Μετάβαση στο περιεχόμενο

bagge

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by bagge

  1. myri νομίζω ότι το παραπάνω λινκ αφορά κάτι άλλο.σ'ευχαριστώ πάντως ,θα κοιτάξω να βρω το συγκεκριμένο άρθρο μήπως βγάλω άκρη.
  2. το ένα απο αυτά ( απο το οποίο ¨φεύγουν¨ και τα νερά) έχει κτίσμα υφιστάμενο (βιοτεχνια) ,το άλλο ,το δικό μου δηλαδή, είναι άδειο. Λες το οτι υπάρχει κτίσμα να με ¨σώζει¨ και να μπορέσω να τον αναγκάσω σύμφωνα με καποια νομοθεσία να το διορθώσει?
  3. Καλησπέρα, έχω έναν προβληματισμό και θα χαιρόμουν αν μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει. Έχω σε ένα χωράφι έναν συνοράτορα ο οποίος έχει υπερυψώσει το δικό του (δεν ξέρω αν ήταν εξ αρχής ή το υπερύψωσε μετά που το αγόρασε) και έχει δώσει μια κλίση με αποτέλεσμα όλα τα νερά να έρχονται και να λιμνάζουν στο δικό μου. Αυτό σύμφωνα με την κοινή λογική είναι λάθος, μετά απο συζήτηση ο κύριος δε δέχεται να το διορθώσει.Ξέρει κάποιος κάποια σχετική νομοθεσία που τυχών αναφέρει δικαιώματα κτλ? Σε ποιά υπηρεσία μπορώ να απευθυνθώ ώστε να μου δώσει λύση? Ευχαριστώ! (μάλλον έκανα το ερώτημα σε λάθος ¨κατηγορία¨?)
  4. καταρχήν πιστεύω οτι θα πρέπει πρώτα να ελέγξεις αν είναι οικοδομήσιμο το γήπεδό σου. για δες εδώ http://www.minenv.gr/1/13/131/13108/g13108162.html. Αφού δεν έχεις 4 στρ. τότε θα πρέπει να δεις εάν μπορείς να πάς σε κάποια απο τις παρεκκλίσεις που εξαρτάται απο τη χρονολογία που προϋφίσταται,τα μ2 και τις διάφορες αποστάσεις (πρόσωπο-βάθος κτλ).ρίξε μια ματιά.αν δεν πληρείς καμία απο τις προϋποθέσεις των παρακάτω περιτώσεων τότε θα σε απογοητεύσω....
  5. Όχι ,αρκεί η πράξη χαρακτηρισμού.τουλάχιστον σε εμένα λίγες φορές έχουν ζητήσει τελεσιδικία.Αν σε προβληματίζει το αν την χρειάζεται για την πρωτοκόλληση, τότε σίγουρα μπορείς να καταθέσεις την άδειά σου χωρίς τελεσιδικία και άν χρειαστεί στο ζητάνε στον έλεγχο που λογικά μέχρι να πάρεις τελικές υπογραφές θα έχουν περάσει οι δυό μήνες.
  6. βρήκα και την δμεο/ε/οικ/827/4.8.1995 απόφαση. για όσους ενδιαφέρονται την έχω ανεβάσει.
  7. αν και δέν έχω λάβει ακόμα τίποτα,θα ήθελα να σε ευχαριστήσω προκαταβολικά.
  8. καταρχήν ζητώ συγγνώμη εάν δεν έχω ανοίξει το θέμα στη σωστή θεματική κατηγορία/υποκατηγορία, αλλά νομίζω δε βρήκα κάτι πιο κατάλληλο... θα ήθελα να ρωτήσω εάν έχει κάποιος την απόφαση δμεο/ε/οικ/827/4.8.1995 ή το φεκ 735/Β/4.9.1995 (κατάταξη εθνικού οδικού δικτύου κρήτης, βορείου και νοτίου αιγαίου και ιονίων νήσων)
  9. Πάντως όποιος έχει κάποια απάντηση στο αρχικό ερώτημά μου...μπάς και ξεμπερδέψω.
  10. Πιστεύω πωσ ναι θα μετρήσει.έτσι κ αλλιώς το κατάστημά σου στη δόμηση δεν είχε προσμετρηθεί? ετσι όπως το σκέφτομαι,είναι ουσιαστικά σαν να κάνεις τώρα ένα κλ. χώρο στάθμευσης που σύμφωνα με το ΦΕΚ που μας απασχολεί δεν επιτρέπεται...Είναι σκέψεις που κάνω,δεν ξέρω αν συμφωνει καποιος άλλος..
  11. ναι το πρόσεξα αυτο που λεει ο ppetros αλλα λέω μήπως υπάρχει κάποιο "παραθυράκι" που να με συμφέρει.... Λογικά δε θα επρέπε σύμφωνα μ'αυτο να μου απαντούσαν κάθετα στην Πολεοδομία οτι δεν μπορώ να κατοχυρώσω τπτ?Τι να πω...Σας ευχαριστω πάντως.
  12. δυστυχως η απάντηση της Πολεοδομίας ήταν λίγο "φλού"...κανείς δεν απάντησε με σιγουριά και υπεύθυνα,ουσιαστικά δεν μου απάντησαν....τρέχα γύρευε...
  13. Άρθρο 41 1. Μετά το εδάφιο (Αγ) της παραγράφου 1 του άρθρου 7 του ν. 1577/1985 (ΦΕΚ 210 Α΄) προστίθεται εδάφιο (δ) ως εξής: «δ) οι υπέργειοι κλειστοί χώροι στάθμευσης επιβατι− κών αυτοκινήτων». 2. α) Στην περίπτωση (β) του εδαφίου (Β) της παρα− γράφου 1 του άρθρου 7 του ν. 1577/1985 (ΦΕΚ 210 Α) αντικαθίσταται το «1,50 μ». σε «0,80 μ».. β) Η περίπτωση (η) του εδαφίου (Β) της παραγράφου 1 του άρθρου 7 του ν. 1577/1985 (ΦΕΚ 210 Α) τροποποι− είται ως εξής: «η) οι υπέργειοι στεγασμένοι ανοικτοί χώροι στάθμευ− σης επιβατικών αυτοκινήτων που κατασκευάζονται στο ισόγειο του κτηρίου ή στην πυλωτή». 3. Τα παραπάνω ισχύουν και επί προσθήκης σε υφι− στάμενο κτήριο. 4. Οι διατάξεις των παραγράφων 1, 2 και 3 εφαρμόζο− νται για τα κτήρια, των οποίων οι αιτήσεις για έκδοση οικοδομικής άδειας κατατίθενται μετά την ισχύ του παρόντος νόμου. 5. Υπέργειοι και υπόγειοι κλειστοί χώροι κτηρίου (όπως χώροι στάθμευσης, αποθήκες κ.λπ.) βάσει οικοδομικής άδειας που έχει εκδοθεί ή αναθεωρηθεί μέχρι 2 Ιουλίου 2009, σε περίπτωση αλλαγής χρήσης επιτρέπεται να διατηρήσουν τη νέα χρήση, εφόσον αυτή δεν απαγο− ρεύεται στην περιοχή του ακινήτου, εφαρμοζομένων των διατάξεων της παραγράφου 2 του προηγούμενου άρθρου πλην του παραβόλου, το ύψος του οποίου ορί− ζεται σε 350 ευρώ (Όλο το ΦΕΚ http://www.michanikos.gr/downloads.php?do=file&id=711) Σύμφωνα με το παραπάνω άρθρο προσμετρούνται στη δόμηση οι υπέργειοι κλειστοί χώροι στάθμευσης. Γνωρίζει κανείς εάν κατοχυρώνω τις διατάξεις που ίσχυαν πριν την έκδοση του παραπάνω ΦΕΚ σε περίπτωση που έχω καταθέσει μελέτη για έγκριση απο Αρχαιολογία με πρωτόκολλο 1 μήνα πριν το ΦΕΚ (την έγκριση δεν την έχω πάρει ακόμα,είναι σε εξέλιξη).Δηλαδή εάν πάρω την έγκριση απο την αρχαιολογία για την μελέτη μου που προβλέπει ισόγειο κλ.χώρο στάθμευσης (και δεν μετράει στη δόμηση) και καταθέσω οικοδομική άδεια με πρωτόκολλο μεταγενέστερο του ΦΕΚ θα είναι κατοχυρωμένη η μελέτη μου ως προς τον κλ.χωρο στάθμευσης?????
  14. Μια βοήθεια ζήτησε ο άνθρωπος!! Και να το σπάσει και οτι θέλει να το κάνει, δικαίωμα του είναι. Άλλωστε όλοι απο κάπου ξεκινάμε...κάποιος μας μαθαίνει και σε κάποιον μαθαίνουμε.
  15. Για κάνε τον κόπο να κατεβάσεις αυτο http://www.4shared.com/file/69766583/e2384dbc/Manual_Topcon_GTS-210_-_Laser_Sul.html?dirPwdVerified=6f9d147 ξέρω είναι άλλο μοντέλο αλλα ίσως έχει κάποιες παρόμοιες λειτουργίες.Ίσως βέβαια να είναι και άσχετο...
  16. για ρίξε μια ματιά εδώ στην Εγκ-73080/4645/39/95 Εγκ-39/95 Γνωμ-414/95 ,ίσως σε βοηθήσει http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=4696
  17. Έχω κάνει την ίδια ερώτηση στην πολεοδομία και μου είπαν οτι η άδεια θα βγεί και στα δύο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.