Jump to content

bomber

Members
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by bomber

 1. Αφού έχει 3 πλευρές κλειστές και μια ανοικτή, θα το δήλωνα σαν υπόστεγο με αναλυτικό προϋπολογισμό, στον οποίο θα συμπεριλαμβανόταν και το BBQ και οι τοιχοποιϊες, δαπεδοστρώσεις-επικαλύψεις με πέτρα.

 2. ευχριστώ για την απάντηση. Προκύπτει από κάπου ότι αυτό (αναλυτικός προϋπολογισμός για πρόστιμο θερμοκηπίων) ισχύει και για τακτοποιήσεις με βάση τις διατάξεις του Ν.4178/13;

 3. Συγνώμη, αλλά με μπερδεύει η τακτοποίηση των θερμοκηπίων. Έχω σε εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο (εκτός από μία ισόγεια οικία και συνεχόμενη αποθήκη χωρίς άδεια) και ένα θερμοκήπιο διαστάσεων 5,00*15,00=75,00 τ.μ. Το θερμοκήπιο και η περίφραξη του αγροτεμαχίου τακτοποιούνται με αναλυτικό?

  IMG_20200907_093800.jpg

  IMG_20200907_093740.jpg

 4. Ευχαριστώ Δανάη-Κατερίνα. Συμφωνώ με ότι γράφεις. Όμως αν υπάρχει κάποιος που διαφωνεί, ας μας πει την τεκμηριωμένη του άποψη, μήπως μας διαφεύγει κάποιο σημείο των νόμων.

  Καλό Καλοκαίρι!

 5. Παρακαλώ μια ερώτηση. Αφού εκδοθεί η άδεια νομιμοποίησης (στα αυθαίρετα που τακτοποιούνται επιλέγοντας έκδοση άδειας νομιμοποίησης / έγκριση κατεδάφισης), ποιά δικαιολογητικά ανεβάζουμε στο σύστημα προς περαίωση της δήλωσης; Δεν αρκεί μόνο το έντυπο της άδειας; Λέει κάπου πως χρειάζεται να ανεβάσουμε και τα εγκεκριμένα σχέδια; Αν ναι ποιά απ' όλα (αρχιτεκτονικά, στατικά κλπ) και σε ποιό πεδίο τα ανεβάζουμε; Ισχύει το ίδιο και για δηλώσεις του Ν.4178/13 που βγήκε άδεια Νομιμοποίησης (σχετικά με την υποχρεωτική υποβολή των εγκεκριμένων σχεδίων);  Ευχαριστώ!

 6. 7 ώρες πριν, Pavlos33 said:

  ΔΕ.ΔΟ.ΤΑ δεν υφίσταται στο ν. 4495. Αυτό ίσχυε μόνο στα πλαίσια του Ν. 4178. Από την στιγμή που η δήλωση μεταφέρθηκε εφαρμόζονται μόνο οι διατάξεις του Ν. 4495. Ο μόνος τρόπος να γλύτωνε την ΜΣΕ ήταν αν το σπιτάκι είχε χρήση αποθήκης. Για κατοικία (κατηγορία σπουδαιότητας Σ2 κατά ΝΕΑΚ) απαιτείται ΜΣΕ.

   

  Παύλο, ευχαριστώ για την απάντηση. Γνωρίζεις, για το ξύλινο σπιτάκι η ΜΣΕ θα γίνει με κάποιο ευρωκώδικα; Μπορώ μήπως να υπολογίσω μόνο τη βάση από σκυρόδεμα (αν μπορεί να φέρει με ασφάλεια τα φορτία του προκάτ στο έδαφος);

 7. Χαιρετώ τη συζήτηση. Ήθελα να ξέρω αν υπάρχει τρόπος μη υποβολής ΜΣΕ στο Ν.4495/17, για εξ' ολοκλήρου αυθαίρετο προκάτ ΞΥΛΙΝΟ ισόγειο κτίσμα (μοιάζει με τροχοβίλα χωρίς ρόδες), επιφάνειας 26,81 μ2 (>25,00μ2) και χρήση κατοικίας, με έτος τοποθέτησης το 2010 επάνω σε βάση μπετόν σε εκτός σχεδίου περιοχή, σε μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο αγροτεμάχιο, επιφάνειας 2,5 στρ. Μήπως πρέπει να υπολογιστεί μόνο η βάση (αν μπορεί να φέρει με ασφάλεια τα φορτία του προκάτ στο έδαφος); Σημειώνεται επίσης ότι η παρούσα δήλωση αυθαιρέτου προήλθε από μεταφορά δήλωσης από το Ν.4178/13, όπου είχαν καταβληθεί παράβολο και μερικές δόσεις του προστίμου και εδώ στο Ν.4495/17 αποπληρώθηκε το σύνολο του ποσού. Μήπως μπορώ να καταθέσω ΔΕΔΟΤΑ και αν δεν βγει κατηγορία (Υ) να αποφύγω τη ΜΣΕ; Ευχαριστώ!

  IMG_20191216_113344.jpg

 8. Παιδιά, ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινήσεις σας. Ναι Παύλο, με τα αρχικά "Α.Χ" εννοώ ακάλυπτο χώρο οικοπέδου. Συνεπώς, ο εξώστης, αποκλειστικής χρήσης του διαμερίσματος, μπορεί να τακτοποιηθεί βάση αναλυτικού προϋπολογισμού, ως μια παράβαση κατηγορίας 4 και επίσης τα κουφώματα ( 2 νέα ανοίγματα που δε φαίνονται στην κάτοψη, αλλά και αλλαγή θέσης-μεγέθους δύο άλλων ανοιγμάτων), σύμφωνα με τον Ιάσονα, αν κατάλαβα καλά,  μπορώ να τα τακτοποιήσω όλα μαζί ως μια παράβαση (με αναλυτικό προϋπολογισμό) κατ. 4 και να μη βάλω τίποτα σε φύλλο κατ. 3 (ούτε την αλλαγή θέσης-μεγέθους κάποιων ανοιγμάτων), θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να βγει συνολικό πρόστιμο ίσο με το παράβολο, δηλ. 250 ευρώ;

 9. καλημέρα, θα ήθελα να ρωτήσω, σε οριζόντια ιδιοκτησία διαμερίσματος Α' ορόφου με χρήση κατοικίας, έχω δημιουργία νέου εξώστη πλάτους 0,90 μ, που δεν υπήρχε στην κάτοψη του Α' ορόφου και 2 νέα ανοίγματα που επίσης δε φαίνονται στην κάτοψη, αλλά και αλλαγή θέσης-μεγέθους δύο άλλων ανοιγμάτων. Μπορώ να τα ρυθμίσω όλα μαζί ως μια παράβαση (με αναλυτικό προϋπολογισμό) κατ. 4 και να μη βάλω τίποτα σε φύλλο κατ. 3 (ούτε την αλλαγή θέσης-μεγέθους κάποιων ανοιγμάτων), ώστε να βγει συνολικό πρόστιμο ίσο με το παράβολο, δηλ. 250 ευρώ;

  Προσοχή όμως, όσον αφορά τον εξώστη βρίσκεται πάνω από κοινόχρηστο χώρο, στον πίσω Α.Χ.. Μπορώ να τακτοποιήσω μόνο τις υπόλοιπες παραβάσεις της οριζόντιας ιδιοκτησίας, χωρίς τον εξώστη και να δώσω βεβαίωση νομιμότητας, μετά την τακτοποίηση, με αναφορά στην τεχνική μου έκθεση ότι ο εξώστης είναι κοινόχρηστος;

  Ευχαριστώ!

 10. Παρακαλώ, θα ήθελα να ρωτήσω:

  • αν γίνεται η σύζυγος, που δε διαθέτει δικούς της κωδικούς TAXISNET (διότι υποβάλλει κοινή δήλωση με τον σύζυγό της με τους δικούς του κωδικούς), να υποβάλλει ηλεκτρονική δήλωση κτηματολογίου, εφόσον μετά την είσοδό της στο σύστημα με τους κωδικούς του συζύγου της, όπου θα συμπηρώσει τα δικά της στοιχεία, γράψει σαν παρατήρηση ότι δε διαθέτει κωδικούς και αναφέρει επίσης το ΑΦΜ της εκεί, το οποίο φυσικά και θα επισυνάπτεται στα δικαιολογητικά. Θα εκτιμούσα τη συντομότερη απάντησή σας, διότι ρωτώντας αυτό από τηλεφώνου μου δίνουν διαφορετικές απαντήσεις, ανάλογα με το γραφείο κτηματολογίου και τις γνώσεις του υπαλλήλου και 2 τέτοιες περιπτώσεις έχουν "κολλήσει". Το e-mail [email protected] έχει "φουλάρει" από e-mailς και δε δέχεται άλλα!!!
 11. Διώροφη κατοικία σε οικόπεδο (άρτιο κ οικοδομήσιμο) εντός οριοθετημένου οικισμού προ του '23 με Ο.Α. του 1989.

  Ο ιδιοκτήτης του Ισογείου κάνει την Τακτοποίηση, ενώ ο Α' όροφος ανήκει στη σύζυγό του βάση υπάρχουσας σύστασης οριζοντίου ιδιοκτησίας από το έτος 1995.

   

  Η Ο.Α. προέβλεπε αδιαμόρφωτο ισόγειο σχεδιασμένο με περιμετρικές τοιχοποιοίες και ανοίγματα όπως του ορόφου, το οποίο έχει συμπεριληφθεί στη δόμηση 125τμ, χώρια το κλιμ/σιο και Α' όροφο μαζί με το κλιμ/σιο 133 τμ.

  Το ισόγειο διαμορφώθηκε εσωτερικά και έγινε κατοικία και ταυτόχρονα κατασκευάστηκε Υπόγειο 65 τμ.

  Δεν υπάρχουν άλλες παραβάσεις στο κτίριο (ύψος, πλάγιες αποστάσεις, κλπ), εκτός της αλλαγής τοποθέτησης του στο οικόπεδο.

   

  Το Αδιαμόρφωτο Ισόγειο θα υπαχθεί στον Ν.4495 με Αναλυτικό Προϋπολογισμό κ όχι ως υπέρβαση δόμησης ή ως αλλαγή χρήσης;

  Αν υποβληθεί βάση Αναλυτικού Προϋπολογισμού ποιές δαπάνες προτείνεται να συμπεριληφθούν (τούβλα, σοβάς η/μ εγκαταστάσεις, πλακίδια κλπ);

  Το Υπόγειο (το οποίο κατασκευάστηκε εξ 'αρχής-ενιαίος οικοδομικός σκελετός) θα θεωρηθεί ως υπέρβαση δόμησης βοηθητικού χώρου; Θεωρείται ότι ανήκει στο σύζυγο (οι πελάτες συμφωνούν έτσι) και μπορεί να τακτοποιηθεί σε 1 δήλωση μαζί με την οριζόντια ιδιοκτησία του Ισογείου;

   

   

  Παρακαλώ θα ήθελα τις τεκμηριωμένες απόψεις σας.

   

  Ευχαριστώ!

  Χαράλαμπος

 12. Παιδιά μήπως γνωρίζει κανείς αν μπορώ να δώσω βεβαίωση περί μη ύπαρξης αυθαίρετων κατασκευών εντός αγροτεμαχίου (εκτός σχεδίου, άρτιου και οικοδομήσιμου) που υφίσταται θερμοκήπιο άνευ αδείας;

   

  Παραπέμπω στο ΠΔ/2-3-89 (ΦΕΚ-157/Δ/14-3-89): Θερμοκήπια

  ΔΟΜΗΣΙΣ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ.

  Τροποποίηση του από ΠΔ/24-5-85

  Θερμοκήπια για την καλλιέργεια ανθέων και κηπευτικών προϊόντων και υδροβίων οργανισμών σύμφωνα προς τις εγκεκριμένες μελέτες - τύπους του Υπουργείου Γεωργίας ή της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς και υπέργειες δεξαμενές για την καλλιέργεια υδροβίων ζώων, κατασκευάζονται χωρίς άδεια και περιορισμό ως προς το ποσοστό κάλυψης του γηπέδου και τον αριθμό των κατασκευών, ανεξάρτητα από τα υλικά κατασκευής τους.

   

  Εννοεί πως τα θερμοκήπια δε χρειάζονται άδεια γενικώς ή μόνο τα σύμφωνα προς τις εγκεκριμένες μελέτες...

   

  Ευχαριστώ!

 13. Η κ. Λεμπέση έχει πει ότι άδειες για περιτοίχιση και άδειες για κατασκευές τέτοιου τύπου, ΔΕΝ λαμβάνονται ως άδεια, οπότε δεν έχεις να ελέγξεις τίποτα (πέρα από το ύψος).

  Ευχαριστώ architect_duth αλλά γνωρίζεις αν έχω υπέρβαση ύψους με πραγματοποιούμενα Η=3.20μ+0.80μ στέγη? Με τι συγκρίνω? Με τα μέγιστα επιτρεπόμενα (4.00μ+1.20μ στέγη σε άρτιο & οικοδομήσιμο) ή με το μηδέν (εφόσον δε δικαιούμαι να δομήσω τίποτα στο μη άρτιο οικόπεδό μου)? Επίσης στο πεδίο Υπέρβαση Δόμησης (που είναι ενεργό) τι απαντώ? ΝΑΙ ή ΟΥ? :| Νομίζω πως ΝΑΙ <50%.

  Όποιος γνωρίζει ας υποδείξει κάτι - προσπαθώ να καταλάβω τη λογική για να μην σκέφτομαι λάθος...

 14. Σε ερώτηση μου στο ΤΕΕ μου είπαν ότι βάζω με άδεια και αγνοω τις υπολοιπες αποστάσεις (απο τα όρια, προκήπιο κλπ) καθως αυτά δεν μπορουν να "οριστούν" σε μικρά οικόπεδα. Εγω είχα ένα της τάξης 300-500 και δεν είναι δυνατόν να λάβω απόσταση από τα όρια αφού μιλάμε για μη άρτιο μη οικοδομήσιμο οικόπεδο. Τώρα ο νοων νοητο.............

   

  Παρακαλώ θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε: Σε μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο οικόπεδο, εκτός σχεδίου (950 τ.μ.), το οποίο βρίσκεται εντός Ζ.Ο.Ε. (αυτό περιορίζει μέγιστη Κάλυψη=μέγιστη Δόμηση=200 τ.μ. σε άρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα) και έχει άδεια του 2005 για μοτερόσπιτο 9 τ.μ. (οικίσκο αντλητικής εγκατάστασης), ενώ ο ιδιοκτήτης έχει φτιάξει κατοικία 98 τ.μ., τι θα βάλω ως υπέρβαση δόμησης - κάλυψης - ύψους - πλαϊνών αποστάσεων?

  Θα συγκρίνω τις υπερβάσεις κάλυψης-δόμησης με τα 200 τ.μ. που αποτελούν το μέγιστο σε άρτια και οικοδομήσιμα ή με τα 0 τ.μ. που δικαιούμαι ως μη άρτιος και μη οικοδομήσιμος? Επίσης για το ύψος (συγκρίνω με 4.00μ+1.20μ στέγη ή με το 0.00μ)? Τέλος για τις πλαϊνές αποστάσεις?

  Ευχαριστώ!

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.