Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΧΑΤΖΗΣΟΛΩΜΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ΧΑΤΖΗΣΟΛΩΜΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Γειά σας. Θα ήθελα να ρωτήσω αν σε οροφοδιαμέρισμα άδειας 1957 το οποίο με γονική παροχή μεταβιβάστηκε στα 2 παιδια και χωρίστηκε σε 2 αυτοτελή διαμερίσματα χωρίς αναθεώρηση αδείας το 1975 θα πρέπει να δηλωθεί ως αυθαίρετο με τον Ν. 4014/2011 και αν ναι με ποιον τρόπο ή θεωρείται οτι έγιναν εσωτερικές διαρρυθμίσεις? Σημειωτέον οτι το διαμέρισμα έχει κατασκευαστεί λίγο μικρότερο απο την άδεια. Ευχαριστώ
  2. Συνάδελφοι αν μπορείτε να με διαφωτίσετε στα παρακάτω: 1) Σε οικόπεδο που υπολείπεται μεγάλο μέρος του Σ.Δ εαν δηλώσεις το Υπόγειο που έχει ξεμπαζωθεί και έχει γίνει κατοικία, εξωτερικό λεβητοστάσιο, επέκταση μπαλκονιών κλπ, τι γίνεται μετά με τον ΣΔ σε επόμενη άδεια? 2) Σε Οικοδομή που είχε άδεια λυομένου το 71', έγινε αυθαίρετη προσθήκη καθ' ύψος και κατ' επέκταση όταν το οικόπεδο ήταν εκτός σχεδίο. Σήμερα έχει μπεί στο σχέδιο. Σύμφωνα με το παράδειγμα 1 του ΤΕΕ για τα εντός σχεδίου θα πρέπει να βγεί άδεια νομιμοποίησης σε 3 χρόνια ή θα υπολογιστεί το πρόστιμο βάσει του Ν. 4014. Πώς κρίνεται εαν είναι νομιμοποιήσιμο? Απο το εαν τηρεί τις προυποθέσεις του ΓΟΚ, έχει στατική επάρκεια κλπ? Και αν τα τηρεί όλα αυτά η νομιμοποίηση στοιχίζει λιγότερο?
  3. Ευχαριστώ για τις γνώμες. Μάλλον θα πρέπει να ρωτήσω και στην Πολεοδομία. Πάντως αν το δηλώσω πάει σαν "άλλη χρήση" ή σαν "άλλη κατοικία" ?
  4. Πάντως αν μου το δεχτούν υπάρχει περίπτωση όταν βγει νέα άδεια για να καλυφθεί ο υπόλοιπος συντελεστής να μου αφαιρεθούν απο την δόμηση τα τετραγωνικά που τακτοποίησα?
  5. καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Σε οικόπεδο όπου το Υπόγειο έχει μετατραπεί σε κατοικία αλλά υπάρχει σημαντικό υπόλοιπο απο τον συντελεστή δόμησης (40%) μπορεί το Υπόγειο αυτό να μπει στην ρύθμιση?
  6. διευκρινιζω οτι δεν το διατυπωσα σωστα. το υπογειο φαινεται αποθηκεσ στην οικοδομικη αδεια και δεν ειναι ακριβωσ ξεμπαζωμενο, απλωσ εχει γινει μικρο κλεψιμο στα υψομετρα δρομου και αυλησ στην αδεια, ωστε να χαρακτηριστει υπογειο. στα υπολοιπα ερωτηματα μπορει να με βοηθησει καποιοσ?
  7. Θα ήθελα να ρωτήσω για μια περίπτωση υπογείου ξεμπαζωμένου που απο αποθήκες λειτουργεί ως διαμέρισμα. 1) Βάσει της τελευταίας εγκυκλίου έχω καταλάβει ότι μπορώ να το δηλώσω παρόλο που είναι ξεμπαζωμένο. 2) Στην επιφάνεια που δηλώνεις περιλαμβάνεται και ένας διάδρομος που υπάρχει προς την αυλή και το κλιμακοστάσιο που είναι κοινόχρηστα? 3) Για τον υπολογισμό του προστίμου πάει σαν άλλη χρήση ή άλλη κατοικια? 4)Απαιτείται και σχέδιο αποτύπωσης των δωματίων του διαμερίσματος? 5) Τέλος επειδή στο οικόπεδο έχει καλυφθεί περίπου κατά το ήμισυ ο συντελεστής δόμησης με σκοπό να δημιουργηθεί μελλοντικά νέα οικοδομή σε απόσταση Δ, η υπαγωγή του υπάρχοντος υπογείου στην ρύθμιση θα επηρρεάσει καθόλου το διάγραμμα κάλυψης της μελλοντικής οικοδομής? 6)Εαν δεν υπαχθεί στην ρύθμιση με την σκέψη ότι αφού υπάρχει διαθέσιμος συντελεστής σε μια καταγγελία, μπορεί να γίνει αναθεώρηση της αδείας? 7) Τέλος εαν δεν δηλωθεί και ελεγχθεί το Υπόγειο απο ενεργειακό επιθεωρητή τι γίνεται σε αυτην την περίπτωση? Συγνώμη για τα πολλά ερωτήματα και ευχαριστώ προκαταβολικά.
  8. παντως τωρα που ξαναδιαβάζω την ερμηνευτική εγκύκλιο αναφέρει: "Την αίτηση υποβάλλει ο κύριος του ακινήτου ή σε περίπτωση επικαρπίας ο ψιλός κύριος. Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας μπορεί να υποβάλει την αίτηση και ένας εκ των συνιδιοκτητών χωρίς όμως να επιμερίζεται το ποσό του παραβόλου ή το ποσό του προστίμου κατά την αναλογία του συνιδιοκτήτη στο ακίνητο." Απο αυτό εγω συμπέρανα ότι δεν είναι απαραίτητο να αναφέρονται και οι 2 ιδιοκτήτες
  9. ευχαριστω μυρι για τις απαντησεις...Να σε ρωτησω μερικα ακομα... Την αίτηση επρεπε να την υπογραψω εγω αφου ειμαι ο εξουσιοδοτημένος? Την αίτηση και τις υπευθυνες δηλώσεις ας πούμε οτι τις διορθώνω, με την αμοιβή απο το ΤΕΕ ή στο ΦΕΜ που έχω γράψει ένα όνομα μπορώ να κάνω κάτι?Φοβάμαι μήπως μου δημιουργήσουν πρόβλημα στην Πολεοδομία.. Το ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ + χαρτοσημο σωστά τα πλήρωσα 7,14Ε για αμοιβή 232,53? Ευχαριστώ προκαταβολικά
  10. θα το εκτιμουσα αν μπορει καποιος να μου απαντησει στην παρακατω ερωτηση.... Κατέθεσα φάκελο για ρυθμιση ημιυπαίθριου στο όνομα του ενος απο τους 2 συνυδιοκτήτες(έχουν συγκηριότητα 50%). Μπορεί να αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα? Κανονικά τι θα έπρεπε να κάνω? Σε όλες τις δηλώσεις και στην αίτηση να αναφέρω και τα 2 ονόματα και να τα συνυπογράψουν? Και στο πρόγραμμα του ΤΕΕ να βάλω και τους 2 ιδιοκτήτες με ποσοστό 50%?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.