Μετάβαση στο περιεχόμενο

JASON

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

JASON's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δεν υπάρχουν νομικά θεσπισμένοι κανονισμοί στις αραβικές χώρες….. υπάρχουν όμως σε κάθε μεγάλο έργο εταιρείες σύμβουλων και διαχείρισης (consultant and management) που η δουλεία τους είναι ακριβώς αυτό που ψάχνεις, να θέτουν κανονισμούς στην μελέτη και την τήρηση τους στην κατασκευή. Επίσης ισχύει και αυτό που λέει ο earl η εταιρεία σχεδίασης του έργου δίνει τους κανονισμούς αλλά όχι στον μελετητή, στον σύμβουλο διαχείρισης και αυτός με την σειρά του στον μελετητή .
  2. Καλημέρα απορώ ποιος σου έδωσε τέτοιο αντικείμενο???(σε φοιτητή που κάνει πρακτική?!) Μελέτη ή κατασκευή του έργου έχει αναλάβει ο εργοδότης σου??? Οι προσκρουστήρες έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές όπως και οι δέστρες καθώς και όλα τα εξαρτήματα των προβλητών…. Επίσης σημαντικό πολύ είναι ποια η δυνατότητα του λυμένα και όχι τα σκάφη που δένουν τώρα στην προβλήτα, αν σε κάποια κακοκαιρία δέσει κάποιο μεγαλύτερο σκάφος τι γίνετε??? Άρα σημαντικό είναι το βάθος της λεκάνης η ακτίνα στροφής της λεκάνης το ύψος του κρηπιδώματος και τέλος ο χαρακτηρισμός του λυμένα. Προσοχή στο τελευταίο, αν είναι σε όρμο που έχει χαρακτηρισμό στους χάρτες ως αγκυροβόλιο σε κακοκαιρία επιτρέπετε η είσοδος με κριτήριο το βάθος και όχι το τονάζ και το είδος του σκάφους…. Βασικό παραμένει το ερώτημα μου, μελέτη έχεις αναλάβει ή κατασκευή???
  3. Επειδή δεν διάβασα το newsletter είναι σημερινή δημοσίευση? Δεν νομίζω να έχει ημερομηνία 1/4/2012 και φάμε καμία φόλα!!!! Σημαντικό γιατί φεύγω για πολεοδομία!!!!!
  4. Εγώ νοιάζομαι το κερ…το μου μέσα, πριν μια εβδομάδα με έδιωξαν γιατί η επαε (ΣΑ) ήθελε διάγραμμα δόμησης… να μην γίνομαι κουραστικός διαβάστε προηγούμενη ανάρτηση!!!
  5. Υποθέτω ότι, μπορείς να θεωρήσης για όρους δόμησης - χρήσης γης, το ΔΚ, και βάσει αυτού να συντάξεις το Διάγραμμα Δήμησης Εσύ καλά το θεωρείς αλλά αυτό δεν υπάρχει κάπου γραμμένο….Ο κάθε υπάλληλος θεώρει και αυτός από την πλευρά του Ένα είναι το σίγουρο ότι πρώτα πρέπει να περάσει ΣΑ η μελέτη και μετά να περάσει έλεγχο κατά ΓΟΚ αυτό μου είπαν στην ΕΠΑΕ…. (και αν δεν περάσει από έλεγχο ΓΟΚ ξανά πίσω με τις διορθώσεις σου στην ΕΠΑΕ, ωραία ε?) (όχι 8 μήνες που ζήτησε το ΤΕΕ αναστολή 8 χρόνια έπρεπε να εγκρίνει η βουλή!!!!)
  6. Manoli και όχι μόνο, σύμφωνα με το 251Β (αποφ. 7533) πρέπει πρώτα να περάσεις από Σ.Α. (Ε.Π.Α.Ε)…. Εγώ είχα θέμα στην ΕΠΑΕ και επί τούτου ρωτάω…. Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις την γνώμη σου, τι έγινε το διάγραμμα κάλυψης? Καταργήθηκε? Το Διάγραμμα Δόμησης ενσωματώθηκε στην αρχιτεκτονική μελέτη? Εγώ έχω σαν τελευταία απόφαση για προδιαγραφές μελετών την Αποφ-82070/98/89… Άλλαξε κάτι?
  7. Καλημέρα συνάδελφοι παρακολουθώ χρόνια το forum και έφτασε η σειρά μου να γράψω..... Οι ΕΠΑΕ υφίστανται κανονικά υπάρχει οδηγία του υπουργείου που τους μεταφέρει την αδυναμία συγκρότησης και συμμετοχής υπαλλήλων του… όποτε συνεχίζουν κανονικά ΩΣ Σ.Α. του δήμου (κάπως έτσι μου το είπαν). Έχω μια απορία και χρειάζομαι συμβουλή….. Το διάγραμμα κάλυψης καταργήθηκε? Και αν ναι με ποια οδηγία, απόφαση ή εντολή? Πέρασα ΕΠΑΕ την προηγούμενη εβδομάδα και μόλις είδαν το διάγραμμα κάλυψης μου έδωσαν τα σχεδία πίσω!!!!!! Μου είπαν επί λέξη ‘’το διάγραμμα κάλυψης καταργήθηκε!!!! Πάρε πίσω τα σχεδία και ξανά υπέβαλε τα με διάγραμμα δόμησης!!!!!’’ Ξέρει κάποιος να μου πει ποτέ και με ποια πράξη καταργήθηκε το διάγραμμα κάλυψης από την αρχιτεκτονική μελέτη και πως ενσωματώθηκε το διάγραμμα δόμησης στην αρχιτεκτονική μελέτη???? Γνώμη μου εξ’ αρχής (ν4030 και αποφ.251) ήταν ότι το διάγραμμα δόμησης είναι μια ξεχωριστή μελέτη δόμησης (πρόβλημα, δεν υπάρχουν αμοιβές) και όχι μέρος της αρχιτεκτονικής μελέτης (οι αμοιβές πιστεύω λύνονται με προμελέτη) Παρακαλώ να συμπληρωθεί μα σαφήνεια η ειδικότητα στο προφίλ.Ευχαριστώ, Manolis gon
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.