Μετάβαση στο περιεχόμενο

n1kos

Members
  • Περιεχόμενα

    1
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

n1kos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφε cna έχουμε δύο κοινά: Είμαστε Καστοριανοί Και μάχημοι Μηχανικοί Να τα πούμε στην Καστοριά στις 18 Σεπ 2008. ώρα 20:00 κάτω από τα γραφεία της ΕΕΤΕΜ. Επίσης θα μπορείς να βρεις τηλ. μέσω του ***** σε λίγες ημέρες. τα λέμε n1kos Συνδέσεις προς άλλα fora, blogs κ.λπ. στα οποία γίνονται προσβλητικές αναφορές σε μέλη του forum θα διαγράφονται. Χάρης
  2. Αγαπητοί συναδέλφοι, χαίρομαι που συμμετέχω στην συζήτηση σας και θα ήθελα να αιτιολογήσω την απόψη μου. Η σημερινή τουλάχιστον Ευρωπαϊκή κοινωνία έχοντας μια μακραίωνη και συνεχή ιστορία έχει υιοθετήσει και προωθεί την ιδέα της ισονομίας και της ισοτιμίας μεταξύ των πολιτων της (θεσμούς τους οποίους οι αρχαίοι Έλληνες διδάξανε πρώτοι). Η επιστήμη και η τεχνολογία συνεχώς αναπτύσονται απαιτώντας αποδεδειγμένες ικανότητες από αυτούς που θέλουν να τις ασκήσουν. Παράλληλα ο ανταγωνισμός γίνεται ολοένα και μεγαλύτερος και όταν κάποιος βγαίνει στην αγορά εργασίας δεν μπορεί να επιβιώσει μόνο με ένα τίτλο μηχανικού Πανεπιστημίου, ΤΕΙ, Κολεγίου. Δηλαδή η Ε.Ε. και πολύ καλά κάνει θέλει να δώσει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες της να ασκήσουν το βασικό δικαίωμα πρόσβασης στην εργασία. Όλοι αυτοί που θα τους δωθούν ίσα βασικά επαγγελματικά δικαιώματα στον πρώτο κύκλο σπουδών θα έχουν την ευκαιρία να ΔΙΑΚΡΙΘΟΥΝ ή να ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Δέχομαι το ότι κάποιος μπορεί να κόπιασε περισσότερο σε ένα 5-ετές πρόγραμμα σπουδών από κάποιον 3-ετή ή 4-ετή φοιτητή ώστε να αποκτήσει το τίτλο σπουδών του, όμως αυτοί οι αληθινοί κόποι και οι γνώσεις που αποκτήθηκαν, λογικά θα είναι μια σειρά από ισχυρά εφόδια προς την επαγγελματική πρόοδο και καταξίωση του στην σημερινή αγορά. Εγώ θα θεωρούσα ότι αυτός ο άνθρωπος δεν θα χρειαζόταν να φοβηθεί κάποιον 3ετή ή 4ετή πτυχιούχο με λιγότερα προσόντα! Πιστέυω ότι στην σύγχρονη Ελλάδα πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή άμεσα όλες οι πρόνοιες της συνθήκης της Μπολώνια και της οδηγίας 2005/36/ΕΚ ώστε να έχουν όλοι οι πτυχιούχοι του πρώτου κύκλου σπουδών τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα και υποχρεώσεις, δημιουργώντας μια πιο δίκαιη και αξιοκρατική αγορά στην οποία θα φαίνεται έμπρακτα το επίπεδο μόρφωσης που έλαβε ο καθένας στο Ίδρυμα Α.Ε. που φοίτησε καθώς και την επάρκεια των προσωπικών προσόντων που διαθέτει. Η ΑΓΟΡΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΙΚΑΝΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΤΙΒΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ, ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ. Ένας Πτυχιούχος Μηχανικός Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.