Μετάβαση στο περιεχόμενο

Loader

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Loader's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. οκ ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! εσύ zazaza ελπίζω να έκανες πλάκα :Ρ προς το παρόν μ' αρέσει πολύ το drafsight, αν και δεν έχω βρει τρόπο να εισάγω σημεία από αρχείο .xls. ευχαριστώ για τη βοήθεια και ελπίζω η παράνοιά μου να λιγοστέψει τώρα :Ρ
  2. μήπως ξέρετε με ποιόν τρόπο μπορώ να κάνω import σημεία στο πρόγραμμα από αρχείο xls; Παρατήρηση: Ήδη έχετε ξεκινήσει να ρωτάτε για το ίδιο θέμα ακριβώς και εδώ. Δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνετε την ίδια ερώτηση σε περισσότερα από ένα σημεία του forum. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, gvarth.
  3. οκ, μια και έχω την τάση να γίνομαι paranoid parrot για υπερβολικά πολλά θέματα, είναι φυσικό να σκέφτομαι τον έλεγχο που γίνεται στους υπολογιστές για γνήσιο λογισμικό! αντί για photoshop χρησιμοποιώ GIMP. αντί για microsoft office, έχω open office. σε περίπτωση ελέγχου στον υπολογιστή μου, πρέπει να δείχνω τιμολόγιο; αυτά τα προγράμματα δεν έχουν τιμή. τί ψάχνει ο έλεγχος όταν έρχεται; μόνο τιμολόγια; θα μου πουν τίποτα αν χρησιμοποιώ open office και γενικά δωρεάν λογισμικό; όταν ήμουν φοιτητής, υπήρχε συμφωνία με τη σχολή μου και τη Microsoft και είχα δικαίωμα να κατεβάσω δωρεάν γνήσιο λογισμικό από τη Microsoft και να το χρησιμοποιήσω (http://msdnaa-anafandon.grnet.gr/). μπορώ να το εγκαταστήσω στον υπολογιστή της δουλειάς τώρα που είμαι επαγγελματίας ή δεν έχω πλέον το δικαίωμα; τα emails επιβαιβέωσης γνησιότητας της Microsoft που ερχόταν όταν κατέβαζα δωρεάν τα προγράμματα εκείνη την περίοδο δε τα έχω πια. δεν υπάρχει καν ο λογαριασμός email εκείνης της περιόδου. υπάρχει εναλλακτικό, δωρεάν ή φθηνό πρόγραμμα αντί για το Autocad; τί προσέχει ο έλεγχος όταν έρχεται;
  4. οκ ευχαριστώ! με ηρεμήσατε αρκετά και τελικά μάλλον θα αλλάξω τη δήλωση ώστε να καταχωρηθεί έτσι όπως είναι στα αλήθεια, δηλαδή οικία με μερικά τετραγωνικά μέτρα κατηλλημένα ως χώρος εργασίας.
  5. καλησπέρα! συγχωρέστε μου το τεράστιο ποστ, αλλά έχω εδώ και πολύ πολύ καιρό στο μυαλό μου ένα πρόβλημα που με αγχώνει και με τρελαίνει απίστευτα πολύ. το 2009 έκανα έναρξη στην εφορία, γράφτηκα στον ΟΑΕΕ κλπ. με υπεύθυνη δήλωση, οι γονείς μου, μού παραχωρήσανε ένα διαμέρισμα που είναι στο όνομά τους και στη δήλωση αναφέρεται ότι θα το χρησιμοποιώ ως χώρο εργασίας. όμως, επειδή δεν υπάρχει άλλο μέρος για να μείνω, εκτός απο γραφείο το χρησιμοποιώ και ως σπίτι. στην πραγματικότητα, έμενα στο διαμέρισμα αρκετά χρόνια ως φοιτητής και όταν έκανα έναρξη αποφάσισα να το κάνω γραφείο. επειδή ακόμα και τώρα, 3 χρόνια μετά, είμαι μεγάλο noobίδιο σε νομικά-γραφειοκρατικά θέματα, θέλω επιτέλους να ηρεμήσω από αυτό το θέμα: 1) είναι νόμιμο που δηλώσαμε ένα ολόκληρο διαμέρισμα ως χώρο εργασίας (ήτανε χώρος άλλης κατοικίας πριν); μήπως έπρεπε να δηλώσω μόνο ένα μέρος του διαμερίσματος ως γραφείο; έκανα μεγάλη βλακεία; μήπως χρειάζεται να τρέξω πανικοβλημένος στην εφορία ή αλλού και να αλλάξω τη δήλωση; 2) εκτός από την υπεύθυνη δήλωση στον ΟΑΕΕ και στην Εφορία, μήπως έπρεπε να είχα δώσει και αλλού τη δήλωση; 3) μήπως πρέπει να αρχίσω να μένω αλλού και να κρατήσω το διαμέρισμα αποκλειστικά ως γραφείο (αφού έτσι έχει δηλωθεί εξάλλου); μιλάω για την περίπτωση στην οποία μπει οποιοσδήποτε ελεγκτικός οργανισμός στο χώρο. παρόλο που προσπάθησα να το κάνω να μοιάζει με γραφείο, εξακολουθεί να φαίνεται ως σπίτι διότι εδώ και πολλά πολλά χρόνια ήταν και είναι στην ουσία το σπίτι μου! δηλαδή στο ένα δωμάτιο έχω κρεββάτι, ντουλάπα με ρούχα κλπ. είναι στην ουσία ένα σπίτι το οποίο από τη στιγμή που το δήλωσα ως γραφείο πανικοβλήθηκα προσπαθώντας να το κάνω όντως γραφείο αλλά δε τα καταφέρνω, καθώς είναι επίσης το μέρος όπου ζω! 4) είμαι πολύ ηλίθιος που ανυσηχώ για τέτοια θέματα; 5) μπορείτε να με βοηθήσετε σας παρακαλώ πάρα πολύ; φοβάμαι πως το θέμα είναι πολύ πιο σοβαρό από ότι ήδη νομίζω και δε θέλω με τίποτα να μπει ξαφνικά ο έλεγχος μέσα και να μου πει "φιλαράκι τί γραφείο δήλωσες; αυτό εδώ μοιάζει με σπίτι!" συγγνώμη αν έχω γράψει βλακείες αλλά με αγχώνει πολύ το θέμα αυτό!
  6. οκ ευχαριστώ για τη βοήθεια παιδιά, ετοίμασα την αίτηση για να γραφτώ στο ΤΕΕ και έμαθα τι ακριβώς χρειάζεται για να ανοίξω λογαριασμό μηχανικού στην Εθνική Τράπεζα. στην πολεοδομία Σερρών όπου είμαι έμαθα ότι μπορώ να υπογράψω κανονικά, ελπίζω ότι την ημέρα που θα παραδώσω τους πρώτους φακέλους θα ισχύει το ίδιο και δε θα έχουν περίοδο. thanx!!
  7. είμαι Τοπογράφος Μηχανικός από το ΤΕΙ Σερρών και ετοιμάζω φακέλους για δήλωση ημιυπαίθριων χώρων. όσον αφορά την αμοιβή μου, θα χρειαστεί οι πελάτες να κάνουν κατάθεση στο λογαριασμό μου στην Εθνική Τράπεζα το ποσό και τα χαρτιά των αποδείξεων θα τα βάλω στους φακέλους; ή μήπως θα χρειαστεί να κάνω εγγραφή στο Τεχνικό Επιμελητήριο; μου έχουν πει και το ένα και το άλλο και δε ξέρω ποια είναι η αλήθεια.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.