Μετάβαση στο περιεχόμενο

lostre79

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by lostre79

  1. Δυστυχως το project είναι εντελως καινουργιο. Εχει κανα μηνα το πολύ που έχει κυκλοφορησει στην αγορά, οπότε ακόμα δεν μπορουμε να ξερουμε.
  2. Φιλε architect_duth, σε ευχαριστω παρα πολύ για την απαντηση σου. Γι'αυτο ακριβως τον λόγο εκανα και το ποστ μου, περιμένοντας τις γνωμες σας. Όταν έλεγα ότι η ζυγαρια κλινει προς το συν, ξεχασα να αναφερω ότι το ποσοστο είναι 51% υπερ - 49% κατα. Αυτο που φοβαμαι παρα πολύ είναι το 4. Ελα ντε! Και δεν είναι αναγκη να χρεοκοπήσει η χωρα. Πες ότι γίνεται ιδιωτικοποιηση της ΔΕΗ και λένε τα νεα αφεντικά άκυρες όλες οι συμβασεις με τους ιδιωτες που μας τροφοδοτουν. Το μονο που μπορουμε να κανουμε είναι να υπογραψουμε καινουργια συμβολαια με πολύ χαμηλοτερες τιμες αγορας της κιλοβατώρας. Τι κανεις τότε; Όσον αφορα την κλιση, το εμβαδο αλλά και τον προσανατολισμο της στεγης δυστυχως ειναι μονοδρομος για ενα φωτοβολταικο (οπως πολύ σωστα ειπες) σπιτι 80-100 τμ. Για τα λεφτά τωρα, από την στιγμη που στα 115 χιλιαρικα μπαινουν αδειες,ετοιμη κατοικια,συστημα θερμανσης (λεβητας pellet), εγκατασταση φωτοβολταικων , χωρις να εχω κανει βεβαια μια ερευνα αγορας, μου φαινεται πολύ καλή τιμή. Μπορει και να κανω και λαθος...
  3. Επειδη μου κινησε το ενδιαφερον και μενα αυτη η ιστορία, πήγα και ενημερώθηκα. Προκειται για την εταιρία που εδρευει στην Θεσσαλονικη. Τι κανουν αυτοι λοιπόν; Μεσω συνεργασίας με τραπεζες (νομιζω πειραιως), αναλαμβανουν την εκδοση δανειου στο ονομα σου ύψους 115.000 ευρώ για το χτισιμο/στησιμο οικίας 80-90 τ.μ. . Το πως μπορει να θεωρηθει τζαμπα εφ'όσον παιρνεις δανειο οφείλεται στο ότι υπογράφεις ένα συμβολαιο με την ΔΕΗ για την αγορα των KWh που θα παραγεις για τα επομενα 25 χρόνια σε μια προκαθορισμενη τιμή και επομένως το ετήσιο εσοδο από την πωληση των KWh έρχεται και καλυπτει τα έξοδα της πληρωμης των δωσεων του δανειου. Βεβαια τα ετοιμα σπιτια είναι συγκεκριμενης μορφής, με μεγαλες στεγες (περιπου 80 τμ - τοσο χρειαζεται) και απ'όσο καταλαβα δεν μπορεις να επεμβεις στο αρχιτεκτονικο σχεδιο(οσον αφορα τον εξωτερικο σχεδιασμο του κτιριου) μιας και τα εχουν όλα φιξ (αρχιτεκτονικά-μελετες θερμανσης-κλπ). Ενα ακόμα που δεν μ'αρεσε (χωρις να είναι σίγουρο μιας και αυτος που μας εκανε την παρουσιαση δεν γνωριζε), είναι το πολύ χαμηλο ύψος των ορόφων που εφτανε στο ελαχιστο δυνατό που μπορουσαν να το κανουν δηλαδή στα 2.40 μ. (όταν θα εχω νεωτερα πανω στο συγκεκριμενο θα επανελθω). Θετικά: 1) Αν εχεις οικοδομησιμο οικόπεδο αποκτας σπιτι χωρις κοπο (εφοριες - χωροταξικα - αρχιτεκτονικά - μελετες - συνεργεία - μαστορια) 2)Ταχυτητα λενε ότι το παραδιδουν 3 μηνες μετα την εκδοση της οικοδομικης αδειας. δηλαδη πάνω κατω μαζί με την καθυστερηση για την εκδοση του δανειου και διαφορα αλλά ετοιμο σπιτι σε 5-6 μηνες. 3) Λιγα σχετικα χρηματα για ένα κανονικό σπιτι Αρνητικά: 1) ΔΕΗ ιδιωτικοποιηση????? Τι κανουμε τότε; 2) Αποδοση φωτοβολταικών - εξοδα συντηρησης; Και μενα δεν μου βγαινουν καλα αυτα που λενε (οσο θα ειναι η δοση του δανειου τοσα θα παιρνεις απο την δεη) 3) Λογω της μεγαλης στεγης των 80 τ.μ. και της κλισης των 30 μοιρών, χαλαει καπως η εξωτερικη εμφανιση του σπιτιου. Συμπερασμα: Το "δωρεαν" το ξεχναμε εντελως. Ο "τζαμπας" πεθανε. Αλλά απο την άλλη τα λεφτά που θα χρειαστουν για μια ετοιμη κατοικια (σε μολις 6 μηνες) είναι εννοειται σαφώς πολυ πολύ λιγοτερα απ'όσα θα χρειαζόσουν για να κανεις κατι δικο σου. Βεβαια είναι και οι καιροι περιεργοι. Το ζυγι κλινει μάλλον προς το συν...
  4. Συνάδελφε, μου έκατσε ακριβώς το ίδιο σκηνικό. Εργάζομαι ως μισθωτός σε μια εταιρεία τυπώματος υφασμάτων σε άσχετο πόστο και εγώ (άσχετα αν η πρόσληψη έγινε σαν Μηχανολογου Μηχανικού) και επειδή λήγει η άδεια πυροπροστασίας της βιοτεχνίας, μου ζητήθηκε από τα αφεντικά να γίνει ανανέωση αυτης. Εργαζόμενος όμως σαν μισθωτός από τότε που απέκτησα την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος δεν έχω κάνει έναρξη επαγγέλματος και επομένως δεν έχω και την σφραγίδα που απαιτείται για την συγκεκριμένη μελέτη. Σήμερα όμως πήρα τηλέφωνο στα γραφεία του ΤΕΕ Κεντρικης Μακεδονίας και πιο συγκεκριμένα στο "γραφείο επαγγελματικών θεμάτων", η απάντηση στα ερωτηματα μου για το αν μπορώ να κάνω την μελέτη και για το αν στέκει η υπογραφή μου σαν μηχανικού ήταν θετική και στα δυο. Από την στιγμή που ανήκω στο δυναμικό της εταιρείας και η μελέτη αφορά την συγκεκριμένη και μόνο εταιρεία, η υπογραφή μου σαν μηχανικου έχει ισχύει κανόνικά. Στην επόμενη ερωτηση μου για σφραγίδα και ΑΦΜ, η απάντηση ήταν ότι μπορώ να κάνω δική μου σφραγίδα η οποία να περιέχει είτε το δικό μου ΑΦΜ είτε της εταιρείας (πιο αναλυτικά μου είπε ότι το συγκεκριμένο θέμα θα πρέπει να το μιλησω με τα αφεντικά). Αν κάποιος γνωρίζει τπτ παραπάνω στο θέμα, ας μιλήσει (αν και γω θα ξεκινήσω να κάνω την δουλεια μου βάσει αυτών που μου είπε ο υπάλληλος του ΤΕΕ)!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.