Μετάβαση στο περιεχόμενο

jsotiro

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αργολιδα,Κρανιδι
  • Επάγγελμα
    Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου
  • Ειδικότητα
    Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. dimitris GM ευχαριστώ για την απάντηση. Βλέπω πως είσαι νομικός. Όλα αυτά που γράφεις στηρίζονται σε κάποιο νομοθετικό πλαίσιο ή θέλεις να μου δώσεις να καταλάβω πως όλα είναι στην διακριτική ευχέρεια του κάθε μηχανικού, συμβολαιογράφου, συμβαλλόμενου/νης κλπ.? Δεν σε αμφισβητώ απλά θέλω να καταλάβω ποια είναι λογική και ποιο είναι τελικά το σωστό. Πριν λίγο μιλούσα με την συμβολαιογράφο η οποία ισχυρίζεται πως δεν θα δεχτεί το 50-50 ούτε η εφορεία ούτε το υποθηκοφυλακείο. Πρέπει να υπολογιστούν τα ποσοστά με την απλή μέθοδο της αναλογίας. Δηλαδή 100/160*1000 =625 ‰ και αντίστοιχα 60/160*1000=375­ ‰. Ο μηχανικός επιμένει 50-50! Έχω βελάξει!!
  2. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Για να έχω φτάσει στο σημείο να ψάχνω σε foroum απαντήσεις μπορείτε να καταλαβαίνεται τι γίνεται!! Από όσα γνωρίζω τόσα χρόνια τα χιλιοστά συνιδιοκτησίας επί του οικοπέδου προκύπτουν αναλογικά των τετραγωνικών των διαμερισμάτων. Ο μηχανικός ισχυρίζεται ότι μπορούν να μοιραστούν 50-50 άσχετα τι τετραγωνικά κτίσματος παίρνει ο καθένας.
  3. Από όσα γνωρίζω σύμφωνα με το αρ. 5 παρ. 1,2 και 3 του Ν.4178/13 δύναται η σύσταση κάθετης συνιδιοκτησίας στα εκτός σχεδίου αγροτεμάχια στα οποία υπάρχουν κτίσματα προ τις 28/7/2011 και αφού έχει εξοφληθεί το 30% του προστίμου. Επίσης εν αναμονή Π.Δ. σύμφωνα με το αρ. 5 παρ. 4 του Ν.4178/13 θα επιτρέπεται η σύσταση κάθετων συνιδιοκτησιών σε ακίνητα εκτός σχεδίου που δεν έχουν μέσα κτίσματα. Αν κάνω λάθος διορθώστε με. Για εκτός σχεδίου ακίνητα ισχύει η σύσταση οριζοντίου ( το κόλπο με τις πέργολες που ενώνουν δυο όγκους σε έναν) Η ερώτηση μου είναι εάν ισχύει αυτό για μη άρτιο που έχει εξαντλήσει και έχει υπερβεί την δόμηση σύμφωνα με τις διατάξεις που ίσχυαν όταν εκδόθηκε Ο.Α.. Μπορεί να γίνει οριζόντια? Είναι η ίδια περίπτωση του αρ. 5 του Ν.4178/13
  4. Καλησπέρα. Ο πατέρας μου έχει ένα αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου 2,500 τμ με άδεια λυομένου. Στο ισόγειο της αδείας (σημερινός όροφος) έκλεισε τον ημιυπαίθριο 20 τμ συνολικά 100 τμ όροφος και άνοιξε τμήμα της βάσης 60 τμ σαν σημερινό ισόγειο. 100 τμ όροφος και 60 τμ ισόγειο. Όλες οι αυθαιρεσίες τακτοποιήθηκαν με τον Ν.4178. Τώρα θέλει να μεταβιβάσει σε εμένα τον όροφο και την αδερφή μου το ισόγειο με σύσταση οριζοντίου. 1)Μπορεί να γίνει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας? 2)Αν ναι τι αντιστοιχεί στον καθένα μας επί του αγροτεμαχίου σε χιλιοστά υ.γ. Το ακίνητο βρίσκεται σε περιοχή που ισχύει η αρτιότητα 4,000 τμ με 200 τμ μέγιστη δόμηση. Ευχαριστώ εκ των προτερων
  5. Γνωριζει καποιος πως υπολογιζεται η εισφορα σε χρημα για ενα οικοπεδο το οποιο ειναι 0,11 μ2 μεγαλυτερο βασει της πολεοδομικης μελετης απο τον τιτλο του στην περιοχη Εθνος στο Χαλανδρι? Και τι ακριβως θα πρεπει να γραψω στον 1337 στη δηλωση? Ευχαριστω!
  6. Ολα ενταξει!Αυριο παιρνουμε το χαρτι απο το υπο/κειο και μετα απο συνεννόηση με τον πολεοδομο θα την κανει δεκτη επιτελους την αδεια!Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια σας!
  7. Τα λες πολύ σωστά και συμφωνώ.Θα κάνω οτι είπες απο δεύτερα και θα έχετε νέα μου! Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις....
  8. Συγνωμη αν σας μπερδεψα αλλα να τα πω απο την αρχη και σωστα.Η αιτηση στο δασαρχειο εγινε απο τον προηγουμενο και το γηπεδο εχει σημερα που μιλαμε τελεσιδικια πραξης χαρακτηρισμου και η πραξη χρησικτησιας εγινε απο τον προηγουμενο "ιδιοκτητη" με εισαγγελικη αποφαση.Δηλαδη παρουσιαστηκε αυτος με δυο μαρτυρες στο πρωτοδικειο της περιοχης εκανε την δηλωση χρησικτησιας,δημοσιευθηκε σε δυο τοπικες εφημεριδες και αναρτηθηκε στον πινακα ανακοινωσεων του δημου.Δεν τιθεται θεμα καταπατησης στην προκειμενη περιπτωση,οποτε μην το παμε το θεμα προς τα εκει.Το προβλημα ειναι με την πολεοδομεια.Οτι δεν το κανει δεκτο αν δεν γινει συμβολαιογραφικη πραξη αναγνωρισης οριων απο τους γύρω ιδιοκτητες.Και επισης σε μια παρομοια ερωτηση που βρηκα στο υ.πε.κ.α τι γινεται ακομα στην περιπτωση που ενα τετοιο ακινητο περιβαλεται απο αγροτικες οδους μονο???Εχουμε φτασει στο σημειο να κανουμε επερωτηση στο υπουργειο!
  9. Χαιρετώ την παρέα σας μιας και είμαι πολύ καιρό μέλος, αλλά πρώτη φορά παίρνω το θάρρος να ζητήσω την βοήθεια σας. Έχω μια περίπτωση η οποία προέκυψε στο γραφείο που εργάζομαι και παίρνω γνώμες για να έχω μια καλύτερη εικόνα του τι μπορεί να γίνει! Έχουμε ένα γήπεδο εκτός σχεδίου, εκτός ορίων οικισμού, εκτός ζώνης κ.ο.κ. του οποίου η έκταση 4053,28 μ2. Βάσει συμβολαίου το ακίνητο περιήλθε στον πωλητή από 20ετη χρησικτησία που με τη σειρά του πούλησε στον πελάτη μας.Να σημειώσω πως το εν λόγω αγοράστηκε από τον πελάτη σε πολύ χαμηλή για την περιοχή τιμή.Δεν παρουσιάστηκε πουθενά πρόβλημα, ούτε συμβολαιογραφικό ούτε καν στην διαδικασία έκδοσης πράξης χαρακτηρισμού από την αρμοδία Δνση Δασών.Στο θέμα της αδείας τώρα πριν κατατεθεί φάκελος στην πολεοδομία έγινε "ερώτηση" στον προϊστάμενο ο οποίος απάντησε πως για να κάνει δεκτό το συμβόλαιο του ακινήτου θα χρειαστεί πράξη αναγνώρισης ορίων από όλους τους γείτονες.Και ερωτώ,στην περίπτωση που δεν μπορούν να βρεθούν οι γείτονες, πράγμα το οποίο προέκυψε στην περίπτωση μας,τι γίνεται. Εχει τύχει σε κάποιον σας κάτι αντίστοιχο. Τι θα μπορούσε να γίνει και τι πρέπει να προσέξουμε. Κάθε απάντηση θα μπορούσε να βοηθήσει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.