Μετάβαση στο περιεχόμενο

mmari

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

mmari's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Από τον εργαζόμενο παρακρατείται 4,18% επι των ακαθάριστων αποδοχών του μέχρι το ανώτατο όριο του ΙΚΑ, και ο εργοδότης πληρώνει αντίστοιχα 7,43%, και αποδίδει το σύνολο (4,18+7.43) στο ΙΚΑ.
  2. Καλημέρα, Είμαι Τοπογράφος και εργάζομαι από το 1984 σαν μισθωτός σε ιδιωτική εταιρεία με ιδιότητα άσχετη με του μηχανικού. Η εταιρεία με ασφαλίζει στο ΤΣΜΕΔΕ και πληρώνει κανονικά τις εισφορές. Πρόσφατα διάβασα το παρακάτω: "Το Δ.Σ. του ΕΤΑΑ στην 37η συν/σή του τις 9/7/2009 αποφάσισε οτι οι μηχανικοί (παλαιοί ασφαλισμένοι) που παρέχουν εξαρτημένη εργασία (μισθωτοί) υπο άλλη ιδιότητα (ετεροαπασχολούμενοι) θα πρέπει να καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές ελεύθερου επαγγελματία για όλους τους κλάδους απο 1/1/07, ημερομηνία δημοσίευσης στο ΦΕΚ του Νόμου 3518/08 (και με την επιφύλαξη των διατάξεων των παραγράφων 1α, 2α του άρθρου 3, της παραγράφου 1β του άρθρου 13, της παραγράφου α του άρθρου 20 του Ν. 3518/06 καθώς και των διατάξεων του άρθρου 30 του Ν. 1759/98, προσκομίζοντας βεβαίωση του εργοδότη, οτι παρέχουν μισθωτή εργασία υπο άλλη ιδιότητα για την οποία οι εργοδοτες τους ασφαλίζουν σε άλλο Φ.Κ.Α καταβάλλοντας συγχρόνως και τις σχετικές εισφορές." Εφόσον ο εργοδότης μου συνεχίζει να με ασφαλίζει στο ΤΣΜΕΔΕ υπάρχει πρόβλημα; Θα αντιμετωπίσω πρόβλημα οταν θα θελήσω να συνταξιοδοτηθώ; Ευχαριστώ Παύλος
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.