Μετάβαση στο περιεχόμενο

kostismas

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

kostismas's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Παρανόησις! (με δική μου ευθύνη) Κατάλαβα ότι η ερώτηση είχε ιλαρή διάθεση και αφορούσε στον αριθμό των ατόμων που πήραμε τηλέφωνο για βοήθεια, όχι στο υπολογιστικό μέγεθος για το σχεδιασμό του βόθρου! Πράγματι υπάρχει ένα ζήτημα με τον προσδιορισμό του θεωρητικού πληθυσμού: Λαμβανεται είτε το μέγεθος της πυροπροστασίας (Εμβαδό / 18 ), είτε η αναλογία 1,5 άτομο / κύριο δωμάτιο (μόνο σε κατοικίες) κατά το δοκούν. Εμείς το υπολογίσαμε με το δεύτερο τρόπο επειδή προέκυπταν βολικότερα (πιο μικρά) μεγέθη.
  2. Άστα συνάδελφε, πολλά άτομα. Δε φάγαμε μόνο το χρόνο μας, αλλά και το δούλεμα της χρονιάς για τη διατριβή μας στον υπολογισμό του βόθρου! Είναι όμως το άγχος του πρωτάρη!
  3. Σας ευχαριστούμε όλους/ες πολύ και πάλι! Δυστυχώς οι -πολύτιμες κατά τα άλλα- πληροφορίες που μας δώσατε δεν εμπεριέχουν ένα σαφή ορισμό για τον ακριβή υπολογισμό στεγανού βόθρου. Μετά από τηλέφωνα σε πολεοδομίες, φίλους συναδέλφων φίλων κλπ κλπ, καταλήξαμε στο εξής (το παραθέτουμε σε περίπτωση που βρεθεί κάποιος συνάδελφος ενώπιον του ίδιου προβλήματος): Ο στεγανός βόθρος υπολογίζεται με την ίδια ακριβώς διαδικασία που υπολογίζεται και η σηπτική δεξαμενή με τις παρακάτω εξαιρέσεις: 1. Ως χρόνο εκκένωσης λαμβάνουμε κατ' ελάχιστο τις 15 ημέρες και ανάγουμε όλα τα μεγέθη στο χρόνο αυτό. 2. Υπολογίζονται μόνο τα λύμματα και όχι η λάσπη των λυμμάτων (θεωρείται ότι δε δημιουργείται λάσπη λόγω της τακτικής εκκένωσης) Παρά τις εξαιρέσεις αυτές, το μέγεθος του στεγανού βόθρου προκύπτει υπέρογκο, όπως προείπαμε, σε σχέση με τα πραγματικά δεδομένα. Ωστόσο -και σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις όλων- είναι η ενδεδειγμένη μέθοδος! Συναδελφικά ΚΜ & ΣΤ
  4. Συνάδελφοι καταρχήν σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον. Είμαστε ευγνώμονες εκ των προτέρων. Ωστόσο: Για στεγανό βόθρο, δυσκολευόμαστε να εφαρμόσουμε τη συγκεκριμένη ΥΑ, διότι με το δεδομένο ότι ο στεγανός (κι όχι απορροφητικός) βόθρος θα εκκενώνεται πρακτικά το συχνότερο κάθε 6μηνο (αν όχι κάθε χρόνο) ο όγκος προκύπτει πάνω από 300 κ.μ. !!! Ακόμη και από τη διάταξη περί "στεγανής δεξαμενής" που ορίζει ελάχιστο χρόνο αυτόνομης λειτουργίας 15 ημερών (δηλαδή πρέπει να εκκενώνεται δύο φορές το μήνα - πράγμα αδύνατο για τη θέση και τα δεδομένα του κτιρίου), ο όγκος προκύπτει πάνω από 20 κ.μ. Μας φαίνεται λοιπόν λίγο παράλογο για μία μονοκατοικία 150 τ.μ. που βρίσκεται σε ένα απομακρυσμένο χωριό ψηλά στο βουνό, να απαιτούνται διαστάσεις βόθρου 5x2x2,5 μ. Μάλλον λοιπόν πρέπει να υπάρχει ένας διαφορετικός τρόπος υπολογισμού του στεγανού βόθρου, τον οποίο δεν καλύπτει η ΥΑ. Ευχαριστούμε και πάλι!
  5. Καλησπέρα σε όλους/ες. Είμαστε δύο (πολύ) νέοι μηχανικοί, αρχιτέκτονας και μηχανολόγος (ο πρώτος είναι και ο γράφων) και μας παρουσιάστηκαν μερικές απορίες κατά τη σύνταξη της οριστικής μελέτης μίας μονοκατοικίας. Μετά από ώρες συζήτησης, είμαστε ακόμη μπερδεμένοι! 1. Ποια η διαφορά στεγανού βόθρου και σηπτικής δεξαμενής; 2. Αν υπάρχει διαφορά πώς υπολογίζονται τα στοιχεία (διαστάσεις, χωρητικότητα, αποστάσεις από όρια κλπ) του στεγανού βόθρου; 3. Αν ως χρόνο εκκένωσης λάβουμε το ένα (1) έτος, πώς υπολογίζουμε τη μέγιστη ποσότητα λυμάτων που συγκεντρώνει ο βόθρος στο διάστημα αυτό (προσοχή! όχι την ποσότητα ίλυος, δηλαδή λάσπης λύματος) Ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.