Μετάβαση στο περιεχόμενο

sknipas

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

sknipas's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Παρακαλώ εαν γνωρίζει κάποιος να μου πεί τι χρειάζεται για την συγκεκριμένη εκδόση αδείας. Δηλαδή χαρτιά και μελέτες χρειάζονται για τον φάκελο που θα προσκομήσω στη τμήμα εμπορίου της τοπικής νομαρχίας. Μια τέτοια εγκατάσταση απαιτεί και βιολογικό καθαρισμό; Ευχαριστώ πολυ.
  2. Δυστυχως ο νεος νομος που δοθηκε για διαβουλευση ειναί ακομη χειροτερος απο τον προηγούμενο! Ο μονος φορεας διαπιστευσης θα ειναι το τεε (τι εκπληξη!) και για αλλη μια φορα εμεις οι πτυχιουχοι μηχανικοι θα ειμαστε υποδιεστεροι. Μια ερωτηση σε οποιον γνωριζει: είναι δυνατον να υπαρχει μονο ενας φορεας που θα μπορει να πιστοποιει ενεργειακους επιθεωρητες. Το ΕΣΥΔ δεν πιστοποιει φορεις και αυτοι με την σειρα τους πιστοποιουν προσωπικο; Τελικα στην Ελλαδιτσα μας ολα αλλαζουν και ολα μενουν ιδια! Συναδελφε ckiriako: εγω απο οταν πηρα πτυχιο και για ενα χρονο εκανα δουλειες του ποδαριου (σερβιτορος, delivery κτλ). δεν νομιζω να θεωρειται προυπηρεσια αυτο. (η προηγουμενη προταση ειχε χιουμοριστικο τονο )
  3. Γιατί θέλει ή πτυχίο (πχ μηχανολόγου) ή μεταπτυχιακό (πχ μεταλλειολόγος με μεταπτυχιακό στον ενεργειακό σχεδιασμό κτηρίων - λέμε τώρα - ) ή να έχει παρακολουθήσει τα σεμινάρια του τεε. Εκεί που λεει να πληρει ολα τα κριτηρια εννοει να εχει παρακολουθησει και τα σεμίναρια των εν.επιθεωρητων και να εχει 3ετη προυπηρεσια. Ζητω συγγνωμη απο τους κυριους/ες συναδέλφους: θελει διπλωμα ή πτυχιο.
  4. Σελιδα 9: 1. α) Το περιεχόμενο των προπτυχιακών σπουδών των σχολών που αποφοίτησαν είναι συγγενές με θέματα κτιρίου και εγκαταστάσεών του Ή β) Έχουν ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές σε ενεργειακά θέματα κτιρίων Ή γ) Έχουν παρακολουθήσει πρόγραμμα κατάρτισης εγκεκριμένο από το Τ.Ε.Ε. με εισήγηση του ΦΕΑ
  5. Από όσο γνωρίζω είναι υποχρεωτικά και τα σεμινάρια (διάρκειας 150h) και η προυπηρεσία. Άρα όλοι ξεκινούν από την ίδια βασή, και νέοι και "αρχαιότεροι" μηχανικοί. Το θετικό στον νόμο είναι επίσης ότι υπάρχει το ασυμβίβαστο, δηλαδή μηχανικός που έχει συμβάλλει με οποιοδήποτε τρόπο είτε στην μελέτη είτε στην κατασκευή ενός κτηρίου δεν μπορεί να αποδώσει πιστοποιητικό στην συγκεκριμένη οικοδομή. Αυτο είναι καλό γιατί θα μπορούσε κάθε τεχνίκο γραφείο να έχει υπάλληλο έναν επιθεωρητή να του "περνάει" τα κτίρια. Από την άλλη με 1ευρώ/τ.μ. τι σόι πιστοποιητικά θα αποδοθούν; Για ένα κτήριο 1000τμ που θέλει μετρήσεις, πήγαινε-έλα και πάλι μετρήσεις για πάνω από μία βδομάδα ποιός θα ασχοληθεί για 1000ευρώ; Ο εξοπλισμός μονο εχεί πάνω από 7000ευρώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.