Μετάβαση στο περιεχόμενο

iliass

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

iliass's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, Περιορισμός στο άνοιγμα δεν υπάρχει, απλώς οι έτοιμες μελέτες που έχουν οι εταιρείες που εμπορεύονται βαρούλκα κ.α. είναι μέχρι 25m. Το μεγαλύτερο άνοιγμα δεν επιφέρει κάποιον περιορισμό απλώς τα box θα έχουν μεγαλύτερο ύψος λόγο του ανοίγματος και μεγαλύτερο πλάτος ώστε να μπορεί να λάβει τα μεγαλύτερα φορτία κατά την στιγμή της επιτάχυνσης ή επιβράδυνσης (αντίστοιχα μεγαλύτεροι είναι και όλοι οι κινητήρες... Οι αναρτημένες γερανογέφυρες δεν φτάνουν τις ανυψωτικές ικανότητες των επικαθύμενων (50t) λόγο της πολύ βαριάς κατασκευή που προκύπτει στην γερανογέφυρα. Οπότε και το κόστος γίνεται υπερβολικά δυσανάλογο με τις επικαθήμενες. Δεν νομίζω ότι οι εταιρέιες κατασκευαζουν βαρούλκα κρεμαστά για μεγάλα φορτία οπότε δεν υπάρχει αυτή η επιλογή. Το πόσσο γρήγορα φθείρεται το καρέ εξαρτάται από το υλικό και την χρήση της γερανογέφυρας (χρόνος λειτουργείας και φορτία που χρησιμοποιούνται). Μια φορά που χρειάστηκε να κάνουμε αλλαγή του καρέ λόγο φθοράς σε ένα εργοστάσιο ήχαν περάσει πολλά χρόνια χρήσης (περόπου 20). Συτό που θέλει προσοχή είναι να μην χρησιμοποιηθεί για το καρέ υλικό μεγάλης αντοχής για να μην έχει φθορές γιατί τότε θα φθαρεί ο τροχός τησ γερανογέφυρας και η αντικατάστασή του είναι πιο χρονοβόρα και με μαγαλύτερο κόστος από την επιδιόρθωση του καρέ.
  2. Καλησπέρα, 1. Δεν υπάρχει μέγιστο άνοιγμα γερανογεφυρών... εξαρτάτε από την γεωμετρία του κτιρίου και την στατική αντοχή του. Για την ιδικών διαστάσεων γερανογέφυρες (άνοιγμα και ανυψωτική ικανότητα) πρέπει να γίνονται νέες μελέτες. 2. Η μέγιστη ανυψωτική ικανότητα αναρτημένων γερανογεφυρών εξαρτάται και αυτή από την μελέτη 3. Οι τροχιές συνήθως κατασκευάζονται από ΗΕΒ ποιότητας st44 και το καρέ 60Χ40 ίδιας αντοχής. Δεν συμφέρει το καρέ να είναι st60 ή ισχυρότερο γιατί τότε θα φθείρεται γρηγορότερα ο τροχός της γέφυρας ο οποίος συνήθως είναι από Ck60. Ελπίζω να βοήθησα...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.