Μετάβαση στο περιεχόμενο

kellyp

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Θα ήθελα τη βοήθειά σας στο ακόλουθο θέμα. Σε ανέγερση διόροφης κατοικίας με υπόγειο, τα τετραγωνικά των κύριων χώρων σύμφωνα με την άδεια είναι 104,10. Πέρα από αυτά όμως στις κατόψεις του υπογείου αναφέρονται τα ακόλουθα εμβαδά 1. Εμβαδόν γκαράζ 73 τμ 2. Εμβαδόν υπογείου 66,81τμ 3. Εμβαδόν υπογείου εκτός κάλυψης 20,81τμ Υποψιάζομαι από αυτά που βλέπω στο σχέδιο ότι η διαφορά του 1 με το 2 που είναι περίπου 6τμ είναι το εμβαδόν του λεβητοστασίου. Το ερώτημα λοιπόν είναι στο Ε9 στους βοηθητικούς χώρους βάζω τα τμ όλου του γκαράζ δηλ 73? Βάζω μόνο το εμβαδόν του υπογείου δηλ. 66,81τμ? Και τι γίνεται με το εμβαδόν εκτός κάλυψης προσμετράται ή όχι..? Οποιαδήποτε βοήθεια και άποψη ευπρόσδεκτη...
  2. Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και καταλαβαίνω το σχόλιό σας περί συμφωνιών.
  3. Καλημέρα σε όλους. Ήθελα να ρωτήσω αν στο ποσοστό επίβλεψης που συμφωνείται μεταξύ ιδιωτών και μηχανικού, αν συμπεριλαμβάνονται τα ποσά των αμοιβών επίβλεψης που δηλώνονται / υπολογίζονται στην πολεοδομία στην άδεια. Επίσης πως μπορώ να ξέρω αν αυτά τα ποσά έχουν εξωφληθεί ήδη στην πολεοδομία? Και το ποια είναι αυτά τα ποσά φαίνεται πάνω στην άδεια? Συγκεκριμένα στη σελ. 2 υπάρχει ενα πινακάκι που λέει αμοιβές και δίπλα αναφέρεται αριθμός παραστατικού, ημερομηνία και ποσό. Τι σημαίνει αυτό? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια...
  4. Στην περιοχή δεν χρειαζόταν να πάρεις έγκριση από αρχαιολογία μέχρι και πέρισυ. Όμως η κατασκευή ενός κτιρίου καταστημάτων έφερε στο φως διάφορα αρχαία και μάλιστα πολλών εποχών και έτσι άρχισαν να το ζητάνε. Δεν είμαι σε θέση να κρίνω αν αυτά τα οποία βρήκαν εχτές στο οικόπεδό μας είναι σημαντικά ή οχι. Εγώ κάτι κομματάκια από κεραμικά είδα σε μέγεθος σπιρτόκουτου. Και κάτι πέτρες αλλά σίγουρα εγώ δεν έχω τις γνώσεις να τα αξιολογήσω. Η περιοχή δεν είναι χαρτογραφημένη όλα τα γύρω οικόπεδα είναι χτισμένα και δεν νομίζω ότι περίμεναν κάτι συγκεκριμένα. Το άλλο κτίριο που ανέφερα στα 1000 τμ τα 600τμ είχαν αρχαία και τα έκαναν επισκέψιμα. Τώρα εγώ σε ενα οικοπεδάκι 250τμ τι να κάνω? Το μουσείο της ακρόπολης στο σαλόνι μου; Όταν ήρθαν τους είπαμε ότι από τη φάτσα θα μπούμε 3μ μέσα και από τη δεξιά πλευρά θα αφήσουμε 2,5μ. Κάνανε τομές και στη φάτσα και εντός του διαστήματος των 2,5μ από το πλάι και η απάντηση που πήρα ήταν ε είναι κοντά στο όριο και δεν πειράζει θα χρησιμοποιήσετε μετά το χώμα για μπαζώματα!
  5. Δυστυχώς σε όλο το οικόπεδο! Έυτυχώς όμως τα ευρήματα περιορίζονται σε ένα τμήμα, οπότε και θέλω να ελπίζω ότι θα επικεντρωθούν εκεί... Για να απαντήσω και στον κ. Θεοχάρη, κανείς δεν σου δίνει καμία εκτίμηση γραπτώς! Η απάντηση είναι δεν ξέρουμε, εξαρτάται τι θα βρούμε κατά την ανασκαφή!
  6. Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας. Τα γερά νεύρα και το γερό στομάχι είναι απαραίτητα προσόντα μάλλον. Εννοείται πως ο μηχανικός δεν φέρει ευθύνη ούτε και μπορεί να ξέρει αν υπάρχει μέσα κάτι ή όχι. Απλά περίμενα καλύτερη καθοδήγηση και ενημέρωση για το τι εμπόδια μπορεί να συναντήσουμε. Ευτυχώς το οικόπεδό μας είναι μικρό (260τμ) απλά πρέπει να κυνηγήσουμε το θέμα όσο περισσότερο γίνεται... τέτοια δαπάνη φυσικά δεν είναι εφικτή από την πλευρά μας. Οπότε υπομονή και καλή τύχη. Και πάλι ευχαριστώ θερμά.
  7. Είμαι ιδιώτης και είχα αποφασίσει να προχωρήσω σε ανέγερση κατοικίας σε ένα οικόπεδο που έχω από τους γονείς μου στα βόρεια προάστια. Ο μηχανικός μου ετοίμασε όλο το φάκελο κλπ για να προχωρήσει στην κατάθεση για την άδεια. Με ενημέρωσε ότι είναι έτοιμος και θα κατέθετε αύριο οπότε να του έβαζα τα χρήματα που είχαμε συμφωνήσει για να προχωρήσει. Του έβαλα τα χρήματα και μετά με ενημέρωσε ότι τελικά δεν μπορεί να καταθέσει γιατί πρέπει να πάρει έγκριση από την αρχαιολογία και πρέπει να περάσουν 15 εργάσιμες. Η αρχαιολογία μας ενημέρωσε ότι πρέπει να γίνουν δοκιμαστικές τομές τις οποίες και έκαναν και βρήκαν κάποια όστρακα και κάποια κομματάκια κλασσικής κεραμικής και κάτι σαν τοιχίο από πέτρες το οποίο έχει συγκεκριμένη κατεύθυνση και ίσως είναι κάτι από ρωμαϊκή εποχή αλλά δεν ξέρουν και πρέπει να γίνει ανασκαφή. Εκεί άρχισαν να μου λένε ότι αυτά τα πράγματα παίρνουν πάρα πολύ χρόνο, ότι υπάρχει λίστα αναμονής, μπορεί να περιμένετε 2,3 5 χρόνια και καλύτερα να επιλέξετε να χρηματοδοτήσετε εσείς την ανασκαφή για την οποία χρειάζεστε 3 εργάτες και αρχαιολόγο. Κανείς δεν μπορεί να σου πει πόσο καιρό θα κάνει να ολοκληρωθεί η διαδικασία βέβαια ούτε αν στη συνέχεια θα μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις το οικόπεδό σου! Απ' ότι έμαθα τα ημερομίσθια μαζί με την ασφάλιση είναι περίπου 100ευρώ ανά άτομο. Δεν ξέρω τι να κάνω και σίγουρα δεν έχουμε τόσα χρήματα... Ούτε δάνειο μπορούμε να πάρουμε αν δεν βγει η άδεια! Ο άντρας μου κι εγώ είμαστε νέοι στο ξεκίνημά μας και δεν έχουμε τη δυνατότητα να δίνουμε τόσα χρήματα! Τι να κάνουμε; Θεωρώ επίσης ότι ο αρχιτέκτονας μηχανικός μας θα έπρεπε να είναι περισσότερο ενημερωμένος! Φυσικά εκείνος φρόντισε να πληρωθεί πριν μας πει ότι πρέπει να περάσουμε από την αρχαιολογία και ξέροντας ότι στην περιοχή υπήρχαν ευρήματα!
  8. Θεοχάρη ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Ο λόγος για τον οποίο είμαι σκεπτική είναι επειδή δυστυχώς έχω γίνει πολύ καχύποπτη. Ίσως και χωρίς λόγο για κάποια ζητήματα. Το ότι κάποιος εμφανίζεται ιδιαίτερα πρόθυμος μπορεί τελικά και να κρύβει κάτι... Τα 10,95τμ μεταφράζονται σε 4,5τμ επιπλέον δόμηση και σε ποιο όμορφη τετραγωνισμένη αυλή. Μερικές φορές οι εξελίξεις έρχονται μόνες τους... για να δούμε! Ευχαριστώ πάρα πολύ πάντως για τη συμβουλή την οποία και θα ακολουθήσω.
  9. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Όταν λέτε νέο συμβόλαιο τι εννοείτε? Το συμβόλαιο αγοράς είναι από το 86 και φαντάζομαι ότι δεν μεταβάλλεται. Τι συμβόλαιο θα κάνω αφού ο γείτονας μου παραχωρεί τα 11τμ δεν τα πουλάει.
  10. Καλησπέρα, Ο ιδιοκτήτης όμορου με το δικό μας οικοπέδου, προσφέρθηκε οικοιοθελώς να μας παραχωρήσει ένα κομμάτι (φανταστείτε ένα τρίγωνο) προκειμένου το σύνορό μας να γίνει μία ευθεία γραμμή κάθετη και στις 2 πλευρές ώστε να γίνει "τετραγωνισμένο". Το όφελος για εκείνον είναι ότι εμείς θα φτιάξουμε τη μάντρα με δικά μας έξοδα. Τα τετραγωνικά που θέλει να μας παραχωρίσει είναι 10,95. Και το αρχικό εμβαδόν του οικοπέδου 262τμ. Εδώ και 3 εβδομάδες προσπαθώ να βρω μια άκρη και να καταλάβω τι χρειάζεται να κάνουμε. Ως τώρα έχω ακούσει τα ακόλουθα: 1) Γίνεται νέο τοπογραφικό το οποίο απεικονίζει τα παλιά και τα νέα όρια. Πάνω σε αυτό το τοπογραφικό υπογράφουν και οι όμοροι ιδιοκτήτες και δεν χρειάζεται κάτι άλλο. 2) Γίνεται νέο τοπογραφικό όπως στην εκδοχή 1 αλλά απαιτείται και πράξη αναγνώρισης ορίων από συμβολαιογράφο και πληρωμή φόρου για την διαφορά των 10,95 τετραγωνικών. Μου είπαν ότι υπάρχουν περιορισμοί όταν η διαφορά στα τετραγωνικά υπερβαίνει το 2,5% του εμβαδού του οικοπέδου. Ισχύει αυτό? Μου είπαν ότι ο φόρος που πρέπει να πληρωθεί λέγεται φόρος χρησικτησίας. Έίναι σωστό αυτό? Και αυτό σημαίνει ότι εγώ πάω να αποδείξω ότι λόγω χρησικτησίας θέλω τα 10,95τμ? Ποια είναι η άποψή σας? Αξίζει τον κόπο για 10,95τμ? Ή πολύ τρέξιμο χωρίς ιδιαίτερο όφελος? Ευχαριστώ πολύ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.