Μετάβαση στο περιεχόμενο

Kiwi

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Αθήνα

Kiwi's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Φορολογικά, φαντάζομαι μπορείς να δηλώνεις εισοδήματα και από μισθωτή εργασία και από ελεύθερο επάγγελμα. Άλλωστε από όσα έχω διαβάσει εδώ, δεν σου απαγορεύει κανείς να κόβεις ΑΠΥ για δουλειές εκτός της κυρίας απασχόλησής σου.
  2. Συνάδελφοι καλησπέρα, Παρατήρησα ότι το ακριβώς προηγούμενο topic ασχολείται με το ακριβώς αντίθετο ερώτημα από το δικό μου , οπότε το θέτω ως νέο. Είμαι ελ. επαγγελματίας μηχανικός και από το 2001 που έχω κάνει έναρξη στην εφορία, πάντα δούλευα με ΑΠΥ σε εταιρίες. Από τον Απρίλιο, θα ξεκινήσω συνεργασία με μία νέα εταιρία και μου δίνεται η επιλογή είτε να παραμείνω σε καθεστώ ΑΠΥ, ή να υπογράψω σύμβαση και να είμαι μισθωτός. Μου δημιουργήθηκαν λοιπόν οι εξής απορίες: α) Ως μισθωτός, το ΤΣΜΕΔΕ θα το πληρώνει από μόνος του ο εργοδότης. Θα πρέπει να κάνω εγώ κάποια ενέργεια για να σταματήσει το ΤΣΜΕΔΕ να μου στέλνει ειδοποιητήρια (και να με εντάξει σε καθεστώς μισθωτού), ή κανονίζονται όλα από την εταιρία; β) Φορολογικά τί με συμφέρει; γ) Σε περίπτωση που γίνω μισθωτός, έχει νόημα να κλείσω τα βιβλία μου στην εφορία, ή απλά στην φορολογική δήλωση θα δηλώνω πλέον εισοδήματα μόνο από μισθωτή εργασία; δ) Μέχρι τώρα μου έχουν τύχει περιπτώσεις, όπου η συμφωνία για τις μηνιαίες αποδοχές δεν επηρεάζεται από το 20% παρακράτησης φόρου λόγω ΑΠΥ. Αυτό ήθισται γενικότερα; Δηλαδή τις εταιρίες τις συμφέρει να αποδίδουν +20% των αποδοχών σου στην εφορία, πέρα από τον συμφωνημένο μισθό που σου δίνουν; Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.