Μετάβαση στο περιεχόμενο

nautilus

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by nautilus

  1. δεν ξαναλειτουργεί....και με την ζημιά τι γίνεται????
  2. Συγνώμη μόλις είδα οτι είστε Νομικός-νόμιζα οτι είστε μηχανικός...μέχρι στιγμής οτι συμφωνητικό εχουμε κάνει μεταξύ μας σε δικηγόρο οταν (φυσικά) αθετησε τους όρους, επειδή είναι και κλαψιάρης τελικά ο δικηγόρος μου που πλήρωσα ΕΓΩ τον λυπήκε & τον κάλυψε λέγοντάς μου να κάνω υπομονή.... Γιαυτό εχω χάσει λίγο την εμπιστοσύνη στον κλάδο σας.... Είστε και λίγο μακριά να σας συμβουλευόμουν πληρέστερα. Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον πάντως.
  3. Καλέ μου άνθρωπε, πρίν γράψω τον πόνο μου διάβασα μέσα στο forum σας σχεδόν όλα τα θέματα που εδειχναν να μοιάζουν με το δικό μου και άλλα πολλά παρόμοια στο ιντρνετ γενικότερα...όπου μπήκαν δικηγόροι το χρήμα ρέει αφθονο, τις περισσότερες φορές χωρίς αποτέλεσμα. όντως δεν εχει λεφτά - χρωστάει παντού εφορία, ΤΕΒΕ κλπ αλλά το κράτος που ζούμε δυστυχώς τον αφήνει να δουλεύει ανενόχλητος (και εις βάρος μου τις περισσότερες φορές). Θέλω να φτιάξω το κτίσμα μου και να ξεμπλέξω εγω και τα παιδιά μου με αυτόν, χωρίς αυτόν. Γίνεται???? (Το σκεφτηκα αυτό με την αυτοψία αλλά ποιός είναι κατάλληλος να την κάνει?? Δικός μου μηχανικός ή κάποιος απο το επιμελητήριο σας??? Τουλάχιστον να έχω μια καταγραφή της χάλια κατάστασης της πλάκας γιατί ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να χρησιμευσει, ΑΛΛΑ αν κρίνει ακατάλληλο το κτίριο και μας κλείσει και τους δύο??? Πάλι εγω θα πρεπει να πληρώσω και αυτή την φορά και για αυτόν....)
  4. Καλησπέρα σε όλους... Απελπισμένη σας παραθέτω το πρόβλημά μου και πιστεύω να με συμβουλέψετε με την καλύτερη λύση: Εχουμε τον κάτω όροφο κτιρίου που βρίσκεται δίπλα στην θάλασσα. Η σύσταση εγινε με οριζόντια ιδιοκτησία. Η ταράτσα απο πάνω μας είναι ουσιαστικά η αυλή του πάνω καταστήματος που αναπτύσει εκει τα τραπέζια του (αναψυκτήριο) 100 τμ περίπου. Το πρόβλημα είναι οτι με την τελευταία βροχή νερά στάζουν μέσα(!) στο δικό μας κτίσμα. Τα δεδομένα δεν είναι ενθαρυντικά διότι: -το κτίριο είναι παλιό (1961) -αν και απο πάνω είναι στρωμένο με πλάκες καρύστου, όλες οι επεμβάσεις κατα καιρούς έχουν τρυπήσει και διαπεράσει οση μόνωση μπορούσε να παρέχει οποιαδήποτε επένδυση, αφού αυτός που τρυπάει (ο πάνω ιδιοκτήτης) πολύ απλά ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ για το αν εμάς μας πέφτουν τα ταβάνια στο κεφάλι καθε χρόνο. Αυτός (με τον οποίο είμαστε στα μαχαίρια για την αδιαφορία του) δεν εχει χρήματα, δεν εχει βούληση για να διορθώσουμε παρέα την διαβρωση του χρόνου. Αντίθετα κάνει τρύπες στο δάπεδο όπου τον βολέυει να στηρίξει φωτιστικά, βασεις για γλάστρες κλπ. Ετσι κάθε χρόνο βγάζουμε τα διαβρωμένα κομάτια μπετού απο κάτω, τρίβουμε και βάφουμε τα σίδερα της πλάκας και σοβαντίζουμε. Φανταστείτε σκόνη, στεναχώρια, αναστάτωση και έξοδα ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ. Τώρα ήρθε η ωρα του νερού....στάζει το ταβάνι σε 2-3 σημεία. Τι μπορούμε να κάνουμε τώρα? Με τον απο πάνω δεν υπάρχει καμμία ελπίδα συνενόησης.... Ελπίζει να απελπιστούμε τόσο και πληρώσουμε όλα τα εξοδα εμείς (αφου αυτός δεν εχει ουτε πρόβλημα ουτε λεφτά) να του βγάλουμε τις πλάκες να περάσουμε μόνωση και να του ξαναβάλουμε δάπεδο χωρίς αυτό να σημαίνει οτι δεν θα ξανατρυπήσει όπου και όποτε θέλει. Οπότε τζάμπα τα λεφτά, μάγκας ο τύπος με καινούργιο δάπεδο.... Σπάσαμε το κεφάλι μας και σκεφτήκαμε την λύση που δεν τον ανακατεύει καθόλου. Να βάλουμε κολώνες εσωτερικά στο δικό μας κτίριο και να καλουπώσουμε απο μέσα μια νέ πλάκα με βελτιωτικά (οπως penetron) κάτι σαν τραπέζι δλδ. και να τελειώσουμε και με τον φόβο μην φάμε την πλάκα στο κεφάλι και με την στεγανότητα του νερού που στάζει και την ατσαλιά καθε χρόνο. Πείτε μου σας παρακαλώ: -πρακτικά γίνεται αυτό που σκεφτήκαμε? -εχετε καποια ιδέα να κάναμε κατι ενδιάμεσα στην παλιά και νέα πλάκα για να μήν ρουφάει υγρασία? -υπάρχει τρόπος να "μπουκώσουμε" το μπετό? Σκεφτόμαστε απο τα πλάγια να κάνουμε τρύπες να ρίξουμε το μπετό. Γίνεται κάπως αλλιώς απο κάτω?? Το κτίσμα μας είναι ενα ορθογώνιο κουτί χτισμένο με πέτρα περιμετρικά και ενα κάθετο μπετενιο δοκάρι στην μέση της μεγάλης πλευράς. Η πλάκα απο πάνω μας είναι η αυλή του "όμορφου". Περιμένω με αγωνία τις γνώμες σας και ελπίζω σε αυτές.... Σας ευχαριστώ...
  5. Εχω μπροστά απο το κτίριό μου (εντός ορίων οικισμού) αιγιαλό καθορισμένο το 1970. Πάμε να καταθέσουμε άδεια για αλλαγή χρήσης του κτιρίου, όλα τα χαρτιά εντάξει, ΩΠ!!!τα σχέδια του αιγιαλού πρέπει να είναι μετά το 2000....Τι κάνουμε??? δεν έχει αλλάξει τίποτα απο το 1970 στα σχέδια που υπάρχουν, όπως οι ημερομηνίες δεν μας καλύπτουν. Πήγαμε σήμερα σε τοπογράφο της περιοχής και μας είπε οτι τελικά "επιλύθηκε" το θέμα και δεν χρειάζεται τελικά επανακαθορισμός αιγιαλού και να πάω ξανά για κατάθεση φακέλου...Μήπως κάποιος μπορεί να μου εξηγήσει αν όντως λύθηκε το θέμα και δεν χρειάζομαι τα χαρτιά του αιγιαλού???? Περιμένω εναγωνίως απαντήσεις σας το συντομότερο. Σας ευχαριστώ θερμότατα, συγχαρητήρια σε όλους για την καλή δουλειά.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.