Μετάβαση στο περιεχόμενο

SIRADRAB

Core Members
  • Περιεχόμενα

    1.890
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    22

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από SIRADRAB

  1. Από ότι έχω καταλάβει μόνο οι διατάξεις προληπτικής πυροπροστασίας είναι υποχρεωτικές για όλα τα ακίνητα για την περίοδο του 2024. Κάνω λάθος?

  2. 4 hours ago, kfil said:

    Όσοι κάνετε τέτοιες εκθέσεις έχετε εξηγήσει στον κόσμο τι θα του στοιχίσουν τα μέτρα (κυρίως από το 2025);

    Ναι, καλό είναι να έχουμε έτοιμα τίποτα υπογλωσσια στην τσέπη γιατί προχθές έναν ίσα ίσα που τον πρόλαβα μην πέσει και τον έκατσα σε μια καρέκλα, παραπατούσε ο άνθρωπος..

  3. On 9/5/2024 at 10:37 ΠΜ, gliout said:

    Τι κάνουμε τελικά;

    Καταθέτουμε; Δεν καταθέτουμε;

    Καλό ερώτημα και να το συμπληρώσω..και το πού καταθέτουμε. Οι περισσότεροι δήμοι το αποφεύγουν να ασχοληθούν με την ιστορία, χώρια που με την διατύπωση της εγκυκλίου..ότι παρακαλούνται οι δήμοι να δέχονται τα δικαιολογητικά.., όλη η υπόθεση πάει στο περίπου. Δεν υπήρξε η κατάλληλη ενημέρωσή,  ο πολύς κόσμος δεν ξέρει τίποτα και όταν τους λες λίγες λεπτομέρειες για τα μέτρα πυροπροστασιας και τα πρόστιμα που ελλοχεύουν σύμφωνα με τα κιτάπια τους και τα χρονικά περιθώρια..., απαντάνε πατριωτικά,  ας έρθουν να τα πάρουν.. 

    Η προχειρότητα του νόμου και η όλη διατύπωση βγάζει μάτι. Τι να πεις...

    • Like 1
  4. Νύχτα χωρίς φεγγάρι την βγάζεις, την επαύριο δήλωση κλοπής στην αστυνομία και παίρνεις χαρτί ότι έκανες τη δήλωση κλοπής, ενημερώνεις τοπογραφικό μετά το συμβάν χωρίς τα σύρματα να μη τα βλέπει άνθρωπος και τα ξανά υποβάλλεις στην πολεοδομία μαζί με μια αγγελία σε ημερήσιο τύπο ότι όποιος την βρει θα αμειφθεί, κι ας τους να ψάχνονται..

    Υ.Γ. Στην άδεια μη ξεχάσεις να βάλεις και την περίφραξη στη θέση της..

     

    • Upvote 1
  5. 1 hour ago, SIRADRAB said:

    Καλημέρα,

    Για έκδοση αδείας κατ.1, με βεβαίωση όρων δόμησης του άρθρου 38, 2β σε ισχύ, χωρίς προέγκριση, που σύμφωνα με την παράγραφο αυτή, οι άδειες εκδίδονται αυτόματα ύστερα από την ηλεκτρονική υποβολή του φακέλου με τα δικαιολογητικά-μελέτες που προβλέπονται (του άρθρου 40).

    Το ερώτημα μου είναι πως υποβάλουμε αυτά τα δικαιολογητικά ? Δεν υπάρχει αυτή η επιλογή στο σύστημα, ούτε στην περίπτωση της συνέχειας με προγενέστερης ηλεκτρονικής αλλά ούτε και ως νέα πράξη. Οπότε...??

     

     

  6. Δεν νομίζω να χρειάζεται. Δεν υπάρχει η δυνατότητα καταχώρησης αρχείου συντ/νων στο σύστημα της ΗΤΚ, όπως είναι στο Κτηματολόγιο. Απλά κάνεις εντοπισμό στο περίπου φυσικά. Στα σχόλια μπορείς να αναφέρεις το εμβαδό του τοπογραφικού ή του τίτλου, ότι έχεις διαθέσιμο και το πιο πρόσφατο.

     

    • Upvote 1
  7. Το ανεβάζω αυτό για κάποιον που διαβάζει το θέμα αυτό και διαμορφώνει λάθος γνώμη σχετικά με το ανέβασμα αρχείων στο Ν-4178 και τις παρατάσεις.

    Εκδόθηκε σε ΦΕΚ ο ν. 4915/24.03.2022, ο οποίος περιλαμβάνει τις εξής τροποποιήσεις:

    • Άρθρο 87: Παρατείνεται μέχρι τις 31.12.2022 η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών για δηλώσεις του ν. 4178/2013 που δεν μεταφέρονται στον ν. 4495/2017 και του ν. 4014/2011 που έχουν μεταφερθεί στον ν. 4178/2013.

    • Άρθρο 89: Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών για δηλώσεις του ν. 4495/2017 ορίζεται α) έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022 για δηλώσεις με ημερομηνία πληρωμής παραβόλου έως και την 31η Δεκεμβρίου 2020, και β) εντός εικοσιτεσσάρων (24) μηνών από την πληρωμή του παράβολου για δηλώσεις με ημερομηνία πληρωμής παραβόλου από την 1η Ιανουαρίου 2021.

    • Άρθρο 90: Δίνεται η δυνατότητα υπαγωγής στην κατηγορία 5 του άρθρου 96 του ν. 4495/2017 σε αυθαίρετες κατασκευές/χρήσεις σε δηλώσεις που μεταφέρονται από τον ν. 4014/2011 ή τον ν. 4178/2013.
      Η σχετική δυνατότητα ενεργοποιήθηκε στο πληροφοριακό σύστημα στις 31/03/2022.

    • Άρθρο 91: Η προθεσμία έκδοσης άδειας νομιμοποίησης σε δηλώσεις του ν. 4495/2017 ορίζεται στα τέσσερα (4) χρόνια από την καταβολή του παραβόλου της περ. ι’ του άρθρου 99.

    • Upvote 1
  8. 13 ώρες πριν, Μαρία Αταλλά said:

    Υπάρχει ορισμός για τις ειδικές θεμελιώσεις, με βάση την Ομοσπονδιακή υπηρεσία δομικών έργων (επισυνάπτω αρχείο):

    1                Ειδικές θεμελιώσεις

    1)  Τα μεικτά ρηχά και βαθιά θεμέλια, τα θεμέλια σε κιβώτια, με πεπιεσμένο αέρα και σε πλωτά κιβώτια ανήκουν στη γεωτεχνική κατηγορία 3 βάσει του DIN EN 1997-1 και DIN 1054.

    2)  Για τον υπολογισμό, τη διαστασιολόγηση και την κατασκευαστική διαμόρφωση ισχύουν πέραν του αριθ. 1 τα DIN EN 1991-2, DIN EN 1991-2/NA, DIN EN 1992-2, DIN EN 1992-2/NA, DIN EN 1993-2 και DIN EN 1993-2/NA, καθώς και η τεχνική έκθεση DIN «Σκυρόδεμα».

    notification_draft_2012_717_D_EL.DOC 343 kB · 7 downloads

    Ευχαριστώ.

  9. Να σημειώσω ότι σύμφωνα με την παρ.1,θ, του αρθρ.2 του ΠΔ 209/1998, πρέπει,

    << 1. θ) Σε περίπτωση που από την εφαρμογή των διατάξεων περί εκτός σχεδίου δόμησης προκύπτουν μεγαλύτερες αποστάσεις κτιρίων και εγκαταστάσεων από τον άξονα ή το όριο της οδού, εφαρμόζονται οι διατάξεις αυτές από τις οποίες προκύπτουν οι μεγαλύτερες αποστάσεις.>>

     

    • Thanks 1
  10. 15 ώρες πριν, SEKKARA said:

    Χρειάζομαι μεταπτυχιακό στο πολεδομικο δίκαιο και μετά να εργαστώ ως μηχανικός 

    Μόνο οι τελειόφοιτοι από το πανεπιστήμιο του Μαϊμούντερλιφφ με ειδικότητα στις mixed sciences and chaos administration μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις συνθήκες εργασίας.

    • Like 1
    • Upvote 1
  11. Μόλις τώρα, SIRADRAB said:

    Από copy paste

    3.2.1 ΠΕΠΔ − Γ   Γεωργικές ζώνες

    Καθορίζονται Γεωργικές ζώνες (ΠΕΠΔ – Γ) που συμβολίζονται στο χάρτη Π2 με το στοιχείο Γ και αριθμούνται από Γ1 έως Γ10.

    Επιτρεπόμενες χρήσεις  γης

    Στις  ΠΕΠΔ – Γ δεν επιτρέπονται:

    • βιομηχανικές εγκαταστά κάθε  βαθμού όχλησης,

    • βιοτεχνικές εγκαταστάσεις κάθε βαθμού όχλησης,

    • κατοικία άνω των 150  μ2,

    • γραφεία άνω των 200 μ2,

    • καταστήματα άνω των 600 μ2,

    • εμπορικές αποθήκες,

    • τουριστικές εγκαταστάσεις άνω των 30 κλινών

    Όροι και περιορισμοί  δόμησης

     

    Ισχύουν οι διατάξεις της εκτός  σχεδίου  δόμησης.

     

    *Στα τμήματα των ΠΕΠΔ–Γ που εμπίπτουν σε περιοχές (ΠΕΠ–ΝΑ)  προστασίας δικτύου  NATURA 2000, ισχύουν επί πλέον οι περιορισμοί  του άρθρου 9  του Ν.3937/11.

     

     

     

     

     

  12. Από copy paste

    3.2.1 ΠΕΠΔ − Γ   Γεωργικές ζώνες

    Καθορίζονται Γεωργικές ζώνες (ΠΕΠΔ – Γ) που συμβολίζονται στο χάρτη Π2 με το στοιχείο Γ και αριθμούνται από Γ1 έως Γ10.

     

     

    Επιτρεπόμενες χρήσεις  γης

    Στις  ΠΕΠΔ – Γ δεν επιτρέπονται:

    • βιομηχανικές εγκαταστά κάθε  βαθμού όχλησης,

    • βιοτεχνικές εγκαταστάσεις κάθε βαθμού όχλησης,

    • κατοικία άνω των 150  μ2,

    • γραφεία άνω των 200 μ2,

    • καταστήματα άνω των 600 μ2,

    • εμπορικές αποθήκες,

    • τουριστικές εγκαταστάσεις άνω των 30 κλινών

    Όροι και περιορισμοί  δόμησης

    Ισχύουν οι διατάξεις της εκτός  σχεδίου  δόμησης.

     

    *Στα τμήματα των ΠΕΠΔ–Γ που εμπίπτουν σε περιοχές (ΠΕΠ–ΝΑ)  προστασίας δικτύου  NATURA 2000, ισχύουν επί πλέον οι περιορισμοί  του άρθρου 9  του Ν.3937/11.

     

     

  13. Ευχαριστώ Παύλο.

    Το μόνο που αναφέρει το ΣΧΟΟΑΠ της περιοχής μου είναι για περιοχή ΠΕΠΔ Γ (γεωργική ζώνη) που ενδιαφέρομαι, ο περιορισμός στα 150μ2 για κατοικία  και η υποχρέωση υπόγειας δεξαμενής ομβρίων, κατά τα άλλα ισχύουν οι διατάξεις της εκτός σχεδίου δόμησης.

    Οπότε στις διατάξεις της εκτός σχεδίου πλέον έχουμε και τα του Ν-4759?

  14. On 2/4/2021 at 6:46 ΜΜ, mrscivil said:

    Επειδή, ασχολούμαι πρώτη φορά με έκδοση άδειας και είμαι στην προέγκριση θα ήθελα να ρωτήσω, αν θα μπορούσε κάποιος να περιγράψει τη διαδικασία με  τις αμοιβές. Επίσης, αν υπάρχει κανένα πρότυπο συμφωνητικό θα ήταν χρήσιμο!

    Νομίζω υπάρχει συμφωνητικό στα DOWNLOADS. Για προέγκριση αρκει η αμοιβή του τοπογραφικού

  15. 3 ώρες πριν, CAPRICE_ said:

    «κβ. Εκπόνηση Στατικών μελετών πλην των ειδικών κατασκευών: ειδικές θεμελιώσεις, κελυφωτές κατασκευές προεντεταμένου σκυροδέματος, μεταλλικές κατασκευές, ξύλινες κατασκευές.»

    Όπως ξερουμε αυτό γράφει το π.δ.2018. Αναγέρεται σε ειδικές θεμελιώσεις κι αυτό. Είναι απίστευτο που πουθενά δεν αναφέρεται σαν ορισμός τί είναι ειδική θεμελίωση.

    Δεν αναφέρεται πουθενά γιατί απλά δεν υπάρχει τέτοιος ορισμός σε καμία βιβλιογραφία. Η θεμελίωση είναι πάντα μία. Τα είδη θεμελιώσεων είναι πολλά κι αυτά έχουν να κάνουν με την κάθε πραγματικότητα του κάθε έργου που επιλέγονται να αντιμετωπίσουν. Επομένως το κάθε είδος θεμελίωσης που επιλέγουμε για ένα έργο μπορεί να οριστεί και ως ειδικό αφού επιλέχτηκε για το συγκεκριμένο έργο.

     

     

  16. 38 λεπτά πριν, CAPRICE_ said:

    Σιγουρα θα ειναι χρονοβόρο.. Το θεμα είναι τί θεωρείται ειδική θεμελίωση κι αν υπάρχει κάπου επίσημος ορισμός. Ακόμα και να ισχύει αυτό το εγγραφο του 67, αναφέρει σε παρένθεση (πεδιλοδοκοί κλπ). Τι κλπ; Τί σημαίνει το κλπ;

    Η Μαρια983, μετά από κατάλληλες ανασκαφές στα έγκατα της ''κείμενης νομοθεσίας'', ανέφερε προηγουμένως:

    Η εγκύκλιος του '67 που αναφέρθηκε ανωτέρω είναι (όπως αναφέρει και η ίδια στην παράγραφο Γ "δικαιώματα αρχιτεκτόνων"), διευκρινιστική ενός νόμου του 1930 (Ν4663/1930). Σήμερα για τα επαγγελματικά δικαιώματα ισχύει το Π.Δ.99/2018 (φεκ 187Α). Οπότε δεν ισχύει ο νόμος του 1930, και έχω την αίσθηση ότι δεν υπάρχει λόγος να ισχύουν εγκύκλιοι που παρείχαν διευκρινήσεις επί κατηργημένων νόμων, εκτός εάν αλλού αναφέρεται ρητά ότι οι εγκύκλιοι αυτές εξακολουθούν να ισχύουν (που δε νομίζω στην προκειμένη περίπτωση)

    Οπότε όπως καταλαβαίνεις σε λίγο θα έχουμε την επέτειο των 100 χρόνων.

    Ο όρος ''ειδική θεμελίωση'' δεν διευκρινίζεται πουθενά, ψάξε και γκουγκλάρισε το θέμα όπου θέλεις, από την στιγμή που όλες σχεδόν οι κοινές θεμελιώσεις κατασκευάζονται με πεδιλοδοκούς ή ραντιέ για ευνόητους λόγους, τότε λογικά τα μεμονωμένα πέδιλα αποτελούν ''ειδική θεμελίωση'' και ως εκ τούτου δεν μπορούν πλέον να υπογράψουν οι αρχιτέκτονες.

    Πιστεύω να βοήθησα.

     

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.