Μετάβαση στο περιεχόμενο

skankrit

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

skankrit's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας, ήθελα να σας θέσω κι εγώ μια περίπτωση, ελπίζοντας στην εμπειρία και τις γνώσεις της ομάδας: Η περίπτωση μου αφορά: - Συζύγοι-Συνιδιοκτήτες εξ αδιαιρέτου (50%), - με κοινή φορολογική δήλωση, - τρίτεκνοι (όλα τα παιδιά άνω των 30 ετών), - οικογενειακό εισόδημα κάτω των 60.000 ευρώ - Αμέα με ποσοστό αναπηρίας 80% ο ένας εκ των δύο συζύγων. 1.Μπορεί μόνο ο ένας εκ των δύο, εν προκειμένω ο σύζυγος με την αναπηρία, να κάνει την υπαγωγή? Μπορεί να επωμισθεί ολόκληρη την ευθύνη για τις παραβάσεις ή έχει δικαίωμα μόνο στο μερίδιο που του αντιστοιχεί? 2.Πώς θα υπολογιστεί το πρόστιμο σε αυτήν την περίπτωση? 3. Θεωρούνται οι γονείς, τρίτεκνοι? 4. Η σύζυγος (μη Αμέα) έχει ατομικό εισόδημα κάτω των 20.000 ευρώ. Θεωρείται πρόσωπο που επιβαρύνεται φορολογικά, υπάρχει περίπτωση το μερίδιο της να υπαχθεί με ποσοστό 15% ? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε απάντηση
  2. αγαπητοί συνάδελφοι, διαβάζοντας τον Ν.4030 καθώς και τον προηγούμενο περί έκδοσης οικοδομικών αδειών, δεν βρήκα πουθενά κάποιο σημείο όπου να απαιτείται η βεβαίωση του ΤΣΜΕΔΕ. Γνωρίζει κάποιος αν αναφέρεται κάπου συγκεκριμένα (εγκύκλιος,παλιότερος νόμος) ή πρόκειται για μια εθιμοτυπική παρεξήγηση μεταξύ πολεοδομίων, που την πληρώνουν οι μηχανικοί?
  3. Καλημέρα και καλώς σας βρήκα... Είμαι νέος πολιτικός μηχανικός και εξίσου νέος στην κοινότητα σας. Θέλω να υποβάλλω ένα ερώτημα που μου προέκυψε για μια δουλειά και ελπίζω στα "φώτα" σας. Κατά πόσο γίνεται και με ποιους πρακτικούς τρόπους να σηκώσουμε νέα οικοδομή πάνω σε υφιστάμενη θεμελίωση 10ετίας? Η θεμελίωση έγινε και αφέθηκε στο έλεος του καιρού(κλιματολογικές συνθήκες Κρήτης)... Ο ιδιοκτήτης θέλει τώρα να να σηκώσει κολώνες με βάση τις αναμονές απο τα θεμέλια. Ενστικτωδώς θεωρώ οτί δε γίνεται, δεδομενής της μη προστασίας του σκυροδέματος, φθοράς αυτού και του οπλισμού. Πώς θα μπορούσα να διενεργήσω κάποιο έλεγχο για την κατάσταση σκυροδέματος και οπλισμού? Αν το παραπάνω εγχείρημα είναι εφαρμόσιμο, με ποιους τρόπους μπορούμε να συνδέσουμε την παλιά θεμελίωση, ώστε να μην έχουμε προβλήματα στο κτίριο? Όποιος θεωρεί οτι έχει κάποιες απαντήσεις,παρακαλώ ας βοηθήσει.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.