Μετάβαση στο περιεχόμενο

θ.τριαντ.

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

θ.τριαντ.'s Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. 1) Άφησα τα δοκίμια στο έργο για 72 ώρες για να μπορέσω να έχω ικανοποιητική εικόνα των αντοχών της πλάκας εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.Οι θερμοκρασίες παρέμειναν χαμηλές και τις επόμενες μέρες μετά τη σκυροδέτηση. 2)Σχετικά με τη θερμοκρασία όπου το σκυρόδεμα παθαίνει παγοπληξία , οι -4 βαθμοί κελσίου που αναφέρεις είναι θερμοκρασία περιβάλλοντος?Για πόσες μέρες μετά τη σκυροδέτηση πρέπει να μην φτάσει σε αυτά τα επίπεδα η θερμοκρασία?
  2. Ερώτηση: Πραγματοποίησα σκυροδέτηση πλάκας πρίν απο λίγες μέρες με θερμοκρασία περιβάλλοντος κατά την ώρα της σκυροδέτησης 7-8 βαθμούς κελσίου.Πήρα κανονικά δοκίμια , τα οποία παρέμειναν στο εργοτάξιο για 72 ώρες. Το ίδιο βράδυ άλλαξε απότομα ο καιρός , έπεσε η θερμοκρασία στους -1 βαθμούς κελσίου και δημιουργήθηκε τις πρωινές ώρες παγετός. Το πρωί της επόμενης μέρας που πήγα (εντελώς τρομαγμένος γι αυτό που θα αντίκρυζα , καθώς δεν είχα πάρει μέτρα προστασίας δλδ ναυλον κ.λ.π) είδα οτι η πλάκα δεν είχε ίχνος ρηγμάτωσης και είχε προχωρήσει η σκλύρηνση και μπορούσα να πατήσω κανονικά. Πιστεύετε με βάση αυτά που παριγράφω οτι το σκυρόδεμα "ξέφυγε" της παγοπληξίας? Ο έλεγχος των δοκιμίων θα γίνει σωστά στις 28 μέρες ή έπρεπε να τον κάνω στις 2 μέρες για να δω αν θα είχαν τουλάχιστον 5 ΜΡΑ αντοχή? Ευχαριστώ.. ***Τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα
  3. Καλησπέρα συνάδελφοι.Για θεμελίωση δυοροφης οικίας με υπόγειο επιφάνειας 130 μ2 με ανισόσταθμη θεμελίωση με εσχάρα πεδιλοδοκων , όπου η υψηλότερη στάθμη βρίσκεται σε βραχώδες έδαφος και η χαμηλότερη σε ημιβραχώδες (υψομετρική διαφορά θεμελίωσης 1.30μ) , στο σημείο αλλαγής της στάθμης τι πρέπει να προσέξω ?Αν δημιουργήσω εκέι πεδιλοδοκό ύψους 1,30μ , οσο δηλαδή και η διαφορά ανισοταθμίας ειμαι καλλυμμένος? Το ότι οι πεδιλοδοκοί της άνω στάθμης θα ενωθούν απευθειάς με τα υποστηλώματα της κάτω στάθμης μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα?Θα κάνω και αγκύρωση ( 50 cm γύρισμα )στο σημείο ένωσης. Ευχαριστώ..
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.