Μετάβαση στο περιεχόμενο

zikos

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by zikos

  1. Ο body125z τα είπε όλα.σωστός. δεν έχω δουλέψει συγκεκριμένα με 12 % αλλά σε συνεργασίες με παλαιότερους μηχανικούς που έχουν τις δουλιές νομίζω ότι ελάχιστοι είναι οι φθασμένοι συναδερφοι που θα δώσουν πολλά παραπάνω χρήματα..αναλογικά σαν μηνιάτικο.το να βγάλεις τη δουλειά για να μάθεις και να σε μάθουν με 12 % και να υπογράψει άλλος δυστυχώς το θεωρώ ενα ενδεχόμενο έτσι όπως είναι η αγορά.το να βγάλεις τη δουλειά , κ να την υπογράψεις κ να φάς κ την εφορία, νομίζω πως τότε πρέπει να σκεφτείς άλλο τρόπο να βγάλεις τα ίδια χρήματα.αρκεί να σκεφτείς ότι ο τελευταιος αλλοδαπος ανειδίκευτος που θα σιδερώσει τη πλάκα που εσύ θα υπολογίσεις,θα βγάλει περισσότερα χρήματα από εσένα..
  2. Το να αντιδράσεις ενας λόγος είναι.Κ όσο αντιδράς σε αυτή την κατάσταση,τόσο λιγοτερες δουλειές έχεις νομίζω.Κ όσο περισότερες εγκυκλίους ανακαλύπτεις σαν την1/5468/3-2-09 τόσο δυσκολότερα θα είναι για ένα γραφείο τα πράγματα.Δυστυχώς σε μερικά θέματα σε πολεοδομίες είναι σα να υπάρχει μια συμφωνία σιωπής...για να μη πω τπτ άλλο. σκέψου φίλε chilon, σε μια περιοχή οριοθετημένου οικισμού παραλιακού που έχει ορισθεί ο αιγιαλός το 1990,δεν έχει γίνει απαλλωτρίωση ποτέ,δεν έχει παραχωρηθεί από κανέναν ιδιοκτήτη κανένα τμήμα γης για δημιουργία ζώνης παραλίας, να παω εγώ να βγάλω άδεια και να πω στον ιδιοκτήτη ,πρέπει να ξαναορίζουμε τον αιγιαλό (¨κανένα 5χίλιαρο" , και κανένα 6μηνο καθυστέρηση)και να παραχωρήσεις και 100 μέτρα από το οικοπεδάκι σου για να βγάλεις άδεια. ακόμα ποιο ιδανικό σενάριο???συνιδιόκτητο..να θέλει ο πίσω να βγάλει άδεια και να πρέπει να παραχωρήσει ο μπροστά τμήμα οικοπέδου και μέρος του νομίμως υφιστάμενου σπιτιού,(σύμφωνα με την παλιά χάραξη αιγιαλού και παραλίας). πιστεύω τότε είναι σιγουρο ότι την .."πήρα" την δουλειά ε?καλύτερα να μη ξαναπάω ούτε για μπάνιο εκέι..όχι για να βγάλω άδεια..
  3. καλημερα συναδερφοι πολυ πονεμενη ιστορια του αιγιαλου.τα πραγματα ειναι μπερδεμενα και η εγκυκλιος που βγηκε φετος επρεπε να ειχε βγει απο το 2001.απο τοτε εχουν εκδοθει ολες οι αδειες σε περιοχες που ειχαν καθορισμο συμφωνα με το νομο του 40,χωρις να ζητηται νεος καθορισμος.τελευταιο χρονο αρχισαν να το ψαχνουν καποιοι υπαλληλοι κ μετα απο ερωτηματα προεκυψε αυτη η εγκυκλιος που πιθανοτατα δεν εχει παει σε πολλες πολεοδομιες.και σε πολλες απο αυτες που εχει παει,την κανουν γαργαρα γιατι ουσιαστικα θα βγαλουν παρανομες τις αδειες που εχουν εκδοσει. απλα πολλοι υπαλληλοι το περνουν πανω τους αφου ειναι κ οι ιδιοι αρμοδιοι (ειναι στην επιτροπη που κρινει αν χρειαζεται επανακαθορισμος)..και ετσι εκδιδουν την αδεια. στο γενικοτερο μπαχαλο με τις εγκυκλιους ,αναλογα με το πολεοδομικο γραφειο κ ειδικα αναλογα με τον υπαλληλο που θα χρεωθεις ,θα πραξεις. και φυσικα αν πεις ολη η περιοχη εχει βγαλει αδεια με αυτο το καθεστως ,θα σου πουν ,κανε καταγγελια...η ακομα καλυτερα "επειδη γινεται ενα λαθος δε σημαινει οτι θα συνεχισουμε να το κανουμε"! κ επειδη εχω δουλεψει με συμβαση σε πολεοδομια προσφατα κ εχω δει απο περιεργεια πολλους φακελους σε παραλιακα..φθανεις να αναρωτιεσαι..τι πρεπει να κανεις σα νεος μηχανικος?να πας με το γραμμα του νομου κ τη νεα εγκυκλιο,να κανεις τον αλεκο,μπας και βγαλεις κ συ την αδεια οπως οι πιο...εμπειροι συναδερφοι, να δειξεις το οικοπεδο σου καμια 200 αρια μετρα απο τη θαλασσα,οπως κανουν οι..εμπειροι μηχανικοι,να τους μουντζωσεις ολους και να τους καταγγειλεις και φυσικα να αλλαξεις επαγγελμα? και το μπαχαλο καλα κρατει! εσεις βλεπετε να αλλαζει κατι?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.