Μετάβαση στο περιεχόμενο

liakea

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

liakea's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σ΄ευχαριστώ και πάλι. Αυτό φοβάμαι κι εγώ. Αν δείξω ένα διάδρομο προς τον πίσω ακάλυπτο πλάτους 0,50μ, μπορώ να περάσω ή πρέπει να κρατήσω το 1,20μ που υπάρχει στην άδεια η οποία είναι του '92. Το να πάω να ρωτήσω στην Πολεοδομία μάλλον είναι το καλύτερο, για να το εξηγήσω και στους πελάτες που δεν καταλαβαίνουν από κάτι άλλο..
  2. Σ' ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Όχι δεν βγαίνει κάτω από εξώστη, βγαίνει κάτω από τον ημιυπαίθριο χώρο του κάθε τυπικού ορόφου. Μπορώ να προχωρήσω στ τακτοποίηση έτσι? κι εφόσον το επιπλέον τμήμα του κάθε γκαράζ που κλείνεται είναι κοινόχρηστο, θέλω μια αίτηση με τον ιδιοκτήτη και την συνάίνεση των υπολοίπων ή δύο αιτήσεις?
  3. Καλησπέρα συνάδελφοι, θέλω κι εγώ να κάνω μια ερώτηση σχετικά με το θέμα της pilotis. Έχω ένα τριόροφο κτίριο (3 οροφοδιαμερίσματα) με σύσταση και στην pilotis έχω δύο ανοιχτές θέσεις γκάράζ που χωρίς χιλιοστά ανήκουν η καθεμία σε ένα διαμέρισμα. Οι ιδιοκτήτες είναι δύο αδερφές (η καθεμία έχει ένα οροφοδιαμέρισμα με μία θέση γκαράζ 1η κατοικία) και ένας θείος (με ένα οροφοδιαμέρισμα 2η κατοικία). Αυτές τις θέσεις γκαράζ τις έχουν κλείσει και τίς έχουν κάνει 2 διαμερίσματα μικρά. Και οι δύο θέσεις έχουν "μεγαλώσει", εννοώντας ότι από 29μ2 έχουν γίνει 35μ2 (καταλαμβάνοντας κοινόχρηστο χώρο) και μάλιστα η μία από αυτές έχει κλείσει τον διάδρομο προσπέλασης του πίσω ακαλύπτου του οικοπέδου. ΄ Τί γίνεται στην περίπτωση αυτή? Χρειάζομαι την συναίνεση όλων των ιδιοκτητών? Επιτρέπεται να κλείσει η δίοδος για τον πίσω ακάλυπτο χώρο? Υ πάρχει μια ελάχιστη διάσταση που πρέπει να αφήσω για προσπέλαση στον πίσω ακάλυπτο?
  4. Σας ευχαριστώ, ωστόσο η επιφυλαξή μου είναι ότι η αγροτική αυτή οδός υπάρχει στα χαρτιά, αλλά δεν φαίνεται στην πραγματικότητα ('ενα μεγέλο τμήμα της)γιατί δεν χρησιμοποιείται και έχει γεμίσει χόρτα και υπάρχουν καταπατήσεις. Οι περισσότεροι όμοροι συμφωνούν στο καθάρισμα, άλλοι καλλιεργητές δεν συμφωνούν. Θα ήταν σκόπιμο να βάλω μπουλντόζα για καθάρισμα ή να προχωρήσω άμεσα στην παραχώρηση?
  5. Σ'ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σου. Η αρτιότητα στον εν λόγω οικισμό είναι 1.000μ2. Προσπάθησα να επισυνάψω σκαρίφημα,αλλά δε μπόρεσα.Με την κατάτμηση που έγινε προέκυψαν 4 οικόπεδα εμβαδού 1.150 μ2 έκαστο, διαστάσεων 22,5μx50μ ,από τα οποία όπως ανέφερα τα δύο πίσω έχουν πρόσωπο σε αγροτική οδό (μη αναγνωρισμένη). Από την απάντηση σου να καταλάβω ότι αναμένεται κάποια αλλαγή όσον αφορά την κατάργηση παραχωρήσεων δρόμων από ιδιώτες? Η κατάσταση είναι πιεστική γιατί ο πελάτης είναι σε άσχημη οικονομική θέση θέλει να πουλήσει ένα κομμάτι αλλά δεν θέλει να αχρηστεύσει και την υπόλοιπη γή του. Τί να τον συμβουλέψω? Να περιμένει τυχόν αλλάγές ή ίσως με την προτεινόμενη παραχώρηση λωρίδας γης στα πίσω οικόπεδα και σε αγροτική οδό (μη αναγνωρισμένη από Δήμο) θα λυθεί το πρόβλημα (για να μην αχρηστευτούν 2 στρέμματα γης)?
  6. Καλησπέρα αγαπητοί συνάδελφοι.Είμαι νέα μηχανικός και έχω το εξής ερώτημα: Το 1991 πελάτης αγόρασε οικόπεδο 4.500 μ2 σε οικισμό<2.000 κατοίκων, με πρόσωπο 45μ σε δημοτική οδό, σχήματος ορθογωνίου και διαστάσεων 100μx45μ (άρτιο και οικοδομήσιμο).Το πίσω όριο του οικοπέδου μήκους 45μ συνορεύει (σύμφωνα με το πωλητήριο συμβόλαιο και τα προγενέστερα αυτού) με αύλακα και αγροτική οδό. Το έτος 2005 έγινε κατάτμηση, με αποτέλεσμα την δημιουργία 4 οικοπέδων:τα 2 μπροστά άρτια και οικοδομήσιμα και τα δύο πίσω άρτια και μη οικοδομήσιμα, με την προοπτική τότε παραχώρησης στον δήμο δρόμου πλάτους 6μ στο μέσο του αρχικού οικοπέδου ώστε να καταστούν και τα δύο πίσω οικοδομήσιμα, αποκτώντας πρόσωπο σε κοινόχρηστο δρόμο. Λόγω αμέλειας δεν έγινε η παραχώρηση του δρόμου αυτού στον δήμο και με την πρόσφατη απόφαση του Σ.τ.Ε , αυτή καθίσταται αδύνατη. Έτσι ο πελάτης βρίσκεται με δύο άρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα και δύο άρτια και μή οικοδομήσιμα. Ψάχνοντας να βρώ άκρη, πήγα στο κτηματολόγιο, στο οποίο τα δύο πίσω μη οικοδομήσιμα οικόπεδα απεικονίζονται να συνορεύουν με κοινόχρηστο χώρο (δείχνεται δρόμος που επικοινωνεί με το υπάρχον οδικό δίκτυο του οικισμού,(έχει ΚΑΕΚ κοινόχρηστου χώρου και πρόκειται για τον αύλακα και την αγροτική οδό που περιγράφεται στα συμβόλαια πλάτους περίπου 3μ).Στην πράξη δεν υπάρχει δρόμος,υπάρχουν χόρτα και πιθανές καταπατήσεις, ενώ ο Δήμος δεν έχει αναγνωρίσει τον δρόμο ως δημοτικό. Στη συνέχεια πήγα στην Πολεοδομία και ο εκεί αρμόδιος υπάλληλος μου απάντησε πως ναι μεν απαγορεύτηκε η παραχώρηση δρόμου στο μέσο του οικοπέδου (ΣΤΕ), αλλά επιτρέπεται η παραχώρηση λωρίδας γης σε ήδη υφιστάμενο δρόμο (εν προκειμένω αγροτική οδο...!), η οποία απεικονίζεται και στο τοπογραφικό που έγινε η κατάτμηση. Τέλος Συμβολαιογράφος της περιοχής είχε την ίδια άποψη με του υπαλλήλου και με συμβούλεψε να γίνει παραχώρηση από τα δύο πίσω οικόπεδα 1,5 μέτρου (ώστε να επιτυγχάνεται απόσταση από τον άξονα του δρόμου 3μ) και έτσι να καταστούν οικοδομήσιμα. Το μόνο πρόβλημα μου είπε πως ίσως ο Υποθηκοφύλακας δεν δεχτεί να το μεταγράψει, γιατί ο νόμος μιλάει για δρόμο προυφιστάμενο του '23. Έχει κάποιος ιδέα τί μπορώ να κάνω? Τοπογράφος της περιοχής μου είπε ότι υπάρχει περίπτωση με την παραχώρηση αυτή που με συμβουλεύουν να κάνω, να ακυρωθεί η κατάτμηση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.