Μετάβαση στο περιεχόμενο

McElk

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

McElk's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Θα κατασκευασθούν 2 θυρίδες. Η μία ψηλά (στάθμη 1,20-2,00) για πρόσβαση πάνω στη στέγη και η άλλη χαμηλά (στάθμη 0,00-0,80) για είσοδο και έλεγχο του εσωτερικού της στέγης.
  2. Σε διώροφη μονοκατοικία με δώμα και απόληξη κλιμακοστασίου 2,20 m ύψους (άδεια του ’91 με έγκριση Αρχιτ. Επιτροπής), πρόκειται να γίνει προσθήκη στέγης. Η απόληξη θα παραμείνει ως έχει και η στέγη θα προσαρμοσθεί ανάλογα ή πρέπει να κατεδαφισθεί ;
  3. Συνάδελφοι ζητώ τη γνώμη σας για το παρακάτω. Σε πενταώροφη της Κατηγορίας Β του παραρτήματος Ε, χωρίς πρόβλεψη ορόφου, γίνεται εσωτερική μεταρρύθμιση με προσθήκη φρεατίου ανελκυστήρα. Η στατική μελέτη θα περιλαμβάνει έλεγχο του τροποποιημένου ξυλοτύπου με τον κανονισμό του ’85 ; Θα γίνει και νέος αντισεισμικός με τον παραπάνω κανονισμό ; Ευχαριστώ.
  4. Δεν σου συνιστώ να κατασκευάσεις περιμετρικά τοιχεία υπογείου αν δεν χρειάζεσαι υπόγειο. Είναι μεγάλη η δαπάνη. Κάνε την θεμελίωσή σου κανονικά στα 4,00 μέτρα βάθος και σύνδεσε με συνδετικούς δοκούς. Το ελεύθερο ύψος των υποστυλωμάτων στη θεμελίωση δεν θα ξεπερνά τα 2,50 - 2,90 m (4,00 βάθος + 0,20 υπερύψωση – 0,50 οι δοκοί του δαπέδου ισογείου – 0,80 με 1,20 οι κώνοι των πεδίλων) όσο δηλ. ενός συνήθους ορόφου. Οι πλευρικές ωθήσεις των επιχώσεων θα είναι αμελητέες (δεδομένων και των αρκετά ισχυρών υποστυλωμάτων που θα σου «κατεβάσουν» οι υπερκείμενοι όροφοι). Λύσε σαν 5ώροφο (υπολογίζοντας για όροφο την θεμελίωση) και όπλισε κανονικά το δάπεδο ισογείου – όχι με ελαφρό οπλισμό σαν gross-beton γιατί θα καθίσει οπωσδήποτε 0,20 – 0,40 m όσο καλή συμπύκνωση και να κάνεις. Στην κατασκευή δώσε προσοχή στην καλή ανάρτηση των υδραυλικών σωληνώσεων από την πλάκα δαπέδου για να μην παρασυρθούν από το καθιζάνον επίχωμα. Πολλές φορές το έχω εφαρμόσει σε μελέτη και κατασκευή σε μια περιοχή της πόλης μου που υπάρχουν μπαζώματα πάχους 2,00 m.
  5. Πολύ σωστά. Πήγαινε σε διάφορες ώρες και πιάσε τους σωλήνες του μετά την ηλεκτροβάννα. Αν είναι ζεστοί σημαίνει ότι σας κλέβει. Έτσι τσάκωσα εγώ κάποιον «έξυπνο» στην πολυκατοικία του γραφείου μου που είμαι διαχειριστής
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.