Μετάβαση στο περιεχόμενο

Coltrane

Members
  • Περιεχόμενα

    75
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από Coltrane

  1. @Rakeesh

    Έρευνα θα σου βγάλει αν μπεις από εδώ :

     https://ktimatologio.gov.gr/Professionals/Account/LoginEngineer?ReturnUrl=%2fProfessionals%2fHome%2fIndex

    Αν μπεις από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΤΕΕ στο e-κτηματολόγιο το αντίστοιχο link είναι

    https://www.ktimanet.gr/DiagramsApp/Account/LoginEngineer

    και σου βγάζει μόνο διαχείριση διαγραμμάτων.

  2. Συνάδελφε η διορθωτική που έγινε για το οικόπεδο 2 τι αφορούσε; Στην τεχνική έκθεση που την συνοδεύει τι γράφει; 

    Αφού η διορθωτική πράξη επηρέασε και την ιδιοκτησία 1 τότε στον νέο πίνακα πρέπει να εμφανίζεται και αυτή.

    Από τη στιγμή που επηρεάζεται το εμβαδόν ιδιοκτησίας (ή ιδιοκτησιών) κατά την διορθωτική πράξη, ο συνάδελφος που την συντάσσει οφείλει να υποβάλλει και τον πίνακα αρχικών και τελικών ιδιοκτησιών όπου εμφανίζονται  οι αρχικές ιδιοκτησίες με τα εμβαδά και τις συντεταγμένες τους καθώς και οι τελικές ιδιοκτησίες όπως προκύπτουν από την διόρθωση επίσης με τα (νέα) εμβαδά και τις (νέες) συντεταγμένες τους.

    Έχω την εντύπωση ότι η διορθωτική πράξη κάπου "πάσχει".

  3. Συνάδελφοι γνωρίζει κανείς αν μπορούμε στο ίδιο διάγραμμα γεωμετρικών μεταβολών να έχουμε ταυτόχρονα διόρθωση ορίων (δίνω-παίρνω) και κατάτμηση.

    Μήπως θα πρέπει πρώτα να γίνει η διόρθωση των ορίων ώστε να προκύψει το τελικό γεωτεμάχιο κα μετά με μεταγενέστερη διαδικασία να γίνει το διάγραμμα για την εγγραπτέα πράξη;

  4. Νομίζω ότι οι βασικοί τρόποι διανομής εμβαδών περιλαμβάνουν

    • την διανομή από σημείο του πολυγώνου (κορυφή ή τυχαίο σημείο σε πλευρά)
    • την διανομή παράλληλα σε πλευρά του πολυγώνου
    • την διανομή σε τυχαία διεύθυνση που θα ορίζεται με "κλικ" στο σχέδιο (πιο γενική από την προηγούμενη περίπτωση)

    Ως προς το εμβαδό που θα διανέμεται :

    • Ποσοστό επί του συνολικού
    • Συγκεκριμένη τιμή εμβαδού

    Λίγο πιο "τραβηγμένα" θα μπορούσε ενδεχόμενα να γίνεται και διανομή σε ίσα τμήματα όχι προκαθορισμένου εμβαδού π.χ. 750 m² σε τρία ίσα τμήματα παράλληλα σε μία διεύθυνση ή ακόμη σε τμήματα παράλληλα σε μία διεύθυνση που απέχουν μεταξύ τους συγκεκριμένη απόσταση.

    • Like 1
  5. Συνάδελφοι έχω βρει σε μελέτες αλλά και σε διπλωματικές εργασίες που αφορούν τον σχεδιασμό κυκλικών κόμβων, αναφορές που παραπέμπουν στις "Οδηγίες Μελετών Οδικών Έργων, Τεύχος 10 Μέρος 2: Κόμβοι Κυκλικής Κίνησης (ΟΜΟΕ - Κ 3 )" δεν μπόρεσα όμως να εντοπίσω στο διαδίκτυο το συγκεκριμένο τεύχος. Υπάρχει μήπως κάποιος συνάδελφος που να το έχει ; 

  6. Αν χρησιμοποιήσεις την εντολή dview , twist μέσα από το παράθυρο του layout  θα έχεις στραμμένη την άποψη του σχεδίου στο συγκεκριμένο παράθυρο αλλά το model δεν θα επηρεαστεί.  Μάλιστα στο ίδιο layout μπορείς να έχεις πολλά παράθυρα (views) με διαφορετικές στροφές των απόψεων.

    • Like 1
  7. Συνάδελφε Coltrane προσπάθησα να κατεβάσω τον κανονισμό αλλά το παραπάνω link (rapidshare) δεν λειτουργεί πλέον.

    Μήπως υπάρχει άλλος τρόπος?

    Στείλε μου αν θέλεις με προσωπικό μήνυμα το mail σου για να σου στείλω τον κανονισμό με το we transfer.

  8. Μπορείς να κατεβάσεις από την διεύθυνση :   http://visiblevisual.com/jupgrade/index.php/195-autocad-vba-enabler  την έκδοση της VBA για το Autocad που χρησιμοποιείς και να την εγκαταστήσεις ώστε να μπορείς να "τρέξεις" τις εφαρμογές.

    • Upvote 1
  9. Συνάδελφοι το Coord-GR κάνει μαζικές μετατροπές (αρχεία) συντεταγμένων. 

    Αφού γίνει η μετατροπή ενός οποιουδήποτε σημείου ενεργοποιείται η επιλογή "Χρήση αρχείων" στο μενού "Αρχείο" του προγράμματος.

    Στη συνέχεια αφού επιλεχθεί το αρχείο η δυνατότητα μετατροπής του ενεργοποιείται δίνοντας στη θέση "Κλειδί" τον κωδικό     .PLEASE. (προσοχή στις τελείες αρχή και τέλος).

    • Upvote 4
  10. Συνάδελφε PAVLOS33 σε ευχαριστώ για τις πραγματικά ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις σου, οι οποίες βέβαια αφορούν γενικά στις παρεκκλίσεις ως προς το εμβαδόν και το πως αυτές λειτουργούν μέσα από τα θεσμοθετημένα ΓΠΣ, ΣΧΟΟΑΠ ή ΖΟΕ.

    Το βασικό μου όμως ζήτημα αφορά στην δυνατότητα απόκτησης αρτιότητας από πρόσωπο σε άλλο δρόμο που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι δρόμος εγκεκριμένου σχ. πόλης (θα μπορούσε ενδεχομένως αντί για δρόμος του σχ. πόλης να ήταν κάποιος αγροτικός δρόμος αναγνωρισμένος προ του 23 κ.τ.λ. ) χωρίς να θεωρείται υποχρεωτική, λόγω της εθνικής οδού η ύπαρξη προσώπου 45 m σε αυτήν.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.