Μετάβαση στο περιεχόμενο

nansy

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

nansy's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. και εγώ έλαβα ειδοποίηση για τις εκλογές και μάλιστα τη θυροκολλήσανε, δεν έγινε επίδοση κανονικά. Δεν νομίζω όμως ότι μπορώ να κάνω τίποτα. Αν δεν πας ο δικαστικός αντιπρόσωπος έχει τη δυνατότητα να στείλει αστυνομικό σπίτι σου να σε συνοδεύσει. Βέβαια γίνεται σπάνια και μόνο αν δεν έχει πάει κανείς. Κάνεις την ίδια δουλειά με τους γραμματείς που φέρνει ο δικαστικός αντιπρόσωπος (συνήθως είναι φίλοι του) μόνο που αυτοί εισπράττουν ένα μικρό ποσό ~100Ε. Δηλαδή φτιάχνεις ψηφοδέλτια, τσεκάρεις ονόματα, συμμετέχεις στο μέτρημα... Το μόνο καλό είναι ότι το μέτρημα θα πάρει λίγη ώρα γιατί δεν έχει σταυρούς και λόγω του τριημέρου μάλλον θα έχει μεγάλη αποχή. Κουράγιο...
  2. Ισχυε και εμένα αυτό με υποψίασε. Μάλιστα κολλάει χωρίς να υπάρχει θέμα 9μ για αυτόν. Από ψάξιμο δεν είδα πουθενά να αναφέρεται ότι σε κτίρια μετά το 85 αν υπάρχει απόσταση >Δ πρέπει να αφήσεις και εσύ Δ. Για κτίρια προ 85 το ξέρω είναι υποχρεωτικό. Θέλει περαιτέρω ψάξιμο στις άδειες των διπλανών και μάλλον μία αίτηση στην πολεοδομία θα μου λύσει τις απορίες.
  3. Αναγκάζομαι να πάω σε 9μ και στις δύο πλευρές ενώ κανονικά είχε κάλυψη 100τ.μ. Δεν είχα σκοπό να το κολλήσω όλο έτσι και αλλιώς. Συμφωνώ με αυτό που λες για τις μεσοτοιχίες αλλά...
  4. Σύμφωνα με ΓΟΚ αρθρ. 9 παρ.3ε "Αν σε οικόπεδο που έχει ανεγερθεί κτίριο με τους περιορισμούς της παραγράφου αυτής έχει αφεθεί απόσταση από το όριο μικρότερη του Δ, σε περίπτωση επέκτασης ή εκ νέου κατασκευής κτιρίου στο όμορο οικόπεδο (όπου το προϋπάρχον κτίριο), έχουν επίσης εφαρμογή οι διατάξεις της παραγράφου αυτής." Η παρ.3,η οποία είχε αντικατασταθεί με το άρθρο 1 Ν.1772/1988 αντικαταστάθηκε και πάλι ως άνω με την παρ.3 άρθρ.7 Ν.2831/2000, ΦΕΚ Α 140/13.6.2000. Τα όμορα που θέλω να κολλήσω έχουν απόσταση Δ και όχι μικρότερη από Δ. Αυτό που λες αναφερότανε στο άρθρο 1 Ν1772/88 "Την ίδια απόσταση οφείλει να τηρεί και αυτό (προϋπάρχον) σε περίπτωση επέκτασης ή εκ νέου κατασκευής του." και το οποίο αντικαταστάθηκε. Υπάρχει κάποια αλλαγή ή απόφαση? Μου φαίνεται πως έχω πελαγώσει!!!
  5. Αυτό σκοπεύω να κάνω!!! Και αν επιμένουν μία έγγραφη ερώτηση για να ξέρω και τι μου γίνεται. Ευχαριστώ
  6. Ευχαριστώ για την απάντηση. Και εγώ αυτό ήξερα αλλά ρώτησα την αρμόδια πολεοδομία και κατα αυτούς αν έχει αφήσει Δ το όμορο πρέπει να αφήσω και εγώ άσχετα με το πότε είναι κατασκευασμένα τα όμορα!!! Επιτρέπεται να κολλήσω μόνο για εξασφάλιση των 9μ. Τώρα ο διπλανός μου πως κόλλησε πίσω (οικοδομή 5ετίας) χωρίς να υπάρχει θέμα 9μ δεν ξέρανε ούτε και αυτοί. Υποθέτουνε ότι η άδεια του είναι το 2000 που τότε επιτρεπότανε για μικρό χρονικό διάστημα. Και πάλι ευχαριστώ!!!
  7. Sorry για το σχέδιο είναι λίγο πρόχειρο αλλά ελπίζω να βοηθήσει yparxon.pdf neo.pdf
  8. Ένας φίλος έχει ένα μεσαίο οικόπεδο όπου υπάρχει παλιά κατοικία πρό του 85 (πρόκειται να κατεδαφιστεί). Δυτικά και βόρεια της οικίας υπάρχουν νεόδμητες οικοδομές σε απόσταση 5.10>Δ Ανατολικά υπάρχει οικοδομή σε απόσταση 1.80<Δ όση και η απόσταση του κτιρίου μου από το όμορο (εξασφάλιση 9μ.).Νότια υπάρχει δρόμος. Ερώτηση: α)μπορώ να κολλήσω ανατολικά και βόρεια στα όμορα που έχουν αφήσει >Δ ή με υποχρεώνουν να αφήσω Δ? β) από ανατολικά σύμφωνα με Αρθρ. 9 παρ 3ε ΓΟΚ και Εγγρ. 34381/91 μπορώ να κρατήσω απόσταση 1.80 ή αυτό ισχύει μόνο αν δεν εξασφαλίζω 9μ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.