Μετάβαση στο περιεχόμενο

gkirimk

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. acnt : Ευχαριστώ που συνεχίζεις να είσαι ακριβής και ουσιαστικός στις προτάσεις σου. Για τους φίλους που τώρα πρωτοαγγίζουν το θέμα και για την συγκεντρωτική παροχή πληροφοριών επί του υπ όψη θέματος, μπορείτε να δείτε και τους παρακάτω συνδέσμους: α. Συναίνεση συνιδιοκτητών για δόμηση : http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=8787&referrerid=25621 Στον σύνδεσμο αυτό, ο Ν 1562/ΦΕΚ 150/1985 (επισυνάφθηκε από anka), παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. O παραπάνω νόμος αναφέρεται σε οικόπεδα. Θα ισχύσει άραγε και για γήπεδα, για τα οποία μάλλον δεν υπάρχει κάποιος άλλος ιδιαίτερος νόμος;; β. Ερμηνίες και εξηγήσεις περί δηλώσεων βούλησης: http://www.lawnet.gr/dikograf.asp?intPgLabel=3&intTitleID=39 http://www.nb.org/contents.php?id=424 http://www.pasp-panteion.com/files/leksiko_astikou_dikaiou.pdf
  2. gkirimk[/url] δεν μας είπες αν έχετε σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας!!! Super sos! Πρέπει να υπάρχει αφού έχει χτίσει ο άλλος... acnt, δεν υπάρχει καμία σύσταση οριζόντιας μεταξύ μας. Δεν μου ζητήθηκε ποτέ και δεν έχω υπογράψει τίποτα σχετικό.
  3. Eυχαριστώ acnt. Είσαι ρεαλιστής. Οι προτάσεις σου είναι ξεκάθαρες και πρακτικές. Θα συνεχίσω για λίγο διάστημα να κάνω διερεύνηση στις βάσεις των δικηγορικών συλλόγων, μήπως και βρώ κάποια παρόμοια υπόθεση με θετική δικαστική απόφαση. Το πρωί τηλεφώνησα στον νομικό σύμβουλο της νομαρχίας χχχχχχ (διαφορετική από αυτή της περιοχής μου), υπεύθυνο για πολοεδομικά θέματα. Στην σύντομη συνομιλία, μου είπε ότι θέλει να δει το διάγραμμα κάλυψης και τα ποσοστά. Είπε οτι πιθανόν να μπορέσει να προχωρήσει ο φάκελος χωρίς να χρειαστούν δικαστικές κινήσεις. Είναι κρίμα πάντως να στερείται μια οικογένεια το "όνειρο" της 1ης κατοικίας, επειδή υπάρχουν δύστροποι συνιδιοκτήτες. Και να φανταστείτε ότι κατά την αγορά πληρώσαμε τις όποιες απαιτήσεις της πολιτείας (φόρος μεταβίβασης κλπ). Από αυτή λοιπόν, την ίδια πολιτεία ζητούμε τώρα να μας προστατέψει και να εγκρίνει την οικοδόμηση των νομίμων δικαιουμένων μέτρων, σε σχέση πάντα με τον προαναφερόμενο δύστροπο. Θα μπορέσει άραγε να το κάνει ;; Ούτως ή άλλως, όταν κάναμε την αγορά, η πολιτεία γνώρισε ότι δεν είμασταν αγρότες (και συνεπώς το μόνο που θα μας ενδιέφερε θα ήταν η καλιέργεια της γης). Μισθωτοί ΔΥ είμασταν και προφανώς την γη τη θέλαμε για να οικοδομήσουμε. Τι νόμιμα περιθώρεια έχει ο προιστάμενος της κάθε πολεοδομίας σε συνάρτηση με την πρόταση/εισήγηση του νομικού συμβούλου ;; Υπάρχει μήπως κάποια επιτροπή ή άλλο παρόμοιο όργανο εντός της νομαρχίας ή έστω της περιφέρειας, το οποίο να είναι εξουσιοδοτημένο να εξετάσει τις αντιρήσεις/ενστάσεις μας ;;
  4. Agios : Ευχαριστώ για την παρατήρηση σου. Επικοινώνησα με τον οργανισμό ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης και μου είπαν ότι η συγκεκριμένη περιοχή όπου βρίσκεται το γήπεδο μου, έχει ΖΟΕ ο οποίος προβλέπει ως κατώτατο όριο κατάτμησης τα 10 στρ. Μου είπαν ότι είναι το από 10 Οκτ 1985 Προεδρικό διάταγμα με ΦΕΚ 689 Δ΄/21 Νοε 1985. Συνεπώς είναι άκυρη η εναλλακτική λύση της κατάτμησης. Συνεχίζει και παραμένει το πρόβλημα λοιπόν, με τον δύστροπο συνιδιοκτήτη, ο οποίος δεν επιθυμεί να συγκαταθέσει ! Πως το ξεπερνάμε αυτό ;;
  5. Palex : α. Όχι δεν υπάρχει πρόβλημα στο ύψος. Απλά ήθελε καλύψη/κάτοψη 75 τμ και το υπόγειο του το σήκωσε και το έκανε ισόγειο plus (είναι δηλαδή και δύο σκαλοπάτια πάνω από το ο΄ριζόντιο του εδάφους) β. Έχει πάρει κανονικά ρεύμα. Δεν υπάρχει τίποτα επίσημο που να το καθιστά αυθαίρετο. Ούτε υπάρχει πρόθεση για καταγγελία, λόγω διατήρησης της καλής. γειτονίας γ. Εάν περάσει η κατάτμηση, τότε ο 3ος αποκτά δικαίωμα για 57 τμ (22 τμ παραπάνω από την παρούσα κατάσταση) Ο 2ος αποκτά δικαίωμα για 114 τμ (39 τμ παραπάνω) Εγώ παίρνω 28 τμ, τα οποία εάν θέλω τα δίνω/χαρίζω/ανταλλάσω/πουλώ σε έναν εκ των άλλων δύο Από το άλλο τμήμα των 5242 τμ θα έχω καθαρά δικά μου τα 225 τμ. Τι λές;; Δεν είναι καλό δέλεαρ για τον 3ο ;; Γενικά με τον 2ο δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα και μπορούμε να καταλήξουμε.
  6. Palex: Τι εννοείς ; Ότι δεν επιτρέπεται κατάτμηση αγρού, όταν ήδη υπάρχει οικημα εντός αυτού ; Πάντως το 75αρι οίκημα του 2ου, ταιριάζει και μπορεί να μείνει στο τμήμα των 4000τμ. Leonta: Μην λές τέτοια και χάνω τον ύπνο μου. Μια ζωή αποταμιεύσεις γι αυτό το κτήμα, κάναμε.
  7. Έχεις δίκιο Palex για την καταγγελία. Για την κατάτμηση όμως, ίσως θα μπορούσαμε να σπάσουμε τα 9240 τμ του αγροτεμαχίου; α. Σε ένα τμήμα των 5240 τμ (το οποίο θα είναι 100% δικό μου και θα μου δίνει 225 τμ κτίσμα) και β. Σε ένα τμήμα των 4000 τμ (το οποίο θα μοιραστούμε αναλογικά και οι τρείς μας. Η αναλογία θα υπολογισθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να διατηρήσουμε τα τμ γης που και τώρα δικαιούμαστε έκαστος) Πως σου φαίνεται; Ξέχασα να άναφέρω ότι θα είμαστε εντάξει ως προς το πρόσωπο που θα έχει κάθε τμήμα (25 μ)
  8. Palex : Η πολεοδομία προτείνει δικαστική αγωγή λόγω κακόβουλης χρήσης του δικαιώματος του 3ου. Ο ένας εκ των δύο μηχανικών προτείνει να κατεθέσουμε φάκελο και να ισχυρισθούμε ότι ο 3ος δεν βρέθηκε. Ο δεύτερος μηχανικός είναι απαισιόδοξος και δεν βλέπει νόμιμη γρήγορη λύση, παρά μόνο το δικαστήριο. Εναλλακτικά κάνω και σκέψεις για κατάτμηση, οπότε ο 3ος θα αποκτήσει περισσότερα δικαιούμενα μέτρα. Και αυτή η λύση όμως είναι χρονοβόρα. leonta : έπεσες διάνα. Όντως ο 2ος 'εχει κάνει αυθαιρεσίες. Έχει άδεια για 75 τμ υπόγειο και 75 τμ ισόγειο, πλην όμως στην πραγματικότητα έχτισε 75 τμ ισόγειο και 75 τμ όροφο, δηλαδή συνολικά προσμετρούμενα 150 τμ. Αυτό όμως το παραβλέπουμε, διότι δεν με συμφέρει να αποκαλυφθεί η αυθαιρεσία του, διότι τα επιπλέον μέτρα που έχτισε, θα αφαιρεθούν από τα δικά μου δικαιούμενα. Άλλωστε ο μηχανικός μου είναι ο ίδιος που έκανε την μελέτη και επίβλεψη του 2ου. Στο δικό μου τοπογραφικό έδειξε μόνο τα 75 εγκεκριμένα του 2ου.
  9. tpanag, palex : Ευχαριστώ. Καταλαβαίνω απόλυτα τις διατυπώσεις και συμβουλές σας. Θα συνεχίσω την διερεύνηση. Είναι σημαντικό να βρω σχετικές δικαστικές αποφάσεις. Εγώ αγόρασα το 2002 και ο 2ος το 2005. Ο 1ος το είχε κληρονομήσει/λάβει ως προίκα, πολύ ενωρίτερα. Είναι σίγουρο ότι επί των ημερών μας δεν έγινε καμία σύσταση. Θα ψάξω εάν υπήρχε σύσταση μεταξύ των προηγούμενων ιδιοκτητών. Σε περίπτωση που βρεθεί ότι υπήρχε σύσταση, τότε θα έχει ισχύ για μας τους σημερινούς ιδιοκτήτες ;; Άραγε εάν προχωρήσουμε το φάκελο στην πολεοδομία με την συνυπογραφή μόνο του 2ου και δηλώσουμε ότι ο 3ος δεν βρέθηκε (θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται μετανάστης στην Αυστραλία και να μην γνωρίζει κανείς διεύθυνσή του), τότε τι θέση θα πάρει η πολεοδομία;; Άλλωστε μέχρι πρότεινος, δεν ζητούσαν όλες οι πολεοδομίες συνυπογραφές. Οι περισσότερες αρκούντο στον έλεγχο των ποσοστών.
  10. Erling, Νίκο : Ευχαριστώ για την συμμετοχή σας. Ο 3ος συνιδιοκτήτης δεν δέχετε καν να συζητήσει και δεν εξήγει την άρνησή του. Το μερίδιο του, όπως είναι άτυπα χαραγμένο (και το οποίο το έλαβε ως προίκα), αποτελεί μια μακρόστενη τριγωνική λωρίδα με πρόσωπο επί του δρόμου περίπου 15 μ και βάθος 120 μ. Στην άλλη άκρη καταλήγει να έχει σχεδόν μηδενικό πλάτος. Το μερίδιο του εφάπτεται στην μία εκ των δύο πλευρών του γηπέδου και συνεπώς, σε περίπτωση που θελήσει να χτίσει τα δικαιούμενα του 35 τμ, εντός του χώρου του, δεν τηρείται η ελάχιστη πλευρική απόσταση των 15 μ. Το δικό μου εφάπτεται στην αντίθετη πλευρά. Ο ενδιάμεσος (2ος συνιδιοκτήτης), ο οποίος έχει ήδη χτίσει τα 75 τμ, προσφέρει χώρο στον 3ο και τον αφήνει να μπεί στο δικό του, ώστε να ξεπαρεστεί το θέμα της πλευρικής απόστασης των 15μ.
  11. Καλησπέρα σε όλους. Eίμαι ιδιώτης και δυστύχως οι δυο μηχανικοί στους οποίους έχω απευθυνθεί, καθώς και οι υπάλληλοι της πολεοδομίας με έχουν απογοητεύσει. Λοιπόν, σκοπεύω να αιτηθώ την έγκριση αδείας ανέγερσης 1ης κατοικίας 180 τμ, εντός αγροτεμαχίου 9.200 τμ (η αρτιότητα στην περιοχή ορίζεται σε 4.000 τμ). Είμαι εξ αδιαιρέτου κάτοχος του 63% του γηπέδου (μας αναλογούν 180 τμ) . Ο δεύτερος συνιδιοκτήτης κατέχει το 25% και συνηγορεί στην έκδοση οικοδομικής άδειας. Έχει ήδη χτίσει τα 70 τμ που του αναλογούν. Ο τρίτος συνιδιοκτήτης κατέχει το υπόλοιπο 12% (αναλογούν 35 τμ) και δεν συνηγορεί, χωρίς να έχει κάποιο συγκεκριμένο έννομο συμφέρον ή ζημία. Θεωρώ οτι απλώς κάνει κακή χρήση του δικαιώματος του για συγκατάθεση επι του τοπογραφικού διαγράμματος. Το αγροτεμάχιο είναι ατύπως χωρισμένο μεταξύ0 μας με φράχτες εδώ και πολλά χρόνια. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως συμφωνητίκο μεταξύ μας. Το ερώτημα μου είναι: α. Υπάρχει εμπειρία από παρόμοια περίπτωση κατά το παρελθόν, η οποία να είχε θετική κατάληξη ? β. Τι νόμιμα περιθώρια υπάρχουν για θετική αντιμετώπιση του θέματος απο την πολεοδομία ? Με πολλές στερήσεις και αποταμιεύσεις κατορθώσαμε και αγοράσαμε πριν από επτά χρόνια, αυτό το κομμάτι γης και τώρα που ήρθε η ώρα να χτίσουμε το δικό μας σπίτι (1η κατοικία) αντιμετωπίζουμε την αδιακιολόγητη άρνηση του 3ου συνιδιοκτήτη. Όπως καταλαβαίνετε δεν θα θέλαμε να αναλωθούμε σε ατέρμονες & αμφίβολες δικαστικές περιπέτιες. Παρακάλω για την συμβουλή σας Ευχαριστώ K. Γ.
  12. Καλησπέρα σε όλους. Eίμαι ιδιώτης και δυστύχως οι δυο μηχανικοί στους οποίους έχω απευθυνθεί, καθώς και οι υπάλληλοι της πολεοδομίας με έχουν απογοητεύσει. Λοιπόν, σκοπεύω να αιτηθώ την έγκριση αδείας ανέγερσης 1ης κατοικίας 180 τμ, εντός αγροτεμαχίου 9.200 τμ (η αρτιότητα στην περιοχή ορίζεται σε 4.000 τμ). Είμαι εξ αδιαιρέτου κάτοχος του 63% του γηπέδου (μας αναλογούν 180 τμ) . Ο δεύτερος συνιδιοκτήτης κατέχει το 25% και συνηγορεί στην έκδοση οικοδομικής άδειας. Έχει ήδη χτίσει τα 70 τμ που του αναλογούν. Ο τρίτος συνιδιοκτήτης κατέχει το υπόλοιπο 12% (αναλογούν 35 τμ) και δεν συνηγορεί, χωρίς να έχει κάποιο συγκεκριμένο έννομο συμφέρον ή ζημία. Θεωρώ οτι απλώς κάνει κακή χρήση του δικαιώματος του για συγκατάθεση επι του τοπογραφικού διαγράμματος. Το αγροτεμάχιο είναι ατύπως χωρισμένο μεταξύ0 μας με φράχτες εδώ και πολλά χρόνια. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως συμφωνητίκο μεταξύ μας. Το ερώτημα μου είναι: α. Υπάρχει εμπειρία από παρόμοια περίπτωση κατά το παρελθόν, η οποία να είχε θετική κατάληξη ? β. Τι νόμιμα περιθώρια υπάρχουν για θετική αντιμετώπιση του θέματος απο την πολεοδομία ? Με πολλές στερήσεις και αποταμιεύσεις κατορθώσαμε και αγοράσαμε πριν από επτά χρόνια, αυτό το κομμάτι γης και τώρα που ήρθε η ώρα να χτίσουμε το δικό μας σπίτι (1η κατοικία) αντιμετωπίζουμε την αδιακιολόγητη άρνηση του 3ου συνιδιοκτήτη. Όπως καταλαβαίνετε δεν θα θέλαμε να αναλωθούμε σε ατέρμονες & αμφίβολες δικαστικές περιπέτιες. Παρακάλω για την συμβουλή σας Ευχαριστώ K. Γ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.