Μετάβαση στο περιεχόμενο

gbatalis

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

gbatalis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μετά και την ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ σχετικά με τη φορολόγηση για τα μπλοκάκια για το 2015, αναφέρεται: ''Σε σχέση με δημοσιεύματα για φορολογική επιβάρυνση όσων αμείβονται με «μπλοκάκι», το Υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει τα εξής: 1. Σύμφωνα με το νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, τα φυσικά πρόσωπα που αμείβονται αποκλειστικά με «μπλοκάκια» εξακολουθούν να φορολογούνται ως μισθωτοί (με φορολογικό συντελεστή 22% για φορολογητέο εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ) και όχι ως ελεύθεροι επαγγελματίες, εφόσον συντρέχουν οι εξής προϋποθέσεις: α. Παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες, τα οποία δεν υπερβαίνουν τα τρία ή, ακόμη και αν υπερβαίνουν τον αριθμό αυτό, εφόσον ποσοστό 75% του ακαθάριστου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα προέρχεται από ένα από τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες που λαμβάνουν τις εν λόγω υπηρεσίες (όπως άλλωστε ακριβώς ίσχυε και για τα εισοδήματα του 2013 με τον προϊσχύσαντα Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος). β. Δεν έχουν την εμπορική ιδιότητα, ούτε διατηρούν επαγγελματική εγκατάσταση που είναι διαφορετική από την κατοικία.'' Καταλαβαίνω ότι από την ΄β΄προϋπόθεση πολλοί μηχανικοί συμπεριλαμβανομένου και εμού οι οποίοι έχουν την έδρα τους στο πατρικό τους και ενώ οι ίδιοι μένουν αλλού με ενοίκιο θα φορολογηθούν ως ελ. επαγγελματίες. Άρα αν και το 2014 θεωρούμασταν μισθωτοί, το 2015 λόγω της καινούριας και αναδρομικής προϋπόθεσης 'β' , θα φορολογηθούμε ως ελ. επαγγελματίες, κάτι για το οποίο είμασταν απροετοίμαστοι και κινηθήκαμε όλο το 2014 έτσι ώστε να φορολογηθούμε ως μισθωτοί. Άραγε, αν κάνω αλλαγή της έδρας μου τώρα όπως πρότείνε και ο συνάδελφος, έτσι ώστε να είναι ίδια με τη διεύθυνση της κατοικίας μου θα προλάβω να σώσω ότι μπορώ ελπίζοντας όταν κάνω την δήλωση μου η διασταύρωση του TAXIS να δείξει ότι οι διευθύνσεις της έδρας και της κατοικίας είναι οι ίδιες? Η αλλαγή έδρας δεν είναι και τόσο δύσκολη από όσο ξέρω.
  2. Πωλείται Autocad Revit Architecture Suite 2008 Δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ οι κωδικοί! Αγοράστηκε 5.600€. Τιμή πώλησης συζητήσιμη Επικοινωνήστε μέσω προσωπικού μηνύματος ή email στο [email protected]
  3. Το δελτίο το βρήκα εδώ http://www.emichanikos.gr/downloads.php?do=file&id=921 όσον αφορά στην περίπτωση που το κτίριο έχει βλάβες δεν ξέρω ποια είναι η διαδικασία. Σίγουρα απαιτούνται ενισχύσεις/εργασίες αποκατάστασης αλλά δεν ξέρω πως το τρέχεις το θέμα και το κατά πόσο παίρνεις την ευθύνη με μια απλή αυτοψία. Εσύ λες ότι το αυθαίρετο κτίσμα που βλέπεις και είναι προς τακτοποίηση ότι στατικά δεν είναι επικίνδυνο εφόσον δεν παρουσιάζει βλάβες. Εάν έχει βλάβες δεν έχω απάντηση.
  4. Αντικειμενικά ειναι μια μέρα δουλειάς. Είναι μια φόρμα excel (την κατέβασα από το ιντερνετ 'Trototita_Ver_101'και μια τεχνική έκθεση η οποία περιγράφει το κτίριο στατικά και αναφέρεται εάν εντοπίσθηκαν εμφανείς ρωγμές, ασυνήθεις παραμορφώσεις ή καθιζήσεις στον φέροντα οργανισμό ή στον οργανισμό πλήρωσης και εάν το κτίριο είναι επικίνδυνο από στατικής άποψης. Μιλάμε πάντα για ένα ταχύ οπτικό έλεγχο και κάποιες φωτογραφίες είναι χρήσιμες. Δεν είναι στατική μελέτη παρά μόνο ένας απλός έλεγχος. Το έκανα για λογαριασμό αρχιτέκτονα που ανέλαβε κάποιο αυθαίρετο και το υπέγραψα με ένα ακόμα ΠΜ. Άρα θα έβαζα 50% για μία μέρα δουλειάς και 50% στον άλλο ΠΜ καθαρά για λόγους πληρότητας του φακέλου. Ρωτάω επειδή ασχολήθηκα μόνο με το δελτίο αυτό και δεν ξέρω αν στις αμοιβές πρέπει κάπου να φαίνεται ότι ασχολήθηκα με αυτή την εργασία ή απλά ο αρχιτέκτονας καταθέτει το δελτίο με τις υπογραφές δύο ΠΜ χωρίς να φαίνονται κάπου στις αμοιβές. Είναι γεγονός πάντως ότι δεν υπάρχει τέτοια εργασία στο σύστημα εκτός αν μπορούσα να το θεωρήσω σαν εκτίμηση στατικών για παράδειγμα. Στο ΤΕΕ είπαν σε γνωστό μου ότι δεν χρειάζεται να μπει στις αμοιβές αλλά ήθελα να το εξακριβώσω.
  5. Τελικά για το δελτίο δομικής τρωτότητας τι αμοιβή ζητάμε? Στο σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ σαν τι εργασία το περνάμε?Εκτίμηση στατικών ή κάτι άλλο?Από τη στιγμή που το υπογράφουν 2 μηχανικοί αυτή η εργασία πηγαίνει 50% στον ένα μηχανικό και 50& στον άλλο?
  6. Δεν πρέπει τα έντυπα του ΦΕΚ 251/13/02/2012 να είναι στην μορφή όπως στο 'παλιό΄σεντόνι ή αρκεί να συμπληρωθούν απλά σε Α4 όπως φαίνονται στο ΦΕΚ?Έχει καταθέσει κανείς σε πολεοδομία να μας πει πως πρέπει να είναι?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.