Μετάβαση στο περιεχόμενο

mkstatic

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by mkstatic

  1. Παρά που έχει περάσει καιρός από τότε που έγινε το ποστάρισμα απαντώ για κάθε εκ των υστέρων ενδιαφερόμενο. Δεν υπάρχει άδεια χρήσης ικριωμάτων αλλά βγάζεις άδεια επισκευής όψεων (σ.σ. ελάχιστη αμοιβή συνήθως) και την σκαλωσιά την περνάς στον πίνακα αναλυτικού ως ποσότητα σε τετραγωνικά (επί όψεως λογικά και όχι κατοψικά!!!Μάλλον!Εγώ τη μετράω ύψος επί μήκος δηλαδή). Οπότε σου δίνει και τα αντίστοιχα ένσημα. Και φυσικά καλό είναι στη τεχνική σου έκθεση να περάσεις μέσα και την αντίστοιχη νομοθεσία βάσει της οποίας συναρμολογείται η σκαλωσιά. Όποτε παραστεί η ανάγκη, στείλτε μου μήνυμα και το στέλνω και σε ψηφιακή μορφή!
  2. Ο οδηγός είναι σ αυτή την διαδρομή '' Michanikos.gr > Downloads > 02. Αρχιτεκτονικά - Σχεδιαστικά > 2.2 Νομοθεσία '' αλλά μου το βγάζει ως μη εγκεκριμένο! Δε ξέρω τι παίζει, ίσως θέλει λίγο χρόνο. http://www.michanikos.gr/downloads.php?do=file&id=612
  3. Ευχαριστώ παιδιά. Κατά τα άλλα, δεν υπάρχει καν αρχιτεκτονική μελέτη (θα προκύψει από την στατική) και πρέπει ανά 12 μέτρα να τρέχουν κατά πλάτος κλίμακες (τρεις το σύνολο). Άντε, αυτές τις επιλύεις σε πρώτη φάση, τι γίνεται όμως με τα ελάχιστα μήκη, πλάτη κτλ; Άλλες προδιαγραφές (μην ξεχνάμε,σχολείο είναι); Κάνω ένα ψαχτήρι γενικά, αν βρω κάτι περαιτέρω από όσα ίσως προκύψουν από εδώ, φυσικά και θα τα παραθέσω. Ο κτιριοδομικός έχει κάποια στοιχεία για κλίμακες αλλά για εξυπηρέτηση σε κτίριο. Για κερκίδες όμως; ---------- ''ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΛΕΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ'' έχω ανεβάσει το αρχείο στην υποκατηγορία ''2.2 νομοθεσία΄΄ στην κατηγορία των αρχιτεκτονικών, το οποίο έχει πληροφορίες. Φυσικά αν κάποιος έχει πρόσθετες πληροφορίες, είναι πάντα βοήθεια. Τον ευρωκώδικα Εc1 από ποθ μπορώ να τον κατεβάσω;
  4. Γεια σε όλους. Έχει κανείς ιδέα που μπορώ να βρω προδιαγραφές για την μελέτη μεταλλικής κερκίδας τριών βαθμίδων για κλειστό γυμναστήριο σε σχολικό κτίριο; Κάποιες τεχνικές προδιαγραφές ίσως ή κάποιον κανονισμό; Διότι δεν ξέρω την τύφλα μου! : )
  5. Χαιρετω ολους καθως και την προσπαθεια που γινεται στο φορουμ. Ειναι ωραιο πραγμα να διατηρουμε τις συναδελφικες αν και ανωνυμες σχεσεις μας σε υψηλο επιστημονικο και ανθρωπινο επιπεδο... Στο θεμα λοιπον... Μου ετυχε περιπτωση αδειας αλλαγης χρησης απο αποθηκη σε καταστημα. Πολλα ειναι τα ερωτηματα αλλα ας αρχισουμε απο τα βασικα... Για τον υπολογισμο αμοιβης γνωριζω οτι ειναι η διαφορα των συμβατικων συν τον αναλυτικο. Όμως ο συμβατικος της αποθηκης πως υπολογιζεται; Τον υπολογιζω εκ νεου με το προγραμμα αμοιβων που δουλευω η λαμβανω υποψιν μου της αδειας τα φορολογικα (αν υπαρχει κατι εκει, αδεια του 1966 και προσθηκη 1971 βλεπετε); Επισης το προβλημα ειναι οτι ενω η αποθηκη ειναι 470 τ.μ. το καταστημα ειναι 100 τ.μ. Τι γινεται σ' αυτην την περιπτωση; Σας ευχαριστω εκ των προτερων! Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων. Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία ανεξάρτητα της επαγγελματικής σας ιδιότητας. Ένας Πολιτικός Μηχανικός πχ δεν δημοσιεύει ένα θέμα που αφορά "Αμοιβές-Οικονομικά Αδειών" στην ενότητα των "Πολιτικών Μηχανικών". Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.