Μετάβαση στο περιεχόμενο

kleidaras

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Contact Methods

  • Website
    http://www.expertkeys.gr

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΛΑΥΡΙΟ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Σκέφτομαι να τοποθετήσω ηλιακούς συλλέκτες ως υποβοήθηση σε σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης με αντλία θερμότητας. Ο χώρος τοποθέτησης των πανελ στη σκεπή του κτηρίου βρίσκεται σε ύψος περίπου 15 μέτρων από το μπόιλερ του λεβητοστασίου και ο προσανατολισμός της κεραμοσκεπής είναι προς τη Δύση. Για να αποφύγω τις επιπλέον κατασκευές στήριξης των πάνελ αλλά και για λόγους αισθητικής θέλω να τοποθετήσω τα πάνελ πάνω στα κεραμίδια να κοιτούν τη Δύση. Υπάρχουν πάνελ που να αποδίδουν ικανοποιητικά υπό αυτές τις συνθήκες και μπορεί να υπολογιστεί ποσοστό απωλειών σε σύγκριση με την ιδανική θέση προς το νότο το οποίο να αντισταθμιστεί με περισσότερα πάνελ? Τα πάνελ σωλήνων κενού αποδίδουν καλύτερα σε αυτή την περίπτωση ή όχι? Η διαδρομή των 15 μέτρων επιφέρει κι αυτή σημαντικές απώλειες θερμότητας?
  2. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις αλλά απ ότι καταλαβαίνω ο νόμος απλά προσπαθεί να ενθαρρύνει ή να προστατέψει τη δεντροφύτευση, δεν υπολογίζει άλλου είδους προβλήματα που μπορούν να προκύψουν από δέντρα μεγάλου μεγέθους σε μικρούς χώρους ή πάνω σε σύνορα οικοπέδων που σημαίνει πως σε κάποια χρόνια το μισό δέντρο θα είναι στο οικόπεδο του γείτονα, κορμός και ρίζες θα ρίξουν τη μάντρα, τα κλαδιά θα μπουν στο μπαλκόνι με συνέπεια να σκαρφαλώνουν στο σπίτι από γάτες και ποντίκια μέχρι διαρρήκτες, και θα πρέπει ο γείτονας να υφίσταται τα σκουπίδια την ταλαιπωρία τις κάμπιες και τα παράσσιτα. Δεν θα ήταν πιο πρακτικό να φυτεύονταν σε απόσταση τουλάχιστον 3 μέτρα (για να μην πω 5) από το σύνορο τέτοια δέντρα και όχι μπροστά σε μπαλκόνια και παράθυρα του γειτονικού σπιτιού?
  3. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κανονισμός που ελέγχει τι είδους δέντρα και σε τι απόσταση από τα όρια του οικοπέδου μπορούν να φυτευτούν? Ο γείτονάς μου έχει φυτεύψει πεύκα και κυπαρίσσια σχεδόν κολλητά στη μάντρα που χωρίζει τα οικόπεδά μας, είναι νόμιμο? Δεν πρέπει να υπάρχει κάποια ελάχιστη απόσταση από το σύνορο? Και μπορεί κανείς να φυτέψει ό,τι θέλει? Το ύψος του δέντρου δεν έχει όριο? Μπορεί να πάει 15 - 20 -30 μέτρα να κλείσει την ορατότητα σε μπαλκόνια και παράθυρα? Αν είναι παράνομο ποιες διαδικασίες πρέπει να γίνουν και ποιοί είναι αρμόδιοι για τον έλεγχο και την υπόδειξη συμόρφωσης?
  4. Το να φερθούν άσχημα στα καλώδια είναι συχνό φαινόμενο κυρίως κατά την τοποθέτηση των κουφωμάτων αν περνάνε οι ίδιοι τις παγίδες και τα καλώδια. Ακόμη μπορεί οι παγίδες αν μην είναι καλής ποιότητας ή να έχουν χτυπηθεί. Το να χτυπάει ο συναγερμός όμως ενώ είναι στο off είναι είτε έλλειψη σωστής τροφοδοσίας, ελαττωματικά ή μισάνοιχτα dumper (στη σειρήνα, τα ραντάρ, την κεντρική μονάδα κ.α.), ή ελλατωμτική κεντρική μονάδα. Χρειάζεται σχολαστικός έλεγχος και απομόνωση με τη σειρά κάποιων γραμμών μέχρι να εντοπιστεί το πρόβλημα.
  5. Επειδή τις μέρες αυτές ολοκληρώνεται η τοποθέτηση ξύλινων κουφωμάτων στο σπίτι που φτιάχνω και τα επέλεξα μετά από πολύ κόπο και ψάξιμο κι επειδή λόγω επαγγέλματος έχω μια άποψη του θέματος ασφάλεια θέλω να πω δυο λόγια από προσωπική εμπειρία. Τα καλά ξύλινα είναι ακριβότερα από τα καλά αλουμίνια. Ακόμη ακριβότερα καταλήγουν λόγω συντήρησης στο πέρασμα του χρόνου. Τα λακαριστά είναι πιο ανθεκτικά ενώ τα λούστρα λιγότερο. Θέλουν πολύ μεγάλη προσοχή στη μετφορά και κυρίως στην τοποθέτηση. Είναι πολύ όμορφα αν όλα πάνε καλά αλλά θα είναι ένα χάλι αν ξεπεταχτούν στην τοποθέτηση ή απ το εργοστάσιο στη βαφή και στο φινίρισμα. Τα συρόμενα που θα πρέπει να είναι ανασηκούμενα έχουν σχεδόν διπλή τιμή από τα ανοιγόμενα, οπότε καλό είναι να υπολογιστούν όλα καλά από την τοιχοποιΐα ώστε να είναι αν είναι δυνατόν όλα ανοιγόμενα. Το κόστος που εξοικονομείται είναι μεγάλο έως τεράστιο! Στην έσχατη ένα μόνο μεγάλο άνοιγμα με επάλληλο αν υπάρχει ωραία θέα στην περιοχή. Τα ανοιγόμενα προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια και καλύτερη μόνωση. Στο θέμα πατζούρι εγώ έβαλα ρολό αλουμινίου στα ευπαθή σημεία για λόγους ασφαλείας, φυλαράκι βαρέως τύπου 10-25 και δαγκάνες στο μηχανισμό ώστε να μην μπορεί να σηκωθεί το ρολλό απ έξω με τα χέρια. Στα σημεία που δεν μπήκε ρολλό μπήκε τζάμι τρίπλεξ. Εννοείται πως εφόσον η τοποθέτηση γίνει σωστά (μη φύγει το κούφωμα ολόκληρο σε μια πίεση) μια σωστά επίσης τοποθετημένη σιδεριά αυξάνει την ασφάλεια αλλά αν δεν την θέλουμε για αισθητικούς λόγους ένα καλό σύστημα συναγερμού που μπορεί να καλύψει και εξωτερικά περιμετρικά το κτίριο μας καλύπτει εξίσου ίσως και καλύτερα. Πράγματι οι τιμές παραμένουν ψηλά στις αρχικές προσφορές αλλά θέλει ψάξιμο, παζάρι, αρκετό θάρρος και υπομονή και οι τιμές πέφτουν. Κάποια εργοστάσια που πριν λίγο καιρό δεν έδιναν απευθείας σε ιδιώτες έχουν βάλει νερό στο κρασί τους για να πάρουν ζεστά μετρητά και πουλάνε σε αρκετά χαμηλές τιμές εφόσον δεν υπάρχει η προμήθεια του αντιπροσώπου. Προσοχή όμως στις προδιαγραφές και στα συμβόλαια γιατί στη μεγάλη έκπτωση μπορεί να προσπαθήσουν να σπρώξουν δεύτερης ποιότητας προϊόν ή υπηρεσίες που ο απλός ιδιώτης δεν θα μπορέσει να καταλάβει τη διαφορά άμεσα αλλά μετά από λίγο καιρό... Με λίγα λόγια αυτό που κατάλαβα από την εμπειρία "χτίσιμο νέου σπιτιού" (πρώτο και τελευταίο), είναι πως πρέπει να κάνεις σεμινάρια για κάθε εργασία του σπιτιού ξεχωριστά, να γίνεις επιστήμονας στον συγκεκριμένο τομέα και μετά να επιλέξεις προϊόν και συνεργείο... Διαφορετικά θα πρέπει να έχεις τύχη μεγαλύτερη από το να κερδίσεις το τζακποτ για να έχεις ένα ανεκτό αποτέλεσμα και χωρίς να σε έχουν κλέψει...
  6. Στην αναζήτηση του ιδανικού χώρου για εγκατάσταση αντλίας θερμότητας ήθελα να ρωτήσω αν και ποιό πρόβλημα μπορεί να υπάρξει αν η αντλία θερμότητας τοποθετηθεί σε υπόγειο (100 τ.μ. (γκαραζ - λεβητοστάσιο) μπροστά σε παράθυρο ενώ ο υπόλοιπος χώρος θα αερίζεται από άλλα ανοιχτά παράθυρα. Οι ανεμιστήρες της δηλαδή θα είναι προς τα μέσα, θα πέρνουν αέρα από το εσωτερικό του υπογείου που θα ανανεώνεται από τα ανοιχτά παράθυρα (2 αρκετά μεγάλα 3 χ 1 μ. περίπου με κάγκελο μπροστά) και από τις γρίλιες της γκαραζόπορτας. Το άλλο μέρος της αντλίας θα κοιτάει προς τα έξω από το παράθυρο που θα ανοιχτεί περισσότερο ώστε να είναι λίγο μικρότερο από τις διαστάσεις της. Η αντλία είναι 26kw 1,70 ύψος και 1,50 πλάτος με δυο ανεμιστήρες τον ένα κάτω από τον άλλο.
  7. Κανείς? Δεν το διατύπωσα σωστά, είναι τόσο δύσκολο ή δεν ενδιαφέρει?
  8. Ποιό είναι το καλύτερο υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τελικό πάτωμα για να αποδίδει καλύτερα η ενδοδαπέδια θέρμανση? Συγκρίνοντας φυσικό ξύλο (παρκέτο) και πλακάκι ποιο συμπεριφέρεται καλύτερα στην μεταφορά της θερμότητας και την διατήρησή της? Αν χρησιμοποιηθεί και για δροσισμό? Είναι προτιμότερο ένα λεπτό ή ένα πιο παχύ υλικό?
  9. Υπάρχει κάποιο υπόδειγμα ή τυποποιημένο συμφωνητικό για να κάνω με τον εργολάβο που θα αναλάβει τα τούβλα και τους σοβάδες? Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στους τίτλους των θεμάτων, όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων. Χρησιμοποιείστε σας παρακαλώ την εντολή "Edit" και διορθώστε. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής! Ευχαριστώ, terry
  10. Πρόκειται για διπλοκατοικία 150 τ.μ. περίπου ο κάθε όροφος και προσπαθώ να βρω την καλύτερη λύση από άποψη κόστους εγκατάστασης - κόστους χρήσης & συντήρησης. Συμβατική λύση με καυστήρα - πετρέλαιο & κλιματισμό, γεωθερμία, άλλου είδους καυστήρα, συνδιασμό κάποιων επιλογών? Όσο το ψάχνω τόσο μπερδεύομαι... Αν κάποιος έχει δοκιμάσει κάτι ή γνωρίζει καλά ας μου δώσει κάποια γνώμη.
  11. Γνωρίζει κάποιος την διαδικασία και τον τόπο που γίνεται ο έλεγχος των δοκιμίων του μπετόν που αφήνουν οι βαρέλες? Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στους τίτλους των θεμάτων, όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων. Χρησιμοποιείστε σας παρακαλώ την εντολή "Edit" και διορθώστε. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής! Ευχαριστώ, terry
  12. Μακάρι να υπήρχε χρόνος για άσκοπη συζήτηση. Μου συμβαίνει τώρα, καθώς ο στατικός μου ζητάει επιπλέον αμοιβή για τον υψηλότερο συντελεστή που επιλέγω εγώ, ισχυριζόμενος πως δεν μπορούσε να πάει στην πολεοδομία σχέδια με μεγαλύτερο από τον προβλεπόμενο συντελεστή γιατί θα του καταλόγιζαν πρόθεση πως προσπαθεί να εκμεταλευτεί τον πελάτη... Τέλος πάντων, απ ότι καταλαβαίνω τελικά ήταν λάθος συνενόησης του στατικού με τον αρχιτέκτονα και απλά τώρα προσπαθεί να δικαιολογήσει την επιπλέον χρέωση για την επιπλέον δουλειά που θα κάνει αλλά θα μπορούσε να είχε αποφύγει... Ευχαριστώ πολύ πάντως, μικρό το κακό, ok!
  13. Ευχαριστώ, αλλά η απορία μου είναι κυρίως ως προς το αν η πολεοδομία δέχεται ή όχι την αρχική μελέτη με υψηλότερο συντελεστή από τον προβλεπόμενο? Δηλαδή πρέπει έτσι κι αλλιώς αν κάποιος θέλει μεγαλύτερο συντελεστή να πληρώσει δυο φορές ή μπορεί να το δηλώσει από την αρχή και να κατατεθούν τα σχέδια με τον υψηλότερο?
  14. Είναι αλήθεια πως στην πολεοδομία τα σχέδια των στατικών που θα κατατεθούν πρέπει να είναι σύμφωνα με το ελάχιστο προβλεπόμενο και αν ο ιδιοκτήτης επιθυμεί μεγαλύτερο αντισεισμικό συντελεστή πρέπει να γίνει νέα μελέτη και να χρεωθεί με κάποιο επιπλέον κόστος?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.