Μετάβαση στο περιεχόμενο

gpalogos

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by gpalogos

  1. Παρόμοια περίπτωση έτυχε σε'μένα για αλλαγή της χάραξης του εξωτερικού δικτύου σχέση με τον παλιό αγωγό.Απαιτείται άδεια εκτέλεσης έργου, αλλά άδεια χρήσης νερού για την πηγή από την οποία γίνεται η υδρομάστευση. Μάλιστα για την περίπτωση της πηγής, όπως με ενημέρωσαν από τη διεύθυναη υδάτων, χρειάζεται και υδρογεωλογική μελέτη. Επίσης νομίζω είναι σημαντικό να κοιτάξεις και το θέμα της οικολογικής παροχής σε περίπτωση της πηγής (για γεώτρηση δεν γνωρίζω, γιατί δε μου έχει τύχει ακόμα) Κάτι ανάλογο είναι πιθανό να τύχει και στη δική σου περίπτωση, οπότε καλό είναι νομίζω να κοιτάξεις τι γίνεται και με το καθεστώς των πηγών/γεωτρήσεων.
  2. Τα δύο χωριά μπορούν να ενωθούν και μέσω αγροτικής οδού, που απλά έχουν μεγαλύτερη απόσταση. Επίσης δε ξέρω αν παίζει ρόλο στο χαρακτηρισμό της οδού η αρχή και το τέλος και όχι ότι συνδέει δυο οικισμούς...ο δρόμος περνάει από τα δυο χωριά και τα συνδέει δεν ξεκινάει από το ένα και σταματάει στο άλλο. Δυστυχώς δεν έχω χάρτη ακόμα.
  3. Όσον αφορά την οδό, πιστεύω ότι είναι επαρχιακή οδός που εκκινά από μια δημοτική κοινότητα και καταλήγει κάθετα σε άλλη επαρχιακή οδό. Η γέφυρα είναι τμήμα της οδού και βρίσκεται ανάμεσα σε δύο μικρούς οικισμούς. Ο προβληματισμός μου για την κατηγοριοποίηση της οδού είναι ο εξής: Διαβάζοντας τις ΟΜΟΕ, κατέληξα ότι είναι κατηγορίας ΑIV. Όμως στον Πίνακα 2.4, στην κατηγορία AIV, έχει κοινό χαρακτηρισμό '' Οδός μεταξύ Οικισμών Συλλεκτήρια οδός'' χωρίς να βγάζω άκρη για το πότε μιλάμε για Οδό μεταξύ οικισμών ή συλλεκτήρια οδό. Στον αντίστοιχο πίνακα της περιβαλλοντικής κατάταξης και για την περίπτωση των οδών κατηγορίας AIV, έχει ξεχωριστή κατάταξη για Οδός μεταξύ Οικισμών, όπου είναι πάντα κατηγορίας Α2 και θέλει ΜΠΕ και ξεχωριστά για συλλεκτήρια οδό όπου ανάλογα αν είναι σε περιοχή natoura 2000, θέλει ΜΠΕ ως κατηγορίας Α2 ή ΠΠΔ ως κατηγορία Β. Συνεπώς είναι σημαντικό να καταλήξω περί τίνος πρόκειται όσον αφορά την οδό. Προσπάθησα να κάνω εισαγωγή ως φωτό το κομμμάτι της κατάαξης, όμως δεν τα κατάφερα και αναγκαστικά στο περιέγραψα.Ελπίζω να σε κάλυψα για ποιο πράγμα αναφέρομαι.
  4. Συνάδλεφοι, Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του Πίνακα περιβαλλοντικής κατάταξης για την ομάδα των υδραυλικών έργων στην περίπτωση 15α "αντιπλημμυρικά έργα'' αναφέρεται ότι : ''Τα αντιπλημμυρικά έργα που υλοποιούνται προς εξυπηρέτηση της εγκάρσιας διάσχισης υδατορεμάτων από έργα όπως οδογέφυρες συμπαρασύρονται από την κατάταξη των τελευταίων ακόμη κι αν είναι χαμηλότερη του αντιπλημμυρικού έργου, υπό την προϋπόθεση ότι τα αντιπλημμυρικά έργα δεν εκτείνονται σε μήκος κοίτης που υπερβαίνει τα 500m εάν το έργο που διασχίζει το υδατόρεμα είναι υποκατηγορίας Α2, ή τα 100m εάν το τελευταίο είναι κατηγορίας Β ή δεν κατατάσσεται. '' Στην περίπτωση αυτή πηγαίνω για την κατάταξη του έργου στην ομάδα 1 της οδοποιίας. Η γέφυρα της οποίας την περιβαλλοντική αδειοδότηση θέλουμε να προχωρήσουμε συνδέει δύο χωριά. Πιστεύω ότι για μια επαρχιακή οδό, όπως στην περίπτωση της οδού που περνάει τη γέφυρα, είμαι στην περίπτωση ΑIV της ομάδας 1 του Πίνακα της Περιβαλλοντικής κατάταξης. Ο προβληματισμός μου βρίσκεται στο χαρακτηρισμό της οδού ως τοπικής ή ως συλλεκτήριας, διότι στον Πίνακα της περιβαλλοντικής κατάταξης έχει ξεχωριστά τις περιπτώσεις των τοπικών οδών μεταξύ μικρών οικισμών και των συλλεκτήριων οδών. Στην 1η περίπτωση κατατάσσεται ως Α2, ενώ η 2η κατατάσεται ως Α2, για οδούς εντός natura 2000, ή ως Β για οδούς εκτός natura 2000. Κοιτάζοντας την ΟΜΟΕ (τεύχος 1) για το χαρακτηρισμό των οδών, η αλήθεια είναι ότι δεν έβγαλα άκρη, λόγω και μη γνώσης του αντικειμένου της οδοποιίας. Θα μπορούσε κάποιος συνάδελφος, με βάση και την εμπειρία του σε έργα οδοποιίας, να μου δώσει ιδέα για το που τελικά θα κατατάξω το έργο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  5. Φίλε Nitrox και γω ασχολούμαι με την αποτέφρωση των ΑΣΑ, αν έχεις καποια στοιχεία για το κόστος της διεργασίας θα μπορούσες να μου τα στείλεις; Εγώ έχω κάποια στοιχεία βιβλιογραφίας για την αποτέφρωση των ΑΣΑ, αν ήθελες θα μπορούσαμε να ανταλλάξουμε κάποια κομμάτια της βιβλιογραφίας μας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.