Μετάβαση στο περιεχόμενο

gkonta

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

gkonta's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Πάντως όχι, όταν βγήκε η άδεια του πρώτου ορόφου δεν αποτυπώθηκε η αλλαγή της θέσης του ακινήτου στο οικόπεδο, κατά πάσα πιθανότητα ο μηχανικός που έβγαλε εκείνη την άδεια δεν μπήκε στον κόπο να κάνει καν αυτοψία στο ακίνητο!!! Εν πάσει περιπτώσει, θεωρώ πως χοντρά χοντρά κατάλαβα κάποια πράγματα. Δηλαδή από ότι κατάλαβα και από τις απαντήσεις σας αλλά και από τον τρόπο που συμπλήρωσα τα φύλλα καταγραφής ότι είτε έχεις κάνει υπέρβαση δόμησης μέχρι 50% της επιτρεπόμενης είτε δεν έχεις κάνει και έχεις υπέρβαση του Δ μέχρι 20%, ο συντελεστής είναι ο ίδιος και πληρώνεις ακριβώς το ίδιο πρόστιμο! Παράλογο μεν, αλλά γι' αυτό και έκανα την ερώτηση αυτή!
  2. Παιδιά μια βοήθεια θα ήθελα παρακαλώ. Έχω ένα ακίνητο με υπόγειο, ισόγειο και Α' όροφο. Το ισόγειο κατασκευάστηκε με άδεια του 1980 και το υπόγειο εκείνη τη στιγμή επίσης αλλά χωρίς άδεια. Ο όροφος με άδεια του 1984. Έχουν σημειωθεί οι διάφορες αυθαιρεσίες, το πρόβλημα όμως είναι πως ολόκληρο το κτίριο άλλαξε θέση με αποτέλεσμα να παραβιάζεται το Δ στη μια πλευρά αυτού. Πώς γίνεται ο υπολογισμός του προστίμου? Βάζω πως δεν έχω υπέρβαση δόμησης και παραβίαση πλάγίων αποστάσεων. Αλλά αν δεν βάλω επιφάνεια, δεν βγάζει πρόστιμο! Βάζω λοιπόν επιφάνεια? Και αν ναι τότε 3 φορές, μία για τον κάθε όροφο, ή μια για το σύνολο? Και που? Σαν βοηθητικό χώρο ή κύριο? Ευχαριστώ πολύ
  3. Παιδιά σας παρακαλώ μια βοήθεια γιατί θα παλαβώσω, σχετικά με τις πλάγιες αποστάσεις! Έχω λοιπόν ένα κτίσμα με άδειες του 1980 για ισόγειο και 1984 για πρώτο, εντός σχεδίου με πλάγιες αποστάσεις 2,50μ βάσει άδειας. Όπως φαίνεται όμως από την αποτύπωσή μου το κτίριο έχει τοποθετηθεί σε λάθος θέση μέσα στο οικόπεδο διατηρώντας όμως τις διαστάσεις του με αποτέλεσμα στην μια πλευρά να έχει μειωθεί αρκετά η απόσταση και απ' την άλλη να έχω σαφώς μεγαλύτερη απόσταση. Τι ακριβώς δηλώνω και πως? Στα φύλλα καταγραφής μου δίνει την δυνατότητα να επιλέξω "χωρίς υπέρβαση" και να βάλω "παραβίαση πλάγιων αποστάσεων", αλλά αν δεν βάλω επιφάνειες μου βγάζει πρόστιμο 0€. Βάζω και επιφάνειες? Και αν ναι, στο κύριοι χώροι, βοηθητικοί χώροι, και για όλους τους ορόφους????? Ευχαριστώ!
  4. Παιδιά, σε περιπτώσεις του 3843 όπου έβλεπα "συναδέλφους" να διαφημίζουν χαμηλότερες των νομίμων αμοιβές, έκανα πάντοτε καταγγελία στο ΤΕΕ. Όχι πως αυτό τους σταμάταγε από το να ζητούν τα χρήματα αυτά, αλλά τουλάχιστον πάντοτε η διαφήμιση αυτή έφευγε! Αν βρίσκεται κάποιους που το κάνουν και που εξευτελίζουν την υπογραφή μας καλά θα κάνετε να τους καταγγέλετε, και δεν υπάρχει τίποτε κακό με αυτό.
  5. Γιατί αν γίνει η σύσταση σήμερα, θα αναφέρονται οι χώροι σαν βοηθητικοί. Αν έρθω μετά εγώ την άλλη εβδομάδα και κάνω τακτοποίηση, πότε θα γράψω ότι μετέτρεψα τους χώρους? Το Δεκέμβριο του '10??? Έτσι κάτι θα είναι ψευδές! Σωστά? Αφού ο νόμος λέει πως δεν τακτοποιείται μόνο ότι έχει αλλάξει χρήση από τις 28/4/2010! Έχω δίκιο???
  6. Καλησπέρα, έχω ένα ερώτημα το οποίο με έχει μπερδέψει... Γνωρίζω πως κατατίθεται ένας φάκελος ανά ιδιοκτησία, αλλά παρόλα αυτά δεν γίνεται έλεγχος από την πολεοδομία στους τίτλους. Έχω μια περίπτωση μεζονέτας 4 επιπέδων όπου έχει γίνει η πρόβλεψη να μπορεί να χωριστεί σε 2 μεζονέτες των 2 επιπέδων όταν ο ιδιοκτήτης το μεταβιβάσει στα παιδιά του. Η σύσταση θα γίνει τώρα. Αν κάνουμε ένα φάκελο το πρόστιμο βγαίνει περίπου 10.000€ περισσότερο λόγω υψηλής τιμής ζώνης και επιφάνειας. Αν κάνουμε 2, αφενός μας βολεύει όλους και αφετέρου υπάρχει ένας φάκελος ανά ιδιοκτησία όπως αυτές θα χωριστούν τώρα. Από ότι καταλαβαίνω όμως δεν μπορεί να προηγηθεί η σύσταση της τακτοποίησης γιατί τι θα γράψει στα συμβόλαια ο συμβολαιογράφος? Δηλαδή θα πρέπει να κάνω την τακτοποίηση πρώτα και μετά να γίνει σύσταση. Το ερώτημά μου είναι αν είναι σωστό να κάνω 2 φάκελους ή πρέπει οπωσδήποτε να κάνω έναν?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.