Μετάβαση στο περιεχόμενο

mecool

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

mecool's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Κατά συνέπεια είναι δυνατή και η περιστροφή του κινητήρα σε υψηλότερες στροφές (μικρότερες αδρανειακές δυνάμεις). Αυτό θα το καταλάβεις και από τις ΜΕΚ που η ΔΕΗ χρησιμοποιεί για ηλεκτροπαραγωγή στα νησιά οι οποίες περιστρέφονται σε πολύ χαμηλούς ρυθμούς (<1000rpm) ενώ τυπικά Η/Ζ ντίζελ περιστρέφονται στάνταρ στις 1500rpm.
  2. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ειδικότητα μηχανικού και σίγουρα όχι περιβαλλοντολόγος! Επειδή ασχολούμαι με τον τομέα για χρόνια, οι ειδικότητες του μηχανολόγου ή ηλεκτρολόγου είναι αυτές που προσφέρουν τις περισσότερες γνώσεις σχετικά με το αντικείμενο. Γενικά για αιολικά πάρκα ή φωτοβολταϊκά απαιτούνται περισσότερο ηλεκτρολογικές γνώσεις. Για μικρά υδροηλεκτρικά, γεωθερμία κ.λπ. χρειάζονται γνώσεις μηχανολόγου όπως είπε και ο συνάδελφος. Προσωπικά είμαι μηχανολόγος αλλά μέσα από τη δουλειά έχω αποκτήσει και ηλεκτρολογικές γνώσεις ώστε να χειρίζομαι κάποια θέματα σε ικανοποιητικό βαθμό. Αν θυμάμαι καλά το ΕΜΠ έχει ένα διατμηματικό master σε παραγωγή ενέργειας το οποίο ασχολείται με πολλά θέματα ΑΠΕ και μπορείς να παρακολουθήσεις ανεξαρτήτως ειδικότητας.
  3. Καλώς να ορίσετε κορίτσια! Δε θα επεκταθώ σε αυτά που έγραψαν οι συνάδελφοι πιο πάνω σχετικά με την καταλληλότητα ή μη της γυναικείας φύσης για το επάγγελμα. Θεωρώ ότι εφόσον αγαπάς κάτι θα το κάνεις και καλά, ασχέτως φύλου. Για μένα το μόνο για το οποίο έχετε πραγματικά να σκεφτείτε είναι η επιλογή τομέα δουλειάς, δηλ. γραφείο-μελέτη / εργοτάξιο-βιομηχανία Οι απαιτήσεις στο καθένα είναι διαφορετικές. Στο γραφείο (μελέτη) τα πράγματα είναι περισσότερο οριοθετημένα και ελεγχόμενα. Σε μεγάλο βαθμό η "ποιότητα" του επαγγελματικού χώρου εξαρτάται από τη φιλοσοφία της διοίκησης και γενικά πληρώνεται χειρότερα από το εργοτάξιο. Στο εργοτάξιο από μια στιγμή (επαγγελματική) και μετά είσαι εσύ και οι τεχνίτες / εργάτες. Στο στάδιο αυτό όλα εξαρτώνται από το πόσο είσαι διατεθειμένος να βάλεις το χέρι σου στη "φωτιά", δηλ. να τους δείξεις εσύ στην ουσία πως θα κάνουν αυτοί τη δουλειά τους και πιστέψτε με θα παρουσιαστούν πολλές ευκαιρίες για αυτό. Από την άλλη το εργοτάξιο προσφέρει μεγαλύτερη ανεξαρτησία, περισσότερη προσωπική πίεση (προϋπολογισμός, χρονοδιαγράμματα, γραφειοκρατία, ξεροκέφαλοι εργολάβοι) αλλά υπάρχει η ικανοποίηση του να φτιάξεις κάτι από το μηδέν. Αν νιώθετε ότι σας τραβά το επάγγελμα και ότι θα το αγαπήσετε, προχωρήστε άφοβα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.