Μετάβαση στο περιεχόμενο

Joe Pilgrim

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    49
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Joe Pilgrim

  1. AlexisPap πώς εξασφαλίζεται το ερμητικό σφράγισμα και το αεροστεγές στους αρμούς των ταμπλάδων; Με τί υλικό; Με το βερνίκι; Ή με κάτι άλλο; Ο τεχνίτης υποστηρίζει ότι η κινησιά που υπάρχει σημαίνει ότι δεν μπορεί να κλείσει η χαραμάδα, ο αρμός στον ταμπλά. Και εάν χύσουμε νερό στην πόρτα με έναν κουβά το νερό θα περάσει μέσα από τους αρμούς. Δεν ισχύει δηλαδή εδώ η υδατοστεγανότητα.
  2. H απαντηση απο τον τεχνιτη: Υπαρχει κινησια και δεν υπαρχει στεγανωση γυρω απο τον ταμπλα. Μπορει να περασει νερο απο τον ταμπλα, οταν το νερο πεφτει με ορμη επανω στην πορτα. Η λυση: να μπει σιλικονη εξωτερικα του ταμπλα. Τιποτα περισσοτερο.
  3. Καλημέρα. Δεν υπήρξε συγγραφή τεχνικών υποχρεώσεων εκ μέρους μηχανικού. Αυτή τη στιγμή είμαι εγώ και ο τεχνίτης. Ο οποίος θα έρθει να το δει, και θα μου πει ότι μόνο σιλικόνη μπορώ να βάλω Μέσα στις υποχρεώσεις του δεν είναι η πόρτα να είναι από κατασκευής υδατοστεγανή; Και εάν από την κατασκευή η πόρτα είναι ευάλωτη στο νερό εξ αρχής δεν όφειλα να το γνωρίζω;
  4. Και πάλι σε φχαριστώ. Πολύ. Δεν ασχολήθηκε μηχανικός με την κατασκευή των θυρών. Από όσα σημαντικά μου γράφεις τη μόνη λύση που βλέπω είναι η κατασκευή ενός ξέστεγου για να μειώνεται η ποσότητα των υδάτων που θα πέφτει προς την πόρτα. Εν τω μεταξύ με παρόμοιους ταμπλάδες είναι και τα πατζούρια του σπιτιού.
  5. Δυστυχώς, η πόρτα δεν είναι από τρικολητή ξυλεία για λόγους οικονομίας. Όντως, η πόρτα δεν υποβλήθηκε σε δοκιμές αεροστεγανότητας και υδατοστεγανότητας πριν την τοποθέτηση. Δεν γνώριζα πώς μπορούσε να γίνει αυτό ή να το ζητήσω από τον μάστορα. Τώρα μπορεί να γίνει επιδιόρθωση, ώστε να μην περνάει το νερό μέσα; Το πηχάκι του ταμπλά πρέπει να είναι μόνο καρφωμένο ή και κολλημένο; Μπορώ να ζητήσω κάτι από τον μάστορα που να είναι εύλογο;
  6. Σε φχαριστώ πάρα πολύ Brasco! Η πόρτα έγινε με συνάρτηση πολλούς παράγοντες. Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι πολύ ικανοποιητικό, ωστόσο δεν αρκεί, τώρα που αρχίζουν τα θέματα.... Γιατί μιλάς για κακοτεχνία; Αύριο θα έρθει να δει ο ξυλουργός την πόρτα και ειλικρινά δεν ξέρω πώς να τον αντιμετωπίσω. Εννοείται πως δεν θα παραδεχθεί κάτι τέτοιο, δηλαδή κακοτεχνία. Αλλά εάν υπάρχει λάθος στην κατασκευή, το πληρώνω εγώ, αλλά γιατί να την επαναλάβει αυτή την κακοτεχνία σε επόμενο πελάτη του;
  7. Γεια σας! Χρειάζομαι τη σκέψη σας στο εξής θέμα. Σε πόρτα εισόδου (ενός έτους) κατοικίας, η οποία πόρτα είναι κατασκευασμένη από ξύλο και έχει ταμπλάδες, σε ένα σημείο, στο πηχάκι της βάσης ενός ταμπλά, διαπίστωσα ότι έχει περάσει νερό της βροχής. Στη φωτογραφία που επισυνάπτω είναι ο ταμπλάς, όπως βλέπουμε αριστερά, και το νερό είναι ορατό που λαμπυρίζει. Με απασχολεί το εξής: ποιος είναι ο κανόνας για την κατασκευή ταμπλάδων; οι ταμπλάδες στερεώνονται στο πλαίσιο του ξύλου με τα πηχάκια τους με κόλλα ή μόνο με καρφάκια; Και πώς θεραπεύεται ένα τέτοιο πρόβλημα; Ρώτησα τον ξυλουργό που έκανε την πόρτα και μου είπε ότι το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να βάλει σιλικόνη. Και αναρωτιέμαι: μια ξύλινη πόρτα με ταμπλάδες έχει το μειονέκτημα να μπορεί να «βάλει» νερά στο σπίτι όταν βρέχει; Σημειωτέον ότι πίσω από την πόρτα υπάρχει νέο ξύλινο πάτωμα. Υπάρχει λύση ή το στέγαστρο είναι μονόδρομος; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ανάγνωση και το ενδιαφέρον σας!
  8. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας! @ gavrilis Το σπίτι βρίσκεται 4 χιλιόμετρα μακριά από θάλασσα. Ναί, είναι εκτεθειμένο στον καιρό, αλλά είναι και άλλα σπίτια στην ίδια κατάσταση, όπου βλέπω κουφώματα με σουηδικό να αντέχουν. Συνήθως αυτά δεν είναι βαμμένα με λαδομπογιά αλλά με βερνίκια εμποτισμού. Πήγα στα καταστήματα στην Κάνιγγος και από εκεί άντλησα την πληροφόρηση που γράφω στο πρώτο μου μήνυμα. @ Ροδοπουλος Άρα δεν πρέπει να μειωθεί η ιδιότητα του ξύλου να παραλαμβάνει υγρασία και πρέπει να φτιαχτούν αρμοί διαστολής στις ενώσεις. Το gel νερού είναι ένα απλό συντηρητικό για μήκυτες και λοιπά σχετικά που απειλούν το ξύλο; Αυτό είναι αρκετό; Έχει κάποιο συγκεκριμένο να μου προτείνεις; Η καστανιά είναι πανάκριβη. Η σημύδα δεν ξέρω. Όπως και για τη φτελιά δεν ξέρω.
  9. Γεια σας! Χρειάζομαι τα φώτα σας στο εξής ζήτημα. Ρωτώ ξυλουργούς που κατασκευάζουν κουφώματα με σουηδικό ξύλο πώς τα παραδίδουν και η απάντησή τους είναι χωρίς βάψιμο, και απλώς θα τα περάσουν με ένα υγρό εμποτισμού. Ωστόσο, σε δύο περιπτώσεις μου είπε ο ένας ότι μετά τον εμποτισμό μπορεί να τα βάψει με υδρόχρωμα και ο δεύτερος ότι μπορεί μετά τον εμποτισμό για μύκητες να τα βάψει με χρώμα που θα διαλύεται με νέφτι. Φυσικά εννοείται με επί πλέον αμοιβή και στους δύο. Ρώτησα εχθές σε μαγαζιά που πωλούν χρώματα και μου είπαν ότι εκτός από τον εμποτισμό του ξύλου υπάρχουν δύο τρόποι βαφής: να λουστραριστεί το ξύλο ή να βαφτεί με λαδομπογιά. Όμως, μπορεί να μείνει το κούφωμα και με το συντηρητικό ξύλου, χωρίς κάτι παραπάνω. Τι ακριβώς ισχύει; Μπορώ όντως να τα αφήσω τα ξύλα μόνο με το συντηρητικό τους; Ποια είναι η καλύτερη λύση με χρώμα για να συντηρηθεί το κούφωμα αφού τοποθετηθεί; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  10. Ευχαριστώ θερμά για την απάντηση! Αντιλαμβάνομαι ότι μου αναφέρετε μια τρίτη λύση. Τα υλικά που σημειώνετε (εκτός από τη μεμβράνη) έχουν κάποια άλλη ονομασία που μπορούν να βρεθούν στο εμπόριο; Και κάτι ακόμη: ποιος πρέπει να κάνει την εργασία για να τα εφαρμόσει;
  11. Το θέμα είναι το εξής: Βεράντα σε όροφο με δάπεδο τσιμέντο που πρέπει να λάβει ρύσεις με τσιμεντοκονία και στη συνέχεια να τοποθετηθούν πλακάκια. Δεδομένου ότι υπάρχουν και μικρές ρωγμές στο δάπεδο (οπότε σε περίπτωση βροχής περνάει το νερό στο ισόγειο) ποια είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση για τη στεγανοποίηση της βεράντας; Η πρώτη λύση που μου δόθηκε είναι: Ελαφρομπετόν, ασφαλτόπανο, τσιμεντοκονία, πλακάκι. Η δεύτερη λύση που μου ακούγεται πιο ενδιαφέρουσα είναι: επαλειφόμενο τσιμεντοειδές κονίαμα δύο συστατικών (γνωστής εταιρείας που δραστηροποιείται στις μονώσεις) με υψηλή ελαστικότητα που εφαρμόζεται για στεγανοποίηση επάνω σε σκυρόδεμα σε βεράντες, πισίνες και ταράτσες. Αυτό θα συνδυαστεί με ένα οπλισμένο πλέγμα. Από πάνω θα μπει η τσιμεντοκονία για τις ρύσεις που θα δεχτεί στο τέλος τα πλακάκια. Για τη δεύτερη λύση έχω βρει πιστοποιημένο συνεργείο από δύο πολύ γνωστές εταιρείες (δεν αναφέρω τα ονόματα για να μη θεωρηθεί διαφήμιση) που διαθέτουν τα προϊόντα τους στην αγορά. Αναρωτιέμαι, λοιπόν, τί ισχύει στην περίπτωσή μου. Θα είμαι εντάξει με τη δεύτερη λύση ή το ασφαλτόπανο είναι μονόδρομος; Ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων για τη συμβολή σας.
  12. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ουσιαστικές απαντήσεις. @ dimitris GM Ο τοίχος είναι ωραίος αλλά έχει ορισμένες ιδιαιτερότητες: 1) Βρίσκεται σε σύνορο της γειτονικής ιδιοκτησίας, είναι δηλαδή «τυφλός». 2) Δεν είναι όλος πέτρινος, αλλά έχει ένα τμήμα με τούβλα. 3) Ο τοίχος προέρχεται από κατάτμηση προϋπάρχοντος διπλής κατοικίας (που είναι τώρα το γειτονικό οικόπεδο. 4) Στην πλευρά αυτή έχουν εντοπισθεί υγρασίες. Αυτοί είναι οι λόγοι που με οδήγησαν στο σοβάτισμα, ώστε να επιτευχθεί και μια ποθούμενη στεγανοποίηση με την όλη διαδικασία. Ωστόσο, υπάρχει ακόμη ένας λόγος: Οι άλλες τρεις πλευρές του κτηρίου είναι πέτρινες. Οι προϋπάρχουσες από αυτές δύο αρμολογήθηκαν άριστα και είναι υπέροχες! Η τρίτη ήταν σοβατισμένη για καμιά τριανταριά χρόνια, όμως τώρα αποκαλύφθηκε η πέτρα και ήδη έχει επισκευαστεί και έχει αρμολογηθεί. Επομένως, το σπίτι έχει αναδειχθεί εξαιρετικά στις τρεις κύριες πλευρές του, όπου δεν πρόκειται να σοβατιστεί. @ tetris Για την τελευταία στρώση μου έχουν πει ότι θα χρησιμοποιηθεί κάτι έτοιμο που προσφέρει θερμομόνωση. Αλλά περισσότερα θα γνωρίζω αύριο που θα μου πουν την όλη διαδικασία. Σχετικά με την ποιότητα των υλικών πιστεύω ότι ο «μαντράς» θα μου δώσει το καλύτερο.
  13. Γεια σας, αγαπητοί! Πρόκειται να κλείσω συμφωνία για σοβάτισμα με το χέρι, σε πέτρινο κτίσμα, με τα υλικά δικά μου. Ο ένας εξωτερικός τοίχος αποτελείται στο μεγαλύτερο μέρος από πέτρα πάχους 70 εκατοστών αλλά υπάρχει και ένα τμήμα τοιχοποιίας με διπλό τούβλο. Έχω ζητήσει από τους τεχνίτες να μου φέρουν γραπτά τη διαδικασία που θα ακολουθήσουν, καθώς και το είδος των υλικών που θα αγοραστούν. Οι ίδιοι δεν έχουν αντίρρηση να υπογράψουν και το χαρτί που θα φέρουν, αν και προτιμώ να ετοιμάσω ένα συμφωνητικό. Έχω πληροφορηθεί ότι είναι άξιοι τεχνίτες. Ωστόσο, εγώ για να διασφαλιστώ, και προκειμένου να γίνει σωστό το σοβάτισμα πρέπει να προσέξω κάτι ιδιαίτερο προτού πω το τελικό ναι για να ξεκινήσει η δουλειά; Η πέτρα έχει απαιτήσεις που διαφοροποιούνται από το τούβλο; Και εάν θελήσω να έχει χρώμα ο σουβάς (βλ. κουρασάνι) είναι κάτι επιπλέον ή μπορεί να επιτευχθεί στην τελική φάση του σοβατίσματος; Ευχαριστώ πολύ για τη συνεισφορά σας.
  14. Γιατί υαλοβάμβακα στο σημείο επαφής με τη σκεπή; Το ύψος είναι μεγάλο πάνω από 3,50 μέτρα από εκεί που συνδέεται ο κώνος του τζακιού με την καπνοδόχο έως τη σκεπή. Η απόσταση που λες από τα ξύλα είναι ένα σημαντικό στοιχείο. 20 εκατοστά περιμετρικά της καμινάδας (η μονωμένη που είναι όμως και πάλι ντυμένη και με μονωτικό υλικό) είναι καλή, επομένως.
  15. Στέλιο, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντησή σου. Είσαι εξαιρετικά σαφής. Η καπνοδόχος βγαίνοντας προς τα έξω θα είναι διπλή μονωμένη. Σε αυτή την περίπτωση, όπως λες είναι απαραίτητο το κτίσιμο από μέσα, περιμετρικά της καμινάδας, και μέχρι επάνω στην κεραμοσκεπή. Δεν αρκεί να τυλιχτεί η διπλή καμινάδα με ακόμη ένα στρώμα μόνωσης (ας πούμε υαλοβάμβακα); Έχεις δίκιο για τις τρίμετρες. Το έψαξα και έτσι είναι όπως τα λες. Πάντως, για τη ψησταριά που λες η ανοξείδωτη καπνοδόχος θεωρώ ότι είναι όμορφη και είναι ένα στοιχείο που δεν με ενοχλεί. Πιο πολύ με απασχολεί η ασφάλεια, επειδή δεν υπάρχει πλάκα με μπετόν, δηλαδή: 1) Η σχέση με τα ξύλα της σκεπής και 2) η στήριξη εξωτερικά επάνω στη σκεπή.
  16. Γεια σας! Τι ισχύει για την κατασκευή καμινάδας μαντεμένιου τζακιού ανοιχτού τύπου σε κτίσμα με κεραμοσκεπή; 1) Θα πρέπει να μπει διπλή ανοξείδωτη καμινάδα με μόνωση σε όλο το μήκος της διαδρομής από τον κώνο της εστίας έως το τέλος της καμινάδας έξω από τη στέγη; Ή χρειάζεται στο σημείο που θα περνάει κοντά από τα ξύλα της οροφής; 2) Μπορεί να μπει μια απλή ανοξείδωτη μονή καμινάδα η οποία θα τυλιχτεί με πετροβάμβακα; 3) Τί σημαίνει κτιστή καμινάδα εκτός σκεπής; Ότι είναι η απόληξη μιας κτιστής κατασκευής (του τζακιού) που αρχίζει από το πάτωμα και ολοκληρώνεται υπεράνω της στέγης; Αυτό καταλαβαίνω. Τί συμβαίνει, όμως, στην περίπτωση που όλη η κατασκευή κάτω από τη στέγη είναι με γυψοσανίδα; Πώς συνεχίζεται για να φαίνεται εξωτερικά κτιστή η καμινάδα; 4) Οι έτοιμες τσιμεντένιες καμινάδες είναι λειτουργικές; Μπορούν να χρησιμοποιηθούν επάνω από τη σκεπή ή για να βγουν στη σκεπή πρέπει να είναι το τζάκι κτισμένο με αυτές από το έδαφος; Αυτού του είδους οι καμινάδες χρειάζονται μόνωση; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας. ΥΓ Και, τελικά, υπάρχουν τρίμετρες λείες καμινάδες; Με μόνωση ή χωρίς μόνωση;
  17. Ευχαριστώ όλους σας για τις απαντήσεις σας! Είστε, πραγματικά, υπέροχοι και ο ιστότοπος εξαιρετικά λειτουργικός! Έχω να σας πω τα εξής: Ο μηχανικός δεν έχει «καθαρή» εικόνα των τιμών. Όμως, είναι στο πλάι στα ζητήματα τα τεχνικά. @ FouksMechMech Πρέσσα ή χέρι στον σοβά; Δεν γνωρίζω εάν υπάρχει αντικειμενικά διαφορά. Ρωτώντας μου λένε ότι με την πρέσσα κερδίζει ο τεχνίτης χρόνο στο «χοντρό», αλλά χρησιμοποιεί στη συνέχεια τα χέρια του για να ολοκληρώσει τη δουλειά. Επί της ουσίας δεν ξέρω εάν υπάρχει διαφορά στην τιμή, δηλαδή εάν πέφτει η αμοιβή, εφόσον ο τεχνίτης δουλεύει με πρέσσα. Η επιμέτρηση, ναι, εκεί είναι το θέμα. Πήρα μια προσφορά με επιμέτρηση αλλά μόνο στα τετραγωνικά και στο περίπου, και δίχως να υπολογιστούν οι ακμές, και ακόμη να προστεθούν οι «κορνίζες». Επομένως, τώρα λαμβάνω υπόψη μου αυτό: θέλω να ξέρω τί πληρώνω από τα πριν και όχι να προχωρώ σε ένα θολό τοπίο, δίχως ξεκάθαρη εικόνα των ποσών. Ως προς τις τιμές 3,5-4,5 ευρώ το μέτρο μαθαίνω ότι ισχύουν και από αλλού. Και θεωρώ ότι είναι λογικές. Και ευχαριστώ πολύ που τις γράφετε εδώ. Η κεραμοσκεπή είναι λίγο παραπάνω από 100 μέτρα, θα είναι εμφανής, τετράριχτη και κατά προτίμηση χωρίς ψαλίδια. Ως προς τα υλικά της κεραμοσκεπής, ξεκινώ με δεδομένο ότι μου λέει ο τεχνίτης τί και πόσο χρειάζεται. Εγώ με την έρευνά μου μπορεί να του το βρω. Ως προς το ξύλο θα πρέπει να ανησυχώ για το αρσενικό που μαθαίνω ότι χρησιμοποιείται στα συγκεκριμένα ξύλα; Για την υγρομόνωση με το ασφαλτόπανο δεν ήξερα ότι μπορεί να μπει διπλή. Και για το πάχος της θερμομόνωσης; Ποιό είναι το καλύτερο; Κεραμίδια θα μπουν ρωμαϊκά. Η τιμή που θα τα πάρω με μεταφορά μαζί είναι 0,60 λεπτά. @ nzerman Ναί, τους κάνω τους υπολογισμούς μου, και με όσα γράφονται εδώ, θεωρώ ότι θα εξοικονομήσω χρήματα, Οι πληροφορίες σου για το τί δίνει ένα κυβικό ξυλείας είνα χρησιμότατες!!!! Όπως, επίσης, εξαιρετικά αποκαλυπτικό είναι αυτό που αναφέρεις για την αμοιβή του τεχνίτη. 10-12 ευρώ το τετραγωνικό είναι μια πολύ καλή τιμή. Μακάρι να ισχύει!
  18. Γεια σας! Παρακαλώ πολύ, χρειάζομαι τα φώτα της εμπειρίας σας. Αυτή την περίοδο που διανύουμε ποιες τιμές θεωρούνται λογικές σε κεραμοσκεπή και σοβάτισμα; Εννοώ εργασία του τεχνίτη χωρίς το κόστος των υλικών. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας!
  19. Έχεις δίκαιο. Προφανώς, μιλάς για μηχανικό. Όμως, εάν ο μηχανικός σε παραπέμπει απευθείας στον στεγά;
  20. Γεια σας! Και καλή χρονιά σε όλους και σε όλες! Χρειάζομαι τα φώτα σας σχετικά με την ανάθεση κατασκευής νέας κεραμοσκεπής σε τεχνίτη. Τί θα πρέπει να προσέξω στη διαπραγμάτευση του ζητήματος, ώστε να επιλεγεί ο πλέον αξιόπιστος τεχνίτης; Ακούω ιστορίες για κεραμοσκεπές που «ξηλώνονται» από λάθη στην εγκατάσταση των υλικών ώστε με απασχολεί το ποιόν θα πρέπει να εμπιστευτώ. Υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές που θα πρέπει να θέσω εγώ; Δεν μου αρκεί να ακούσω μια χαμηλή τιμή, αν και δεν ξέρω σήμερα τί σημαίνει χαμηλή τιμή. Πώς θα πετύχω, τελικά, τον ευτυχή συνδυασμό ποιότητας και τιμής; Σας παρακαλώ πολύ δώστε μου έναν προσανατολισμό. Πώς εμπιστεύεσαι έναν «στεγά»; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας!
  21. Σε ευχαριστώ πολύ! Όλα όσα αναφέρεις είναι εξαιρετικά χρήσιμα και επί της ουσίας. 1. Είχα την εντύπωση ότι υπάρχει θέμα στατικής, εσύ μιλάς μόνο για ζήτημα οικονομικό και αισθητικής. Αυτό με ανακουφίζει. 2. Χμμμ εδώ έχω ζήτημα. Δεν υπάρχει αρχιτέκτονας αλλά μόνο πολιτικός μηχανικός. 3. κορωνίς: η απόληξη της στέγης που εξέχει σε ένα τμήμα από τον τοίχο και επιτρέπει στα νερά να πέφτουν στο έδαφος χωρίς να ακουμπούν το κτίριο (αλλιώς, αν δεν κάνω λάθος κορνίζα). 4. Σωστά. Επομένως, και πάλι είναι θέμα αισθητικής του κτίσματος. 5. Μου αρέσει το εύστοχο παράδειγμα με τον γιατρό και τό φαρμακείο. Δεν με ενδιαφέρει το δύο σε ένα. Επομένως, σε σχέση με την κεραμοσκεπή ζητώ προδιαγραφές από τον μηχανικό. Ρωτώ και επιμένω στο θέμα διότι έχω παρατηρήσει ότι ενδέχεται ο μηχανικός να ζητάει τη γνώμη του τεχνίτη ή να λέει ο τεχνίτης (όταν φεύγει ο μηχανικός) ότι εκείνος θα καθορίσει τι πρέπει να γίνει! Φαντάζομαι ότι το ίδιο, κανονικά, γίνεται και στα κουφώματα...
  22. Δεν θέλω να διαβάσω βιβλιογραφίες και ειδικές μελέτες, όπως ζητήθηκε σε άλλο γειτονικό θέμα. Με ενδιαφέρει ο σχεδιασμός και η κατασκευή μιας ασφαλούς και όμορφης κεραμοσκεπής από ειδικούς. Επιτρέψτε μου να θέσω αυτά που με βασανίζουν: 1) πότε η στέγη μπορεί να μην αποτελείται από τη σχάρα με τα ζευκτά και να υπάρχουν μόνο τεγίδες και επιτεγίδες που να μεταφέρουν τα φορτία στην τοιχοποιΐα; Υποθέτω ότι αυτό εξαρτάται από τις διαστάσεις της στέγης, και κυρίως το πλάτος. Ρωτώ γιατί με ενδιαφέρει να κατασκευαστεί μια ορατή από μέσα ξύλινη οροφή χωρίς διακοπή της οπτικής συνέχειας και δίχως να υπάρχει το «δάσος» με τα ζευκτά δοκάρια. Πότε είναι εφικτό αυτό; 2) Πότε μια στέγη γίνεται δίρριχτη και πότε τετράρριχτη; Το τελικό σχέδιο της στέγης το διαμορφώνει ο μηχανικός το οποίο δίνει στον τεχνίτη ή ο ειδικός τεχνίτης ο οποίος συμβουλεύεται τον μηχανικό; 3) Πότε μπαίνουν ειδικές υδροροές περιμετρικά και πότε χρησιμοποιείται ο σχηματισμός κορωνίδων για να ρέουν τα νερά προς το έδαφος σε απόσταση από το κτίσμα και χωρίς να «γλείφουν» τους τοίχους; 4) Πέρα από την εμφάνιση των κεραμιδιών υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα κατά κατηγορία (γαλλικά, ρωμαϊκά, βυζαντινά); 5) Ως προς τον τεχνίτη (ή το συνεργείο) πώς επιλέγεται εάν ο μηχανικός δεν έχει δικό του να προτείνει; Αισθάνομαι ότι εικόνες από ιστότοπους μπορεί να παραπλανήσουν. Εδώ οι πιστοποιήσεις (όπως π.χ. στα κουφώματα) είναι κριτήριο ή πας στα τυφλά και όποιος σε πείσει ότι είναι ο καλύτερος κατασκευαστής, έχει και εφαρμόζει την πληρέστερη-ασφαλέστερη θερμομόνωση-υγρομόνωση και κάνει και καλές τιμές; Και μια και ο λόγος περί τιμών ποια είναι σήμερα, σε αυτή την κρίση που βιώνουμε, μια λογική τιμή ανά τετραγωνικό; Συγχωρέστε με, εάν σας ζαλίζω, ωστόσο οφείλω να σκεφθώ και να αποφασίσω, και για αυτό σας απευθύνομαι ως ειδικοί επιστήμονες και έμπειροι, λόγω εργασίας, που είστε. Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
  23. Σε ευχαριστώ Jbosdas για όσα σημαντικά γράφεις, και ειδικά για την ξηρότητα του αέρα και τη θερμαντική ανομοιομορφία. Με αφορμή το θέμα, επιτρέψτε μου να παρέμβω, λέγοντας ότι μόλις εχθές συνειδητοποίησα μετά από μια συζήτηση με μηχανικό ότι μπορεί να γίνει σημαντική οικονομία με τον συνδυασμό καυσόξυλου σε τζάκι και πετρελαίου σε καυστήρα και μεταφορά της ζέστης σε σώματα, τα γνωστά καλοριφέρ. Για να γίνει όμως σωστά, δηλαδή αποτελεσματικά, χρειάζεται μελέτη και μετρήσεις από ειδικό όχι υδραυλικό αλλά επιστήμονα μηχανικό. Ο υδραυλικός θα εφαρμόσει όσα λέει η μελέτη και ο σχεδιασμός. Σε αυτή την περίπτωση έχεις υπεύθυνα αυτό που χρειάζεσαι, με βάση τις ανάγκες του σπιτιού του δικού σου.
  24. Παιδιά, βοηθήστε όσο μπορείτε και φωτίστε μας. Για αυτό είμαστε εδώ, στην κοινότητά σας. Τα χρήματα δεν βρίσκονται στον δρόμο. Ούτε προέρχονται από κληρονομιές. Το δίκτυό σας είναι μοναδικό στο είδος του και μπορεί να κατευθύνει έγκυρα για να μην δώσουμε τις οικονομίες μας σε όσους δεν τιμούν τη δουλειά τους.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.