Μετάβαση στο περιεχόμενο

giannispap77

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Σχετιζόμενα Επαγγέλματα
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

giannispap77's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Kapa Α Ψ Ο Γ Ο Σ! Attach δεν μπορώ να κάνω το έγγραφο του ΥΠΕΚΑ που οδήγησε στην εγκύκλιο, όπου ΄΄ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ΄΄ γίνεται αναφορά στο θέμα είναι σε Pdf. Σας στέλνω το link. http://www.hellenicnotaryassociation.gr/el/egkuklioi/egkuklioisullogou/item/497-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CF%8D%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%82-30-2012-%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%BF-%CF%85%CF%80%CE%B5%CE%BA%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CE%B5-%CE%BD-4014/2011.html Κάτω κάτω στο μεταφόρτωση συνημμένων. Έγγραφο ΥΠΕΚΑ. υ.γ. Η εγκύκλιος 35 είναι εγκύκλιος του Συλλόγου Αθηνών προς τα μέλη του, όπως μπορείτε να δείτε στο δικό μας forum (Όχι της Συντονιστικής Συμβολαιογράφων προς όλους). Ο νοών νοείτο.
  2. Ο Α και η Β αγοράζουν το 1981, κατά ποσοστό συγκυριότητας 50% ο κάθε ένας, με ξεχωριστά συμβόλαια, δύο ξεχωριστά κληροτεμάχια, εκτός σχεδίου, εμβαδού 3.500 τ.μ. και 7.700 τ.μ. Τα κληροτεμάχια αυτά είναι όμορα, αγοράστηκαν δε ξεχωριστά το κάθε ένα τους. Το 1982 οι Α και Β υποβάλλουν αίτηση για να κτίσουν οικοδομή. Η Πολεοδομία εκδίδει οικοδομική άδεια για την συνολική έκταση και των δύο (όμορων) ακινήτων, εμβαδού 11.200 τ.μ., θεωρόντας τα κληροτεμάχια ως ένα ενιαίο ακίνητο, αφού οι συνιδιοκτήτες Α και Β έχουν το ίδιο ποσοστό συνιδιοκτησίας στα κληροτεμάχια. Η οικοδομή, εμβαδού 220 τ.μ. κτίζεται εντός του κληροτεμαχίου των 3.500 τ.μ. Σήμερα, αν τα κληροτεμάχια αυτά θεωρηθούν ως ενιαίο ακίνητο (όπως το θεώρησε η Πολεοδομία και εξέδωσε την άδεια) οι Α και Β έχουν δικαίωμα να κτίσουν ακόμη 90 τ.μ. περίπου και στα 2 (ως ενιαίο ακίνητο). Συμβολαιογραφικά δεν υπάρχει μεταγενέστερο συμβόλαιο και επομένως στο Υποθηκοφυλακείο τα κληροτεμάχια εξακολουθούν να φαίνονται ως δύο χωριστά ακίνητα. Αν τα ακίνητα αυτά παραμείνουν χωριστά και δεν υπάρξει συμβόλαιο μεταβίβασης των ακινήτων, ως ενιαίου, υπάρχει δικαίωμα να κτιστούν στο ακίνητο των 7.700 τ.μ., που σήμερα δεν υπάρχει κτίσμα, ακόμη 274 τ.μ. οικοδομής. Όμως, έτσι, το ακίνητο των 3.500 τ.μ., αν θεωρηθεί ξεχωριστά, θα έχει υπερκαλύψει την δόμηση των 200 τ.μ., αφού σήμερα έχει κτιστεί οικοδομή 220 τ.μ. Η Πολεοδομία θα μπορεί να αναθεωρήσει την υπάρχουσα άδεια εάν οι Α και Β θελήσουν να θεωρήσουν ξεχωριστά τα ακίνητα τους, εφόσον ήδη η Πολεοδομία έχει εκδώσει άδεια για ενιαίο ακίνητο; Ας πούμε ότι δεν γίνεται. Αν οι Α και Β πουλήσουν, ξεχωριστά, το ακίνητο των 7.700 τ.μ. που δεν υπάρχει η οικοδομή (αφού στο Υποθηκοφυλάκειο εξακολουθούν να φαίνονται ως ξεχωριστά ακίνητα) και ο νέος ιδιοκτήτης του ακινήτου των 7.700 θελήσει να εκδώσει οικοδομική άδεια τι θα γίνει;;; Δεν θα το ελέγξει αυτό η Πολεοδομία ότι ήδη έχει εκδοθεί άδεια για το ενιαίο ακίνητο;;; Ουφ. Ευχαριστώ πολύ για τις όποιες απαντήσεις. Είμαι εντελώς νέος Συμβολαιογράφος, και ως μέχρι πριν λίγο καιρό δικηγόρος από πολεοδομικά (όπως και οι πιο πολλοί δικηγόροι) δεν σκάμπαζα και πολλά.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.