Μετάβαση στο περιεχόμενο

krek

Members
  • Περιεχόμενα

    17
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

krek's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αν δεν είναι ήδη, δοκίμασε να γειώσεις με κάποιο τρόπο το αλουμινόχαρτο του FTP καλωδίου
  2. Τελικά βρήκα σε εταιρία ηλεκτρολογικού υλικού στη Θεσσαλονίκη, ετοιμοπαράδοτους και αρκετά φτηνούς. Ήθελα διαιρούμενους γιατί θέλω ανά πάσα στιγμή να μετράω κατανάλωση σε διάφορες παροχές, με ένα ημιφορητό όργανο, χωρίς να ξηλώσω όλα τα καλώδια - μπάρες και χωρίς να πρέπει να αγοράσω μια 3άδα κλασσικούς Μ/Σ εντάσεως για κάθε παροχή Λέγονται Rogowski Coils
  3. Ρώτα στη Sigma Hellas για καταγραφικά κατανάλωσης, έχουν κάτι φτηνά, με σύνδεση rs485, και δωρεάν software νομίζω, τα φέρνεις όλα μαζί σε ένα PC το οποίο θα έχει μόνιμη πρόσβαση ιντερνετ. Δε χρειάζεσαι στατικη IP αν χρησιμοποιήσεις ένα πρόγραμμα σαν το teamviewer για να μπαίνεις σε αυτό το PC απομακρυσμένα.
  4. Καλησπέρα, ψάχνω να βρω μετασχηματιστές εντάσεως με σπαστό πυρήνα, με δευτερεύον στα 5Α. Στην τοπική αγορά που ρώτησα μου είπαν ότι δεν έχουν ζήτηση και είναι σπάνιοι και ότι αν βρουν, θα είναι κατόπιν ειδικής παραγγελίας και θα έρθουν μετά από 2-3 μήνες. Ξέρει κάποιος αν μπορω να βρω κάπου; Ακόμα καλύτερα θα ήταν αν μπορούσα να βρω εύκαμπτους. Επίσης, αν κάποιος έχει δουλέψει με κάτι τέτοιο, θα ήθελα να ξέρω τι ακρίβεια έχουν. Ευχαριστώ
  5. 110 kW είπε, όχι 1100. Καταρχήν αφού έχεις 12βολτες μπαταρίες και θέλεις 24V, πρέπει ανά 2 να μπουν σε σειρά, και αυτά τα ζευγη παράλληλα μεταξύ τους. Οπότε έτσι θα έχεις 24 V αλλά 1000 VA, και όχι 2000
  6. Ο νόμος του Μπερνούλι λέει ότι η πίεση μένει σταθερή, πόση είναι όμως? Δηλαδή, σε συγκεκριμένο παράδειγμα, έχω μια αντλία που δίνει 2μιση κυβικά μέτρα την ώρα, σε σωλήνα μιας ίντσας τι πίεση θα έχω?
  7. Υπάρχει κάποιος τύπος που να υπολογίζει την πίεση σε μια σωλήνα κάποιας διατομής στην οποία κυκλοφορεί νερό με κάποια ταχύτητα;
  8. Είναι 9 ίντσες κλειστό κύκλωμα ψύξης (20-30 βαθμους αν παίζει ρόλο)
  9. Καλησπέρα, θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει εταιρίες που προμηθεύουν συστήματα πηνίων που εμποδίζουν τις επικαθίσεις αλάτων σε μεταλλικές σωληνώσεις. Η αναζήτηση στο google δεν απέδωσε πολλά αποτελέσματα, ή εγώ δεν το ψάχνω σωστά. Ευχαριστώ.
  10. Απ''οτι ξέρω η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να σου δίνει τη δυνατότητα να δεις τις μετρήσεις που παίρνει αυτή, όπως ακριβώς με τους οικιακούς μετρητές. Εμείς συμφωνήσαμε με τη ΔΕΗ να βάλουμε τζαμάκι στο κουτί που έχει το μετρητή για να μπορούμε να τσεκάρουμε (έχει αυτόματα κυλιόμενες ενδείξεις). x_user ξέρεις ποιον μετρητή έχεις; Τώρα νομίζω βάζουν της Actaris, η οποία έχει και software. Αν έχεις εξελίξεις ενημέρωσέ μας, να περάσουμε και εμείς σε πιο σύγχρονες λύσεις..
  11. Όντως δείχνει πολύ ενδιαφέρον και με μια πρώτη ματιά φαίνονται αποτελέσματα παρόμοια με τα δικά μας. θα το μελετήσω και εγώ, ευχαριστούμε nvel.
  12. Γνωρίζει μήπως κάποιος αν για ψυκτικά μηχανήματα (βιομηχανίας) που χρησιμοποιούν φρέον r22 θα έχουν κάποιες κυρώσεις; Αν δεν κάνω λάθος έχει αρχίσει να απαγορεύεται σιγά σιγά;
  13. Τα καλώδια είναι ΝΥΥ 185 μμ2, και έχουμε 4 ανά φάση, οπότε μιλάμε για "γαιδούρια" με τα οποία δεν μπορείς να παίξεις εύκολα. Για αυτό και με τις "μικρές" διαφορές που έχουμε τώρα, κάνουμε ότι δεν το μετρήσαμε ποτέ. Τα καλώδια είναι σίγουρα εντάξει, και η θέση στην μπάρα δεν επηρρεάζει, ασχοληθήκαμε 3 μέρες μόνο με αυτό κάνοντας δοκιμές. Τελικά είχαμε καταλήξει ότι είναι από τα μαγνητικά πεδία λόγω παράλληλης όδευσης, κάτι που απ'ότι μας ε'ιπε και ένας έμπειρος μάστορας, ενισχύεται από τη μεταλλική σχάρα, κάτι που είναι μάλλον βέβαιο, γιατί σε άλλη μηχανή παρόμοιο μεγέθους που τα καλώδιά της έρχονται από πλαστικές σωλήνες στο έδαφος δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα. Κανένας εργολάβος ή τεχνικός, ακόμα και άνθρωποι με πολλά χρόνια εμπειρία δεν ήξερε τι να μας απαντήσει, και έιμαι σίγουρος ότι αυτό έχει γίνει και αλλού, απλά όλοι μετρούν το συνολικό ρεύμα ανά φάση, κανένας όμως δεν πρέπει να έχει μετρήσει ένα ένα τα καλώδια. Και εμείς τυχαία το ανακαλύψαμε.
  14. 1. Όταν λες θωράκιση, εννοείς μόνωση; Η μέτρηση γίνεται λίγο πριν τη σύνδεση των καλωδίων στην μπάρα του διακόπτη της μηχανής. 2.Τώρα τα καλώδια είναι τόσο μπλεγμενα, που είναι αδύνατον να ξέρεις ποιο από τη σχάρα πάει που στη μηχανή. 3. Θερμογραφική έχουμε ήδη, αλλά τη διαφορά θερμοκασίας την καταλαβαίνεις και με το χέρι. Πρέπει να έχω κρατήσει μια φωτό, αν τη βρω θα την ανεβάσω.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.