Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μουστάκας Β.

Core Members
  • Περιεχόμενα

    244
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

File Comments δημοσιεύτηκε από Μουστάκας Β.

  1. Διαφωνώ με ολες τις προηγούμενες τοποθετήσεις. Συμφωνώ με το σκεπτικό τους αλλά δεν εχουν καμμια θεση να βρίσκονται εδω. Η Συνάδελφος αναίβασε ενα αρχειο που ειναι ΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ καποιας τράπεζας κ.λ.π. Εαν εμεις διαφωνούμε δεν εχουμε κανενα δίκιο να το μπλοκάρουμε ως αρχείο. Αν εμεις θα το χρησιμοποιήσουμε ειναι δικαίωμα μας.Η επιχειρηματολογία ολη που εχει αναπτυχθεί και συμφωνώ μαζί της επαναλαμβάνω ειναι προσωπικές τοποθετήσεις του καθενός και οχι ανακοίνωση καποιου δημόσιου φορέα. Αντίθετα το έγγραφο αυτο ειναι δημόσιο και για να εχει εκδοθεί σημαίνει οτι ανεπισήμως εστω απο καπου πήρε το οκ.... δε πιστευω οτι η τραπεζα το εκανε απο μόνη της μιας και τα χρήματα αυτά δε πηγαίνουν στη τσέπη της αλλά μεταβιβάζονται στο κρατικό προυπολογισμό. Οποτε το αρχειο καλως ανέβηκε εδω και ας μην επιχειρηματολογούμαι για την ορθότητα του εγγράφου αυτου. Αλλου αυτή η συζητηση. 

     

    Ευχαριστώ για το αναίβασμα του εγγράφου αυτού και τη πληροφόρηση. Δε θα το χρησιμοποιήσω και θα περιμένω καποια επίσημη ανακοίνωση αν τελικά πρέπει αν πληρώσουμε το 1%.

    • Downvote 1
  2. Συνάδελφοι τα πράγματα ειναι απλά.

     

    Οσοι Συμβολαιογράφοι δίνουν αντίγραφα Συμβολαίον χωρίς υπογραφή κακώς το κανουν. Είναι Δημόσια Έγγραφα και δε μπορούν να κυκλοφορούν έτσι. Αν στα πλαίσια γνωριμίας τα δίνουν έτσι - για ενημέρωση - αλλά να μη χρησιμοποιηθούν δημόσια είναι δικό του ςθέμα.

     

    Υπάρχουν Συμβολαιογράφοι που ζουν απο αυτο. Δηλαδή κρατάνε καλλα αρχέια και βγάζουν μεροκάματο απο τα αντίγραφα. 

     

    Φυσικά οι χρεώσεις ειναι αυτές που αναφέρονται (5,00 + συν φ.π.α. + μεγαρόσημο ) αυτα μου βαζουν εμενα σα χρέωση και τους ζητάω και απόδειξη να τη βάλω στα έξοδα μου. Αν εχουν βγαλει αυτοι τη φωτοτυπια μου χρεώνουν και το κόστος φωτοτυπιας αλλά δ ετο κόβουν στην αποδειξη.

     

    Πρωτού βγει αυτη η αποφαση διπλώνανε το σχέδιο και οσα φυλλα α4 έβγαιναν επι 5, 00 το καθενα συν φ.πα.,,, ετσι το χρεώνανε... σφαγη.... ευτυχως που βγήκε αυτη η εγκύκλιος.

     

    Οποτε τα αντίγραφα τα πληρώνουμε με την παραπάνω εγκύκλιο.

     

    Και οσοι ειναι καλοί στη νομοθεσία τους εχω και ακομα ενα καλύτερο κουιζ. Εμένα μια φορα μου έτυχε και με κολλησε στο τειχο.... Υπάρχει μια άλλη εγκύκλιος του Συλλόγου τους, που βασίζεται σε νόμο, Εγκύκλιος 20 του 2003 με την οποία πρόσβαση στα δικαιολογητικά που επισυνάπτονται για την σύνταξη συμβολαίου εχουν πρόσβαση μονο οι ανανφερόμενοι στο συμβόλαιο και οι τρίτοι μόνο με εισαγγελική παραγγελία. και ετσι πήγε ο πελάτης μου να παρει το σχέδιο.

     

    Προσοχή, σύμφωνα με αυτη την εγκύκλιο εχω προσβαση στο συμβόλαιο μιας και ειναι δημοσιευμένο στο υποθηκοφυλάκιο αλλά στα δικαιολογητικά που το συντάξανε δεν εχω γιατι δνε εχουν δημοσιευθει πουθενά. 

     

    Αυτά για οσους ασχολούνται με τη νομοθεσια.... τωρα τι γινεται στη πράξη....... πάντως η νομοθεσια υπάρχει για να την ακολουθούμε και οχι για να κανει ο καθενας τα δικά του....

     

    ετσι διαφωνω και με αυτούς που χρεώνουν 20+ τα αντίγραφα αλλά και αυτούς που τα δίνουν ετσι,,,, με αυτο το τρόπο απαξιώνεται κάθε αξία και μετα φωνάζουμε για την απαξίωση των επαγγελμάτων. μην ξεχνάμε οτι ο συμβολαιογράφος ειναι "δημόσιος υπάλληλος" και γι αυτο εχει και την στρογγυλή σφραγίδα.....

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.