΣΟΣ ΜΕ 0,9, συνεπώς, σύμφωνα με το γράμμα του νόμου δεν απαιτείται ιδιαίτερη διαπραγμάτευση. Νομίζω ότι θα χρειαστείς ακόμα την εγκύκλιο 54 στο ΦΕΚ-710/Δ του 1985. Δεν την έχω πρόχειρη, αλλά την κατεβάζεις απ' τη δομική ενημέρωση (webdb.domiki.gr), από το ΝΟΜΟΣ του ΤΕΕ κ.λπ.
  4. Και πάλι ευχαριστώ κύριοι και κυρίες. Φοβερή η παρέμβαση του ZAVI. ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια μου λένε και οι παλιοί εδώ στο γραφείο! Πάντως παράγγειλα ήδη όλα τα βιβλία που μου προτείνατε + μερικά ακόμα που μου έκαναν κλικ. Κατέβασα και κάτι παλιές μελέτες απ' τα ράφια, αλλά μετά από 2 μέρες μέσα στη σκόνη, συνειδητοποίησα ότι δεν αξίζει να μπλέξεις με τις παλιές μελέτες. Ως που να καταλάβεις τι κάνανε το 1985 (και ΑΝ το κάνανε σωστά) συμφέρει να το πιάσεις απ' την αρχή και κούτσα - κούτσα όπου σε βγάλει. Α, ναι: Πολύ καλό το υλικό pdf του ΤΕΙ Σερρών. Αγόρασα και το βιβλίο των ιδίων συγγραφέων, είμαι βέβαιος ότι θα... ξεστραβωθώ. Ευχαριστώ τους φίλους που μου το πρότειναν. >> Τα κατέβασα όλα (δύσκολο έργο γιατί δεν βλήκα direct links και χρησιμοποίησα site ripper). Τουs έκανα μια συρραφή σε ενιαίο pdf, έβαλα και περιεχόμενα. Οπότε, εάν επιτρέπεται από πλευράς copyright και θέλουν και οι administrators, ευχαρίστως να το ανεβάσω στο forum για να το βρίσκουν και τα άλλα rookies σαν εμένα.
  5. Παιδιά, ευχαριστώ πάρα πολύ. Ειλικρινά. Κατά κάποιο τρόπο, η περίπτωσή μου είναι "τυπική". Είμαστε δεκάδες οι συνάδελφοι που ξεκινήσαμε με ΣΧΟΟΑΠ/ΓΠΣ εδώ και 4 χρόνια. Για να καταλάβετε, ήμουν φοιτητής και μετά φαντάρος, και δούλευα από 12 μέχρι 18 ώρες την ημέρα ArcGis, απογραφές χρήσεων, συλλογή στοιχείων, θεσμικά όρια κ.λπ. Ακόμα και παρουσιάση Α' Σταδίου έκανα! Οπότε, μπορεί κανείς να πει ότι έχω μια αρκετά καλή σχέση με τον 2508, την αποφ.9572 (προδιαγραφές), την 10788 (σταθερότυπα) κ.λπ. Το διευκρινίζω γιατί ο φίλος GRTOPO τρελλάθηκε και με το δίκιο του ο άνθρωπος. Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν έχω πατήσει ακόμα γερά στις πράξεις εφαρμογής και δεν έχω καταλάβει πως δουλεύει το σύστημα με τις τακτοποιήσεις. Πάνω σ' αυτά ήλπιζα να υπάρχει κανένα παραδειγματάκι για να καταλάβω. Για την ΟΥΣΙΑ και τις ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ της δουλειάς, όπως πολύ σωστά είπαν και όλοι οι προλαλλήσαντες, θέλει τριβή, πείσμα, διάβασμα και βοήθεια απο τις παλιές καραβάνες. Και συμφωνώ απόλυτα! Και απ' ότι μου είπανε στη δουλειά, "μάθε λίγο να οδηγείς και θα βάλουμε δίπλα σου συνοδηγό" Και πάλι ευχαριστώ. Ειλικρινά δεν περίμενα τόσο σοβαρή και συναδελφική αντιμετώπιση. Ελπίζω να μπορέσω να βοηθήσω άλλους σε θέματα ΓΠΣ/ΣΧΟΟΑΠ που έχω... πάρα πολλές ώρες πτήσης γραμμένες στη καρτέλλα μου.
  6. Γειά σας. Αν και 1.5 χρόνια στο επάγγελμα (μόλις τέλειωσα φαντάρος) δεν είχα ασχοληθεί ξανά με πράξεις εφαρμογής, τακτοποιήσεις κ.λπ. Στη σχολή δεν τα μάθαμε αυτά (αρχιτέκτονας). Τώρα στην εταιρεία μου ζητάνε να ξεκινήσω μια μικρή πολεδομική μελέτη που περιλαμβάνει και τροποποίηση ρυμοτομικού, μια άλλη μελετούλα πράξη εφαρμογής και σε μια παλιά μελέτη τους κάτι τακτοποιήσεις - προσκηρώσεις κ.λπ. Δηλαδή μου ζητάνε τα πάντα από λίγο! Το πρόβλημά μου είναι να διαβάσω και να μάθω ΠΡΙΝ πάρουν είδηση ότι δεν τα πολυξέρω αυτά και με σουτάρουν! (πλάκα κάνω... νομίζω...) Για αυτό ρωτάω εσάς τα τσακάλια: Υπάρχει βιβλιογραφία με παραδειγματάκια για να πιάσω το νόημα? Τα υπόλοιπα, εντάξει, τα διαβάζω από νόμους - εγκυκλίους ή θα μου τα πούνε οι παλιότεροι στη δουλειά. Το θέμα είναι να μπω στο νόημα για να μπορούν να με βοηθήσουν άλλοι. Α, ναι. Προσπαθω να επικοινωνήσω με το τμήμα ΑΤΜ του ΕΜΠ μπας και μου δώσουνε κανένα συγγραμμα ή να πάω να βγάλω φωτοτυπίες αλλά τπτ. Ευχαριστώ ρε παιδιά, όπως και να έχει.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.