Μετάβαση στο περιεχόμενο

Varvaroudis

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Varvaroudis

  1. Χεχε!! Το τραγικό είναι ότι περιμέναμε τη μεταβίβαση για να καταθέσουμε τη νέα άδεια στο όνομα της κόρης, που είναι σχεδόν έτοιμη.
  2. Επίσημη απάντηση, αλλά από ποιον? Στις πολεοδομίες ακόμα δεν είναι σίγουροι για τέτοιες λεπτομέρειες. Περιμένουν έξτρα οδηγίες....
  3. Σε οικόπεδο εντός σχεδίου περίπου 900τμ, έχουμε δόμηση 400τμ. Από το 82 υπάρχει κτίσμα διόροφο (2Χ120=240τμ) νόμιμο με άδεια. Η παρανομία έγινε μέσα στη δεκαετία 90’, όπου κατασκευάστηκε στέγη χωρίς άδεια, υπερυψωμένη με τοίχο περίπου 1,80μ, με μπαλκονόπορτες και παράθυρα κανονικά, σε όλη την έκταση του ορόφου. Ακόμη είναι στους σοβάδες κι ακατοίκητη, αλλά υπάρχει. Στην ουσία είναι ένας ακόμη όροφος 120τμ. Πριν το καλοκαίρι, θα γινόταν μεταβίβαση του μισού περίπου οικοπέδου στην κόρη της οικογενείας με σύσταση κάθετης ιδιοκτησίας (δεν μπορούμε να έχουμε κατάτμηση του οικοπέδου σε 2 ανεξάρτητα διότι 900τμ<1000τμ) και η κόρη θα έχτιζε το υπόλοιπο της δόμησης (400-240 = 160τμ). Αλλά έπεσε σε μια συμβολαιογράφο – καλλιτέχνιδα (absent minded τους λένε στην ινγκλαντ) και η μεταβίβαση χρειάστηκε όλο τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο με αποτέλεσμα να τους πιάσει ο νέος νόμος. Η ερώτησή μου είναι η εξής. Ο έξτρα όροφος είναι εκτός υψομέτρου (7,5 + 2,0 η στέγη). Λογικά θα πρέπει να τον νομιμοποιήσουμε με τον Ν.4014 για να μπορέσουν πλεον να συνεχίσουν στην μεταβίβαση, αλλά το υπόλοιπο του ΣΔ θα επηρεαστεί? Θα μετρήσει ο έξτρα όροφος και θα μείνουν με 40τμ διαθέσιμα?
  4. Λοιπόν.... η πελάτης μου (οδοντίατρος) που ενδιαφέρεται να νοικιάσει ένα χώρο σε νεοχτισμένη πολυκατοικία (στην οποία έχει ανοίξει ήδη ένα οδοντιατρείο στον 2ο όροφο) μου ζήτησε να κάνω το διάγραμμα κάτοψης που αναφέρουμε παραπάνω. Το πρόβλημα είναι το εξής.... οι τύποι που το έφτιαξαν, κάλυψαν λιγάκι τον Η/Υ, κατα 80 εκατοστά, και οι τελικοί χώροι είναι διαφορετικοί από την επίσημη κάτοψη. Λέτε να υπάρξει κάπου πρόβλημα με την πολεοδομία, ή η κάτοψη είναι μόνο για έλεγχο από την Διεύθυνση Υγιεινής όσων αφορά τα ελάχιστα τετραγωνικά των επιμέρους χώρων? Επίσης, εφόσον πρόκειται για ενοικίαση, θα χρειαστεί και πάλι Βεβαίωση Κύριας Χρήσης? Πως μπορώ να τσεκάρω αν είμαι εντάξει έτσι όπως είναι τώρα το κτίριο? Ο ιδιοκτήτης υποστηρίζει ότι όλα τα διαμερίσματα είναι και για επαγγελματική χρήση αλλά και για κατοικίες. Είμαι νέος και έχω μπερδευτεί λιγάκι με τα των χρήσεων.....
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.