Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

AAlex

Core Members
  • Περιεχόμενα

    210
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    4

Everything posted by AAlex

  1. Συνάδελφοι, Όποιος είναι Χημικός Μηχανικός, με εμπειρία 4 χρόνια και πάνω, μιλάνε Γερμανικά ή μένουν Γερμανία και ψάχνονται για δουλειά, ας μου στείλουν pm για περισσότερες λεπτομέρειες (ελπίζω να μην έβαλα πολλά φίλτρα!). Ένας φίλος με ενημέρωσε ότι άνοιξε μια θέση στην εταιρία του, και σκέφτηκα να το δημοσιοποιήσω εδώ.
  2. Συνάδελφοι, Όποιος είναι Χημικός Μηχανικός, με εμπειρία 4 χρόνια και πάνω, μιλάνε Γερμανικά ή μένουν Γερμανία και ψάχνονται για δουλειά, ας μου στείλουν pm για περισσότερες λεπτομέρειες (ελπίζω να μην έβαλα πολλά φίλτρα!). Ένας φίλος με ενημέρωσε ότι άνοιξε μια θέση στην εταιρία του, και σκέφτηκα να το δημοσιοποιήσω εδώ. Υ.Γ.: Διαπίστωσα ότι έχω να γράψω κάτι πάνω από ένα χρόνο. Είχα μπλέξει με μεταπτυχιακό παράλληλα με δουλειά. Θα επανέλθω με post σεντόνι για μερικές εμπειρίες που βρήκα ενδιαφέρουσες για εύρεση εργασίας.
  3. Το Λονδίνο μπαίνει στην ίδια πρόταση με Νέα Υόρκη, Σανγκάη, Σιγκαπούρη, Ντουμπάι και άλλες πόλεις αντίστοιχης δυναμικής. Επομένως, οι επαγγελματικές ευκαιρίες πολλές, η ζήτηση αναμένεται να είναι υψηλή, και τα ενοίκια στο Θεό. Η Αθήνα δεν είναι σε αυτό το επίπεδο σε καμία περίπτωση. Το που θα βρει κανείς τα λεφτά να μείνει δεν είναι πρόβλημα. Στο development που μένω δώσαμε notice γιατί μετακομίζουμε και μας είπαν οτι σε μια εβδομάδα το πολύ θα έχουμε βρει άλλους. Μιλούσα με έναν Έλληνα και πληρώνει £650/ μήνα για να ενοικιάζει το ίδιο δωμάτιο με άλλον ένα άγνωστο στο Finsbury Park. Ναι, σωστά διαβάσατε. London life βλέπετε... Συμφωνώ οτι όσοι έρχονται πρώτη φορά, αν δεν έχουν βρει ήδη δουλειά, το Λονδίνο δεν είναι η καλύτερη λύση. Στο Λονδίνο δε θέλουν να χτίζουν πολυόροφα κτίρια για να μη κρύβεται ο ουρανός και γίνει αποπνικτική πόλη (από φίλο αρχιτέκτονα με 20 χρόνια εμπειρία εδώ). Από το αεροπλάνο φαίνεται οτι θέλουν να είναι flat. Δυστυχώς όμως, επειδή η ζήτηση είναι τεράστια, χτίζονται πάρα πολλά developments. Οι χώροι στα σπίτια είναι πολύ μικροί για να χτίσουν όσα περισσότερα γίνεται. Δείτε τι γίνεται σε περιοχές όπως Poplar, Hackney με νέα σπίτια. Οι τιμές έχουν πέσει τώρα λόγω Brexit, αλλά οι αγορές συνεχίζονται επειδή η λίρα έχει αποδυναμωθεί και οι αγοραστές προέρχονται κυρίως έξω από την Αγγλία ή φέρνουν κεφάλαια απ᾽έξω. Όταν αποφασίσει ο τοπικός θίασος τι θα κάνει, τότε η αβεβαιότητα θα πάψει να υφίσταται, η εμπιστοσύνη θα επανέλθει μαζί με την αυτοπεποίθηση και η αγορά θα ανέβει ξανά. Οι τιμές αυξάνονται επίσης γιατί πολλοί αγοράζουν και μετά πουλάνε ακριβά. Η κυβέρνηση δίνει πολλά κίνητρα στους first time buyers (καλά πακέτα δανείων με χαμηλό επιτόκιο ) και βάζει υψηλό φόρο σε αυτούς που δεν αγοράζουν για πρώτη φορά. Αυτό προφανώς δεν είναι αρκετό να μειώσει τις τιμές. Η ζήτηση είναι απλά τεράστια.
  4. Συνάδελφοι, Όποιος νομίζει οτι θα έρθει στην Αγγλία και με το καλημέρα θα πάρει πολλά λεφτά, πλανάται πλάνην οικτράν. Το εύχομαι ολόψυχα, αλλά είναι δύσκολο εκτός αν είναι κάποιος με βαρύ βιογραφικό ήδη. Το ξεκίνημα συνήθως είναι χαμηλό. Αλλά αν αποδείξεις πράγματα, πάρεις γνώσεις και φτιάξεις βιογραφικό με επιτεύγματα, τότε θα τα πουλήσεις και μάλιστα πολύ καλά. Εδώ θα συμμετάσχεις σε σοβαρά έργα, θα διαχειριστείς χρήματα, θα έχεις ευθύνες και θα δουλέψεις σε υψηλά standards. Οι μισθοί των μηχανικών συρρικνώνονται και το ξέρουμε όλοι. Ως επαγγελματίας, τι προτιμάς; Να κάνεις υπομονή, να μη βάζεις στην άκρη στην αρχή αλλά να χτίζεις βιογραφικό ώστε να το εξαργυρώσεις στο μέλλον; Ή να μη βάζεις στην άκρη και να είσαι Ελλάδα με έργα που είναι μετρημένα στα δάχτυλα και ελάχιστη προοπτική; Προσωπικά τον πρώτο μου χρόνο είναι ζήτημα αν έβαλα στην άκρη £400. Έκανα υπομονή όμως και ο χρόνος δούλεψε υπέρ μου. Δεν πλούτισα, αλλά έχω μια πολύ αξιοπρεπή ζωη, μένω Λονδίνο και συγκατοικώ με τη κοπέλα μου. Άνετα όμως θα έμενα και μόνος μου. Τα λεφτά έρχονται, απλά θέλει υπομονή, βιογραφικό και κυνήγι. Δεν χαρίζονται. Και αν σου δώσουν πολλά λεφτά, οι απαιτήσεις και οι ευθύνες αλλάζουν ἀρδην. Κατάντια είναι που η Ελλάδα πλέον έχει πρόβλημα γιατί φεύγει επιστημονικό προσωπικό και μένουν πίσω με τους συνδικάλες να κάνουν δουλειά και τους βετεράνους συνταξιούχους. Εδώ πληρώνω φόρους με χαρά, γιατί βλέπω υποδομές, οργάνωση και σοβαρό κράτος. Και όπως έχω πει σε Αγγλάρες, αν θέλετε να με πετάξετε έξω λόγω Brexit τότε φεύγω αύριο το πρωί. Θα πάω σε άλλη χώρα να δουλέψω με χαρά. Και τότε να δω ποιος θα χάσει χρήματα από τους φόρους που πληρώνω και την συνεισφορά μου σε νέους Αγγλάρες φοιτητές και μηχανικούς που διαχειρίζομαι και αναπτύσσω. Με παιδιά είναι δύσκολο εδώ, αλλά θέλει πολύ δουλειά. Τα έξοδα πάνε στον Θεό. Ειδικά στο Λονδίνο είναι καταστροφή. Πολλοί μετακομίζουν έξω από Λονδίνο ή ακόμα και επαρχία. Άλλοι φέρνουν γονείς από Ελλάδα, άλλοι δουλεύουν από το σπίτι και πάει λέγοντας. Υπάρχουν λύσεις. Κάποιος έγραψε οτι η Βρετανία είναι υπερβολικά υπερτιμημένη, δεν αξίζει και οτι σε σύγκριση με άλλες χώρες τη βάζει στο ίδιο επίπεδο με την Ελλάδα. Δεν υπάρχει καν συζήτηση εδώ. Εκτός αν στην Ελλάδα υπάρχουν έργα, επενδύσεις, ανάπτυξη, σοβαρή φορολογία στον ελεύθερο επαγγελματία, σοβαρά πανεπιστήμια, σοβαρή βιομηχανία, προοπτική, αξιοκρατία και δεν το ξέρω. Γιατί εδώ τουλάχιστον τα βλέπω από το 2012 που ήρθα. Και ως λαός, έχουν πολλά ελαττώματα αλλά είναι αρκετά ευφυής. Η εξυπνάδα δεν είναι προνόμιο μόνο των Ελλήνων.
  5. Όλα αυτά μου τα έλεγαν για να ρίξω απαιτήσεις. Έδιναν το μέγιστο €3,000 μικτά. Με τόσες ευθύνες που έχει η θέση αυτή, τα χρήματα κατά τη γνώμη μου είναι λίγα. Οι Έλληνες εργοδότες παραπονιούνται που δε βρίσκουν κόσμο. Λογικό. Εκπαίδευσαν ποτέ κανέναν; Του έδωσαν κίνητρο να μείνει; Σε έρευνα της ICAP, ειχα πει ότι όλοι ασχολούνται με το talent acquisition and development, αλλά κανένας με το retention. Είναι πάγια γνώμη μου ότι ο μηχανικός μάθαινει όταν γίνονται επενδύσεις. Η ελληνική βιομηχανία (ο,τι απέμεινε) δεν επενδύει. Αρα, το knowledge development μένει πίσω, και τα skills το ίδιο. @Ήρωνας Διάβασα το άρθρο σου, και δεν έχω λόγια. Δηλαδή είναι τόσο δύσκολο να βρουν ταλέντα οι επιχειρήσεις; Τόσο απαιτητικό περιβάλλον είναι η Ελλάδα; Αν ναι, γιατί είμαστε τόσο πίσω σε ανταγωνιστικότητα; Θα έπρεπε να ντρέπονται που τα λένε αυτά. Τα job specs που ανεβάζουν είναι της πλάκας, τα interviews είναι να γελάει ο κόσμος, τα πακέτα που δίνουν είναι για κλάματα. Ο Έλληνας εργοδότης θέλει τα πάντα όλα και να πληρώσει ψίχουλα. Τέλος, πολλοί έχουν φύγει εξωτερικο και όντως δεν υπάρχει πολυσ κόσμος, αλλά όχι σε αυτό το άκρο της δυσκολιας. Σε άλλο τομεα (Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί), φίλοι μου έλεγαν ότι κάνουν ανασκαφές να βρουν κόσμο, και όσο έρχονται φεύγουν εξωτερικο εντός διετίας το λιγότερο. Γενικά έχω την αίσθηση ότι πλέον πιο εύκολα φεύγεις εξωτερικο παρά πριν από 5-6 χρόνια. Ίσως να κάνω και λάθος.
  6. Συνάδελφοι, Αναρωτηθηκα αρκετά που να αναρτήσω αυτό το μήνυμα, και κατέληξα εδώ. Θέλω να μοιραστώ την εμπειρία από μια συζήτηση που ειχα για μια θέση στην Ελλάδα. Θεωρώ ότι υπάρχουν κάποια learning opportunities που έχουν σχέση με το thread. Η θέση ήταν υψηλή για μια μεσαιου μεγεθους εταιρια για τα ελληνικά δεδομένα, με σταθερα ανοδική πορεία. Τα λεφτά όμως είναι εντελώς αντιστρόφως ανάλογα με τις ευθύνες. Επισης, οι αρμοδιότητες ήταν κυριολεκτικά τα πάντα όλα, τα οποία για ένα άτομο είναι απλά αδύνατον να κάνει. Κάναμε μια τηλεφωνική συνέντευξη, συζητήσαμε όλα αυτά αλλά τελικά δε προχωρήσαμε λόγω διαφοράς στο οικονομικό και της τωρινή μου προσωπική φάσης (part-time μεταπτυχιακό). Αυτό ομωσ ήταν η κορυφή του παγόβουνου. Καταρχην διαπίστωσα ότι πλέον οι μισθοί μας έχουν γίνει επίπεδο Βόρεια Μακεδονία (Θενξ Τσίπρα), μόνο που το κόστος ζωής παραμένει ψηλά. Αυτό που άκουσα αρκετά από αυτους είναι οτι το κόστος ζωής στην Ελλάδα είναι χαμηλό, όποτε και ο μισθός είναι αντίστοιχος. Άποψη μου είναι ότι οι ευθύνες και το βιογραφικο πρέπει να αμειβονται. Αλλιώς δε βλέπω το νόημα να τις αναλάβει κάποιος. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί που θα το έκαναν λόγω ανεργίας ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο και το σέβομαι απόλυτα. Διαπίστωσα επισης κάτι αλλο. Στην Ελλάδα πιστεύουν για εμάς ότι στο εξωτερικο εξειδικευόμαστε σε ένα κομμάτι, ότι κάνουμε μόνο αυτό και τίποτα άλλο. Προσπάθησα να εξηγήσω ότι αυτό εξαρταται από τη δουλειά που κάνουμε και δεν είναι ο κανόνας, με απόδειξη το βιογραφικο μου. Επισης, επιχειρήθηκε να μου πλασαριστεί ότι στην Ελλάδα είναι καλό που κάνουν τα πάντα γιατί μαθαίνουν πολλά και γίνονται πιο χρήσιμοι. Και πάλι, προσπάθησα να εξηγήσω ότι αυτό δεν είναι πάντα καλό γιατί είναι αδύνατον να φέρνεις εις περασ τοσες πολλεσ αρμοδιότητες ταυτόχρονα και σωστα. Μια εταιρια θα σου μάθει διάφορετικα πράγματα, αλλά δε θα σε βάλει να τα κάνεις όλα ταυτόχρονα. Το να τρεχεις παραγωγή, να ελεγχεισ τους στόχους παραγωγησ, να μιλάς με τοπικές αρχές, να σχεδιάζεις, να κάνεις Project Management, installation και commissioning απλά δε γίνεται. Αλλά μηπωσ τελικά γίνεται; Και εδώ έρχεται το άλλο μου συμπέρασμα. Νομιζω ότι στην Ελλάδα έχουμε έλλειψη τεχνογνωσίας στον τομέα μου τουλάχιστον. Από κάποιες ερωτησεις διαπίστωσα ότι υπάρχει άγνοια σε βασικούς κανόνες του Safety, σωστού engineering και plant management. Ηλπιζα ότι αυτό θα είχε βελτιωθεί, αλλά έκανα λάθος. Και όταν τα κάνεις όλα επιδερμικά, χωρίς βάθος και σωστά, τότε ίσως και να προλαβαίνεις να κάνεις τόσα πολλά. Όλα αυτά, μου φέρνουν στο μυαλό την κουβέντα ενός φίλου που ήταν πολλά χρόνια στο εξωτερικο και τώρα είναι Ελλάδα. Μου είχε πει ότι θα δυσκολευτώ να προσαρμοστώ όταν γυρίσω. Το διαπίστωσα μέσα από αυτή την εμπειρία. Όσοι ενδιαφέρονται να βρουν δουλειά στο εξωτερικο, ας το έχουν υπόψιν. Επαναλαμβάνω, μοιράζομαι προσωπική εμπειρία και συμπεράσματα. Συνολικό συμπέρασμα: δε βλέπω πια το σενάριο επιστροφής όπως το έβλεπα κάποτε.
  7. Προς Άγγλους κατοίκους: Κατέθεσα χαρτιά και πήρα το residency. Σε ένα εξάμηνο πάω για citizenship και διαβατήριο. Όσοι θέλουν πληροφορίες pm. God save the Tsipralex!
  8. Έχουμε έναν μηχανικό στην ομάδα που μόλις αποφοίτησε και παίρνει £22Κ. Και πηρε άκυρο όταν ζήτησε αύξηση, και ούτε καν πηρε μπονους ή την ετήσια αύξηση ενώ έχει δείξει εξαιρετικά στοιχεία. Πιο παλιά δίναμε σε αντίστοιχες προσλήψεις £28Κ. Αυτός τώρα μαζεύει εμπειρία και σε δυο χρόνια τον βλέπω να χαιρετάει αν δε πάρει καμία καλή αύξηση. Ας προσέχαμε. Αν κάνεις μεταπτυχιακό στην Αγγλία, σου προτείνω Αγγλία. Έδω πλέον η μετανάστευση έχει ξεκινήσει να μειώνεται. Άρα ανοίγουν θέσεις και ευκαιρίες και μπορείς να ψάχνεις για δουλειά παράλληλα με σπουδές. Σε άλλες χώρες, η γλώσσα θα είναι θέμα εκτός αν την μιλάς. Το αν θα παραμείνεις στο άθλημα μας, αυτό είναι δική σου καθαρά απόφαση. Αν μπορούσα, θα έκανα μεταπτυχιακό σε data (architect ή security) και θα έπαιζα μπάλα Αγγλία. Δες μισθούς να πάθεις πλάκα. Το επάγγελμα του μηχανικού πληρώνει, αλλα υπό προυποθεσεις πλέον (εμπειρία, τομέας, χώρα, εταιρια, κλπ) που δεν είναι εύκολο να ευθυγράμμιστουν, αλλά ούτε και ακατόρθωτο. Τέλος, η ηλικία δε παίζει ρόλο. Το μεταπτυχιακό είναι γνώση. Η σωστή επιλογή του είναι το ζήτημα.
  9. Kostaspde, Καλώς όρισες στο Νησί και καλη αρχή. Είμαστε και γείτονες στη δουλειά. Πολύ ωραίο το κείμενο σου με πολλές και σημαντικές πληροφορίες. Ο τρόπος που βρήκες τη δουλειά είναι ιδιαίτερος. Σίγουρα πηγεσ καλά στη συνέντευξη, γιατί αλλιώς δε θα έπαιρνες τη δουλειά. Όταν ξεκινήσεις, γράψε μας και τις πρώτες εντυπώσεις. Με το σπίτι ακόμα ψάχνεσαι; Τι θα κάνεις με αυτό το θέμα; Υ.Γ: Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση μου έκανε ότι από ένα μεγάλο κείμενο, σχολιάστηκε μόνο η μεταφορική και ο υπολογιστής!
  10. Ανάλογα τη περίπτωση για το criminal record. Πριν πάω στη Σαουδικη Αραβια, ένα από τα προαπαιτούμενα για την έκδοση βίζας ήταν η κατάθεση αντιγράφου ποινικού μητρώου. Αυτό το πήρα μέσω ΚΕΠ (υποθέτω από Πρωτοδικείο) και το κατέθεσα. Στην τωρινή μου δουλειά, μου έκαναν criminal record check. Έδωσα τις διευθυνςεις μου τα τελευταία 3 χρόνια (Ελλάδα και Σαουδικη Αραβια ήταν εντός τριετίας), υπέγραψα ένα ωραιότατο statement που έλεγε με δυο λόγια ότι δινω συγκατάθεση να ψάξουν τα πάντα, και το έκαναν αυτοί για μένα. Ηταν το τελικό στάδιο, η προσφορά που ειχα ήδη λάβει ήταν conditional, έπρεπε το background check να βγει καθαρό. Η εταιρεία που χρησιμοποίησαν λέγεται Risk Advisory Group. Τελος, πρόσφατα έμαθα ότι έχουν απορρίψει κόσμο επειδή απέτυχαν στα checks.
  11. Earl, δες pm. Η αγορά είναι σίγουρα το επόμενο βήμα, για πολλούς λόγους.
  12. Ηλία 123, Λίγο πολύ όλα ειπώθηκαν. Μερικές παρεμβάσεις από εμένα, με βάση την εμπειρία μου και άλλων που έχω μιλήσει: - 13ος και 14ος μισθός: Ξέχνα τους. 12 μισθοί και ετήσιο μπόνους ανάλογα με την απόδοση σου και της εταιρίας σου. Κάποιες εταιρίες θα σου πουν ευρος ποσοστού να περιμένεις επι του ετήσιου μικτου μισθού, κάποιες όχι. Εχε το νου σου στις οικονομικές ανακοινώσεις της εταιρίας σου για να ξέρεις αν πάει καλά η χρόνια. Τέλος, ερωτήσεις οικονομικού περιεχομένου για μπόνους μόνο στον line manager και όχι σε συναδέλφους. - Θα συμφωνησω εν μέρει με τον Earl για το credit history. Σίγουρα έχει δίκιο για την σημαντικότητα του credit history και την όλη διαδικασία, αλλά τα ενοίκια μπροστά δεν είναι κανόνας για όσους πρώτοέρχονται . Παίζει ρόλο η πολιτική καθε agency. Εμένα στην αρχή δε μου ζήτησαν γιατί ειχα συμβόλαιο, αλλά ξέρω και άτομα που δεν είχαν συμβόλαιο και πήραν το σπίτι. Θα έχεις πολλά έξοδα όμως, όποτε καλύτερα να πας σε φίλους ή να νοικιάσεις δωμάτιο για αρχή. - Επισης, συμφώνω εν μέρει ξανά με Earl για το βήμα εξόδου. Σίγουρα αυτή η μέθοδος είναι η ασφαλέστερη, αλλά νομιζω ότι θα βρεις πιο εύκολα δουλειά αν είσαι εδώ και ψάχνεις έπι τόπου. Επισης, μπορείς να βρεις κάτι άσχετο από τον τομεα σου ώστε να αρχίσεις να έχεις εισόδημα και να συνηθίσεις γλώσσα, τοπικές συνήθειες και να ανεβάσεις confidence. Earl, αν έχεις πρόβλημα με τις αποκλίσεις μου, έλα στη παμπ να λύσουμε «πολιτισμένα» τις διαφωνίες μας όπως οι ντόπιοι lads
  13. Πάρα πολύ χρησιμα άρθρα, σε ευχαριστω πολύ. Λοιπόν, τώρα νευρίασα! Μόνο να μας στέλνουν γράμματα για να πληρώσουμε την ετήσια συνδρομή είναι ικανοί. Θα ασχοληθώ μαζί τους σύντομα, και σίγουρα όχι το ΣΚ γιατί έχω να ασχοληθώ με εξωτερικές μελέτες σε παμπ
  14. Earl, Το IChemE το είχε αναφέρει αυτό, και δεν έχω ακούσει κάτι καινούριο από τότε. Δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα γιατί έχω καιρό να ασχοληθώ με εξοπλισμό με ΗΒ. Ίσως να τους γράψω και ένα letter να επιβεβαιώσω τα λεγόμενα σου μαζί με γαλλικά που δεν μας έχουν ενημερώσει επίσημα. Για μη ευρωπαϊκή χώρα και EU standards, προφανώς μαζί σου. Το BBC website, όχι η τηλεόραση! Ελπίζω να μην έβλεπες και Love Island!
  15. Λοιπόν, είχα δει Έλληνα στο Greeks in London group στο Facebook (όταν ειχα ακόμα λογαριασμό) να υποστηρίζει Nigel Farage, να είναι μέλος του κόμματος του και όταν έγινε το Brexit να τον χαρακτηρίζει ως Μέγα Αλέξανδρο, Περικλή και άλλες αντίστοιχες ιστορικές μορφές. Του είχε γράψει ως σχόλιο ότι ήθελα να κάνω εμετό, και ήταν αλήθεια. 100% αληθινό γεγονός. Δεν αποκλείω να υπάρχουν πολλοί σαν αυτόν εδώ πέρα. Brexit ψήφισαν οι επαρχίες. Περιοχές όπως Λονδίνο και Cambridge ψήφισαν παραμονή. Και ναι, ο μέσος Άγγλος ακόμα κοιμάται. Τώρα που βλέπει τη γλύκα με τις ισοτιμίες (χάνει σε αγοραστική δύναμη και ταξιδαρες), τον πληθωρισμό, χαμηλεσ αυξήσεις κάτω από πληθωρικός και αρχίζει να ξυπνά κάπως. Οι εξαγωγές πάνε καλά, αλλά όσο δε κλείνει η συμφωνία τόσο αυξάνεται η νευρικότητα και αυτό έχει συνέπειες σε επενδύσεις. Το τελικό ισοζύγιο όμως ίσως να είναι αρνητικό για την Αγγλία. Διάβασα άρθρο του BBC για το τι θα μπορούσε να συμβει αν δεν υπάρξει συμφωνία. Με μια λέξη, χάος. Απλό παράδειγμα: στη δουλειά μας, όταν σχεδιάζουμε κάτι, και δεν υπάρχει British Standard, ακολουθουμε EU standards. Μετα το Brexit, τι θα ακολουθήσουμε; Για τη μετανάστευση, δε νομίζω να γίνει κάτι. Η May πήγε Ινδία και Αυστραλία για συμφωνίες, της είπαν ΟΚ αρκεί να παίρνουν εγγυημένο αριθμό βιζών και η θεία είπε όχι. Στην Ευρώπη δε την παίρνει. Πάντα με ανησυχούσε πιο πολύ τι θα κάνουμε εμείς οι Έλληνες της Αγγλιας, αν φύγει η Ελλάδα από τη ΕΕ. Γιατί τώρα στη διαπραγμάτευση είμαστε και δεμένοι στο άρμα της ΕΕ. Ειδάλλως, νομίζω πως θα είχαμε πρόβλημα.
  16. Συμφωνώ με τον Ροδόπουλο ότι ο χρόνος πετάει από 25 μέχρι 45. Ωστόσο, ο καθένας έχει τη δική του ατζέντα στην επιλογή του να φύγει. Το αν θα υλοποιηθεί, είναι άλλη υπόθεση. Και φυσικά το όνειρο του καθενός είναι απόλυτα σεβαστό. Το να κάνεις οικογένεια εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη χώρα. Τα δύσκολα ξεκινούν όταν στέλνεις το παιδί παιδικό σταθμό, και κορυφώνονται όταν πρέπει να πάει σχολείο. Εκεί οι αποφάσεις είναι καθαρά θέμα ζευγαριού και των συνθηκών του.
  17. Γεια σου Κώστα και καλώς όρισες στο Hertfordshire. Έμεινα 2.5 χρόνια εκεί και η δουλειά μου είναι στο Hertfordshire. Μου κάνει εντύπωση αυτό που λες. Έψαξες στο spareroom.co.uk να δεις τι υπάρχει; Έβαλες καμία αγγελία στα Greek groups στο Facebook? Έχει group Greeks in Hertfordshire, όπως και Greek Flatshare αν δε κάνω λάθος. Αγορά έπιπλα καινούργια δε το συνιστώ. Συμφωνώ για shpock, κοιτά και gumtree, Argos και Groupon. Για το αρχικό μπατζετ, εξαρτάται από πολλά. £4Κ με £5Κ είναι ένα τίμιο νούμερο, που υπό προϋποθέσεις μπορει να μειωθεί (ή και να αυξηθεί). Και μόλις αράξεις, στείλε μας την εμπειρία σου.
  18. Συγχαρητήρια και σιδεροκέφαλος! Να μας γράψεις τις πρώτες εμπειρίες σου, όταν εγκατασταθεις με το καλό! Εννοείται τις Παρασκευές μετά τη δουλειά στη παμπ, όπως και τα Σάββατο άλλωστε! Οι Ιρλανδεζες δεν αστειεύονται εκεί!!
  19. Στις 26 Μαΐου, στο ΕΜΠ αίθουσα Κουμουτσου ώρα 17:00 θα κάνω μια παρουσίαση με το εξής θέμα: "Η παρουσίαση στοχεύει στην απάντηση ενός εκ των σημαντικότερων ερωτημάτων κάθε Χημικού Μηχανικού: τι δουλειές μπορούμε να κάνουμε και πώς θα τις βρούμε; Έχοντας αυτό ως κριτήριο, η παρουσίαση εστιάζει στα εξής: ποιες δεξιότητες χρειαζόμαστε και πώς να τις αποκτήσουμε, πώς είναι η αγορά εργασίας, και τέλος πως θα βρούμε δουλειά και πως θα επιλέξουμε τον μελλοντικό μας εργοδότη." Συντονιστής: Dr. Nikos Markatos Ομιλητής: Apostolos Alexandris Όσοι πιστοί προσέλθετε!
  20. Στις 26 Μαΐου, στο ΕΜΠ αίθουσα Κουμουτσου ώρα 17:00 θα κάνω μια παρουσίαση με το εξής θέμα: "Η παρουσίαση στοχεύει στην απάντηση ενός εκ των σημαντικότερων ερωτημάτων κάθε Χημικού Μηχανικού: τι δουλειές μπορούμε να κάνουμε και πώς θα τις βρούμε; Έχοντας αυτό ως κριτήριο, η παρουσίαση εστιάζει στα εξής: ποιες δεξιότητες χρειαζόμαστε και πώς να τις αποκτήσουμε, πώς είναι η αγορά εργασίας, και τέλος πως θα βρούμε δουλειά και πως θα επιλέξουμε τον μελλοντικό μας εργοδότη." Συντονιστής: Dr. Nikos Markatos Ομιλητής: Apostolos Alexandris Όσοι πιστοί προσέλθετε! Μην κάνετε τις ίδιες δημοσιεύσεις σε πολλά νήματα. Θα διαγραφούν οι άλλες. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Didonis
  21. Επαναδημοσίευση: Προς όλους τους μηχανικούς: έχω ένα ερωτηματολόγιο για μια έρευνα που κάνω και θα ήθελα να το συμπληρώσετε, αν δε σας είναι κόπος. Απευθύνεται σε όσους εργάζονται εξωτερικό, και αφορά μια έρευνα στο τι ακριβώς κάνουμε πάνω στην δουλεια και στο τρόπο που βρήκαμε δουλειά. Όσοι ενδιαφέρονται, παρακαλώ στείλτε μου personal message. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και προφανως θα σας κοινοποιήσω τα αποτελέσματα.
  22. Θεωρείται ένα βιβλίο ως CPD? Εάν ναι, πως μπορεί να στοιχειοθετηθεί ότι όντως το διάβασες και πήρες πράγματα; Σε εμάς τους IChemE δεν έχω δει κάτι τέτοιο, και αναρωτιέμαι μήπως μου διέφυγε.
  23. Συγχαρητήρια Earl! Γίνεται το καμός εδώ με τις πιστοποιήσεις!
  24. Rootbreaker άξιος. Βάλε πλώρη και για Chartered τώρα. Στους ΧΕ το ΕΜΠ είναι αναγνωρισμένο απο FEANI, αλλά δεν έκανε τρομερή διαφορά. Ίσα ίσα, που με έβαλαν να τους δώσω και design technical report για ένα project, ενώ έχω ακούσει ότι σε άλλους δεν έχουν ζητήσει.
  25. Έχω φίλους Ηλεκτρολόγους που μου το λένε αυτο. Εκπλήσσομαι αν δεν ισχύει.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.