Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Joe Pilgrim

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    49
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Εταιρία Λογισμικού
  1. AlexisPap πώς εξασφαλίζεται το ερμητικό σφράγισμα και το αεροστεγές στους αρμούς των ταμπλάδων; Με τί υλικό; Με το βερνίκι; Ή με κάτι άλλο; Ο τεχνίτης υποστηρίζει ότι η κινησιά που υπάρχει σημαίνει ότι δεν μπορεί να κλείσει η χαραμάδα, ο αρμός στον ταμπλά. Και εάν χύσουμε νερό στην πόρτα με έναν κουβά το νερό θα περάσει μέσα από τους αρμούς. Δεν ισχύει δηλαδή εδώ η υδατοστεγανότητα.
  2. H απαντηση απο τον τεχνιτη: Υπαρχει κινησια και δεν υπαρχει στεγανωση γυρω απο τον ταμπλα. Μπορει να περασει νερο απο τον ταμπλα, οταν το νερο πεφτει με ορμη επανω στην πορτα. Η λυση: να μπει σιλικονη εξωτερικα του ταμπλα. Τιποτα περισσοτερο.
  3. Καλημέρα. Δεν υπήρξε συγγραφή τεχνικών υποχρεώσεων εκ μέρους μηχανικού. Αυτή τη στιγμή είμαι εγώ και ο τεχνίτης. Ο οποίος θα έρθει να το δει, και θα μου πει ότι μόνο σιλικόνη μπορώ να βάλω Μέσα στις υποχρεώσεις του δεν είναι η πόρτα να είναι από κατασκευής υδατοστεγανή; Και εάν από την κατασκευή η πόρτα είναι ευάλωτη στο νερό εξ αρχής δεν όφειλα να το γνωρίζω;
  4. Και πάλι σε φχαριστώ. Πολύ. Δεν ασχολήθηκε μηχανικός με την κατασκευή των θυρών. Από όσα σημαντικά μου γράφεις τη μόνη λύση που βλέπω είναι η κατασκευή ενός ξέστεγου για να μειώνεται η ποσότητα των υδάτων που θα πέφτει προς την πόρτα. Εν τω μεταξύ με παρόμοιους ταμπλάδες είναι και τα πατζούρια του σπιτιού.
  5. Δυστυχώς, η πόρτα δεν είναι από τρικολητή ξυλεία για λόγους οικονομίας. Όντως, η πόρτα δεν υποβλήθηκε σε δοκιμές αεροστεγανότητας και υδατοστεγανότητας πριν την τοποθέτηση. Δεν γνώριζα πώς μπορούσε να γίνει αυτό ή να το ζητήσω από τον μάστορα. Τώρα μπορεί να γίνει επιδιόρθωση, ώστε να μην περνάει το νερό μέσα; Το πηχάκι του ταμπλά πρέπει να είναι μόνο καρφωμένο ή και κολλημένο; Μπορώ να ζητήσω κάτι από τον μάστορα που να είναι εύλογο;
  6. Σε φχαριστώ πάρα πολύ Brasco! Η πόρτα έγινε με συνάρτηση πολλούς παράγοντες. Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι πολύ ικανοποιητικό, ωστόσο δεν αρκεί, τώρα που αρχίζουν τα θέματα.... Γιατί μιλάς για κακοτεχνία; Αύριο θα έρθει να δει ο ξυλουργός την πόρτα και ειλικρινά δεν ξέρω πώς να τον αντιμετωπίσω. Εννοείται πως δεν θα παραδεχθεί κάτι τέτοιο, δηλαδή κακοτεχνία. Αλλά εάν υπάρχει λάθος στην κατασκευή, το πληρώνω εγώ, αλλά γιατί να την επαναλάβει αυτή την κακοτεχνία σε επόμενο πελάτη του;
  7. Γεια σας! Χρειάζομαι τη σκέψη σας στο εξής θέμα. Σε πόρτα εισόδου (ενός έτους) κατοικίας, η οποία πόρτα είναι κατασκευασμένη από ξύλο και έχει ταμπλάδες, σε ένα σημείο, στο πηχάκι της βάσης ενός ταμπλά, διαπίστωσα ότι έχει περάσει νερό της βροχής. Στη φωτογραφία που επισυνάπτω είναι ο ταμπλάς, όπως βλέπουμε αριστερά, και το νερό είναι ορατό που λαμπυρίζει. Με απασχολεί το εξής: ποιος είναι ο κανόνας για την κατασκευή ταμπλάδων; οι ταμπλάδες στερεώνονται στο πλαίσιο του ξύλου με τα πηχάκια τους με κόλλα ή μόνο με καρφάκια; Και πώς θεραπεύεται ένα τέτοιο πρόβλημα; Ρώτησα τον ξυλουργό που έκανε την πόρτα και μου είπε ότι το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να βάλει σιλικόνη. Και αναρωτιέμαι: μια ξύλινη πόρτα με ταμπλάδες έχει το μειονέκτημα να μπορεί να «βάλει» νερά στο σπίτι όταν βρέχει; Σημειωτέον ότι πίσω από την πόρτα υπάρχει νέο ξύλινο πάτωμα. Υπάρχει λύση ή το στέγαστρο είναι μονόδρομος; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ανάγνωση και το ενδιαφέρον σας!
  8. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας! @ gavrilis Το σπίτι βρίσκεται 4 χιλιόμετρα μακριά από θάλασσα. Ναί, είναι εκτεθειμένο στον καιρό, αλλά είναι και άλλα σπίτια στην ίδια κατάσταση, όπου βλέπω κουφώματα με σουηδικό να αντέχουν. Συνήθως αυτά δεν είναι βαμμένα με λαδομπογιά αλλά με βερνίκια εμποτισμού. Πήγα στα καταστήματα στην Κάνιγγος και από εκεί άντλησα την πληροφόρηση που γράφω στο πρώτο μου μήνυμα. @ Ροδοπουλος Άρα δεν πρέπει να μειωθεί η ιδιότητα του ξύλου να παραλαμβάνει υγρασία και πρέπει να φτιαχτούν αρμοί διαστολής στις ενώσεις. Το gel νερού είναι ένα απλό συντηρητικό για μήκυτες και λοιπά σχετικά που απειλούν το ξύλο; Αυτό είναι αρκετό; Έχει κάποιο συγκεκριμένο να μου προτείνεις; Η καστανιά είναι πανάκριβη. Η σημύδα δεν ξέρω. Όπως και για τη φτελιά δεν ξέρω.
  9. Γεια σας! Χρειάζομαι τα φώτα σας στο εξής ζήτημα. Ρωτώ ξυλουργούς που κατασκευάζουν κουφώματα με σουηδικό ξύλο πώς τα παραδίδουν και η απάντησή τους είναι χωρίς βάψιμο, και απλώς θα τα περάσουν με ένα υγρό εμποτισμού. Ωστόσο, σε δύο περιπτώσεις μου είπε ο ένας ότι μετά τον εμποτισμό μπορεί να τα βάψει με υδρόχρωμα και ο δεύτερος ότι μπορεί μετά τον εμποτισμό για μύκητες να τα βάψει με χρώμα που θα διαλύεται με νέφτι. Φυσικά εννοείται με επί πλέον αμοιβή και στους δύο. Ρώτησα εχθές σε μαγαζιά που πωλούν χρώματα και μου είπαν ότι εκτός από τον εμποτισμό του ξύλου υπάρχουν δύο τρόποι βαφής: να λουστραριστεί το ξύλο ή να βαφτεί με λαδομπογιά. Όμως, μπορεί να μείνει το κούφωμα και με το συντηρητικό ξύλου, χωρίς κάτι παραπάνω. Τι ακριβώς ισχύει; Μπορώ όντως να τα αφήσω τα ξύλα μόνο με το συντηρητικό τους; Ποια είναι η καλύτερη λύση με χρώμα για να συντηρηθεί το κούφωμα αφού τοποθετηθεί; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  10. Ευχαριστώ θερμά για την απάντηση! Αντιλαμβάνομαι ότι μου αναφέρετε μια τρίτη λύση. Τα υλικά που σημειώνετε (εκτός από τη μεμβράνη) έχουν κάποια άλλη ονομασία που μπορούν να βρεθούν στο εμπόριο; Και κάτι ακόμη: ποιος πρέπει να κάνει την εργασία για να τα εφαρμόσει;
  11. Το θέμα είναι το εξής: Βεράντα σε όροφο με δάπεδο τσιμέντο που πρέπει να λάβει ρύσεις με τσιμεντοκονία και στη συνέχεια να τοποθετηθούν πλακάκια. Δεδομένου ότι υπάρχουν και μικρές ρωγμές στο δάπεδο (οπότε σε περίπτωση βροχής περνάει το νερό στο ισόγειο) ποια είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση για τη στεγανοποίηση της βεράντας; Η πρώτη λύση που μου δόθηκε είναι: Ελαφρομπετόν, ασφαλτόπανο, τσιμεντοκονία, πλακάκι. Η δεύτερη λύση που μου ακούγεται πιο ενδιαφέρουσα είναι: επαλειφόμενο τσιμεντοειδές κονίαμα δύο συστατικών (γνωστής εταιρείας που δραστηροποιείται στις μονώσεις) με υψηλή ελαστικότητα που εφαρμόζεται για στεγανοποίηση επάνω σε σκυρόδεμα σε βεράντες, πισίνες και ταράτσες. Αυτό θα συνδυαστεί με ένα οπλισμένο πλέγμα. Από πάνω θα μπει η τσιμεντοκονία για τις ρύσεις που θα δεχτεί στο τέλος τα πλακάκια. Για τη δεύτερη λύση έχω βρει πιστοποιημένο συνεργείο από δύο πολύ γνωστές εταιρείες (δεν αναφέρω τα ονόματα για να μη θεωρηθεί διαφήμιση) που διαθέτουν τα προϊόντα τους στην αγορά. Αναρωτιέμαι, λοιπόν, τί ισχύει στην περίπτωσή μου. Θα είμαι εντάξει με τη δεύτερη λύση ή το ασφαλτόπανο είναι μονόδρομος; Ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων για τη συμβολή σας.
  12. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ουσιαστικές απαντήσεις. @ dimitris GM Ο τοίχος είναι ωραίος αλλά έχει ορισμένες ιδιαιτερότητες: 1) Βρίσκεται σε σύνορο της γειτονικής ιδιοκτησίας, είναι δηλαδή «τυφλός». 2) Δεν είναι όλος πέτρινος, αλλά έχει ένα τμήμα με τούβλα. 3) Ο τοίχος προέρχεται από κατάτμηση προϋπάρχοντος διπλής κατοικίας (που είναι τώρα το γειτονικό οικόπεδο. 4) Στην πλευρά αυτή έχουν εντοπισθεί υγρασίες. Αυτοί είναι οι λόγοι που με οδήγησαν στο σοβάτισμα, ώστε να επιτευχθεί και μια ποθούμενη στεγανοποίηση με την όλη διαδικασία. Ωστόσο, υπάρχει ακόμη ένας λόγος: Οι άλλες τρεις πλευρές του κτηρίου είναι πέτρινες. Οι προϋπάρχουσες από αυτές δύο αρμολογήθηκαν άριστα και είναι υπέροχες! Η τρίτη ήταν σοβατισμένη για καμιά τριανταριά χρόνια, όμως τώρα αποκαλύφθηκε η πέτρα και ήδη έχει επισκευαστεί και έχει αρμολογηθεί. Επομένως, το σπίτι έχει αναδειχθεί εξαιρετικά στις τρεις κύριες πλευρές του, όπου δεν πρόκειται να σοβατιστεί. @ tetris Για την τελευταία στρώση μου έχουν πει ότι θα χρησιμοποιηθεί κάτι έτοιμο που προσφέρει θερμομόνωση. Αλλά περισσότερα θα γνωρίζω αύριο που θα μου πουν την όλη διαδικασία. Σχετικά με την ποιότητα των υλικών πιστεύω ότι ο «μαντράς» θα μου δώσει το καλύτερο.
  13. Γεια σας, αγαπητοί! Πρόκειται να κλείσω συμφωνία για σοβάτισμα με το χέρι, σε πέτρινο κτίσμα, με τα υλικά δικά μου. Ο ένας εξωτερικός τοίχος αποτελείται στο μεγαλύτερο μέρος από πέτρα πάχους 70 εκατοστών αλλά υπάρχει και ένα τμήμα τοιχοποιίας με διπλό τούβλο. Έχω ζητήσει από τους τεχνίτες να μου φέρουν γραπτά τη διαδικασία που θα ακολουθήσουν, καθώς και το είδος των υλικών που θα αγοραστούν. Οι ίδιοι δεν έχουν αντίρρηση να υπογράψουν και το χαρτί που θα φέρουν, αν και προτιμώ να ετοιμάσω ένα συμφωνητικό. Έχω πληροφορηθεί ότι είναι άξιοι τεχνίτες. Ωστόσο, εγώ για να διασφαλιστώ, και προκειμένου να γίνει σωστό το σοβάτισμα πρέπει να προσέξω κάτι ιδιαίτερο προτού πω το τελικό ναι για να ξεκινήσει η δουλειά; Η πέτρα έχει απαιτήσεις που διαφοροποιούνται από το τούβλο; Και εάν θελήσω να έχει χρώμα ο σουβάς (βλ. κουρασάνι) είναι κάτι επιπλέον ή μπορεί να επιτευχθεί στην τελική φάση του σοβατίσματος; Ευχαριστώ πολύ για τη συνεισφορά σας.
  14. Γιατί υαλοβάμβακα στο σημείο επαφής με τη σκεπή; Το ύψος είναι μεγάλο πάνω από 3,50 μέτρα από εκεί που συνδέεται ο κώνος του τζακιού με την καπνοδόχο έως τη σκεπή. Η απόσταση που λες από τα ξύλα είναι ένα σημαντικό στοιχείο. 20 εκατοστά περιμετρικά της καμινάδας (η μονωμένη που είναι όμως και πάλι ντυμένη και με μονωτικό υλικό) είναι καλή, επομένως.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.