Μετάβαση στο περιεχόμενο

CHRISSA

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by CHRISSA

  1. Συνάδελφοι καλησπέρα.Με απασχολεί ένα σχετικό θέμα...Έχω υπό την επίβλεψή μου (ως αιρετή )την ΥΔΟΜ του Δήμου μας και ένας συνάδελφος θεωρέι ότι κακώς δώσαμε έγκριση για ρευματοδότηση...η ιστορία είναι η εξής: συνάδελφος εξέδωσε άδεια το 2007.Στη συνέχεια η άδεια αναθεωρήθηκε για αλλάγή ιδιοκτητών αλλά ο επιβλέπων παρέμεινε ο ίδιος κ μάλιστα υπέγραψε ιδιωτικό συμφωνητικό με τους νέους ιδιοκτήτες για γενική επιστασία του έργου (προμήθειες,πληρωμές κ.λ.π.).Τον Σεπτέμβριο του 2015 πληροφορήθηκε κατά τύχη ότι οι ιδιοκτήτες προέβησαν σε αλλαγή επιβλέποντος μηχανικού (χωρίς την ενημέρωση ή παραίτηση του πρώτου) και πέτυχαν την ηλεκτροδότηση της οικοδομής με τεχνική έκθεση και υπεύθυνες δηλώσεις του νέου επιβλέποντος ο οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρώτου είχε επιβλέψει μόνο την φύτευση! Η υπηρεσία μας τα δέχτηκε όλα αυτά και έδωσε έγκριση για ρεύμα...το ερώτημα είναι αν καλά έπραξε η ΥΔΟΜ...η επίβλεψη της άδειας είχε πληρωθεί στον πρώτο επιβλέποντα.Παρ όλα αυτά έπρεπε να απαιτήσει κάποια παραίτηση του πρώτου από το έργο ή κάτι αντίστοιχο? Ρώτησα στο ΤΕΕ και μου απάντησαν ότι "εμείς λέμε ότι κάθε επιβλέπων πρέπει να δώσει τεχνική έκθεση και υπεύθυνη δήλωση γαι το τμήμα της οικοδομής το οποίο επέβλεψ"ε...οπότε κακώς δέχτηκε η ΥΔΟΜ μόνο τις δηλώσεις του δεύτερου επιβλέποντος...(λογικό ακούγεται) Η υπάλληλος της ΥΔΟΜ με την οποία συζήτησα μου είπε ότι το έψαξε κ ότι θεωρεί ότι καλώς έπραξε και ότι είμαστε καλυμμένοι νομικά...δεν είμαι απόλυτα σίγουρη όμως...επικρατεί μία συγχυση στο όλο θέμα και ο καθένας λέει τα δικά του...γνωρίζει κανείς την σωστή διαδικασία?και που αναφέρεται αυτή? ο πρώτος επιβλέπων μας ζητάει ανάκλυση της ηλεκτροδότησης αλλιώς... βλέπω το εξώδικο να μας έρχεται και θα ήθελα να είμαι προετοιμασμένη... βοήθεια παρακαλώ! Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Didonis
  2. Φυσικα τακτοποιούνται οι σοφιτες και τα παταρια.Αν δεν υπαρχει κάτοψη που να τα απεικονίζει απλά τα 'απεικονίζεις' στην κάτοψη του υποκείμενου ορόφου και δηλώνεις το εμβαδό τους.Όσο για τους φωταγωγούς,σε ερώτημά μου στην Πολεοδομία μου είπαν ότι τακτοποιούνται.Ακόμα και τα αίθρια,αν εχουν υπολογιστεί στην κάλυψη,τακτοποιούνται.
  3. Το θέμα της τακτοποίησης το σκέφτηκα απλα ο πελάτης μου θεωρεί πιο σίγουρη κ μόνιμη την νομιμοποίηση.Επίσης να ρωτήσω και κάτι άλλο:πρέπει να κάνω πρώτα εξαίρεση από κατεδάφιση κ μετά νομιμοποίηση,ή κατευθείαν νομιμοποίηση στην περίπτωσή μου?
  4. Καλησπέρα.'Ενας πελάτης μου έβγαλε μια άδεια το 83 (χωρίς να εξαντλήσει τον συντελεστή)και μετά από κάποια χρόνια αποφάσισε να κλείσει την πιλωτή του χωρίς να χρησιμοποιήσει τον επιπλέον συντελεστή.Άρα η πιλωτή θεωρείται αυθαίρετη.Με ποιό νόμο πρεπει να κάνω την νομιμοποίηση?εχω μπερδευτεί...με τον 1512 ή με το άρθρο 22?κατι μου είπαν να κανω έλεγχο για τις θέσεις στάθμευσης..τι σχέση έχει αυτό?ευχαριστω
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.