Μετάβαση στο περιεχόμενο

Raniak20

Members
  • Περιεχόμενα

    183
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από Raniak20

  1. 1 ώρα πριν, voodoochile said:

    Καλημέρα! Έχουν και άλλοι πρόβλημα εισόδου στην εφαρμογή του κτηματολογίου για έκδοση ΚΗΔ?

    οκ, μάλλον ήταν προσωρινό πρόβλημα...

    Από την Παρασκευή προσπαθώ και τιποτα.....

  2. Γεια σας,

     

    πρακτορείο τυχερών παιγνίων με άδεια οικοδομης 1971, εμβαδόν 104τμ, θα γίνει τώρα αλλαγη χρήσης, με ποια διάταξη πάει; Και επίσης, αλλαγή χρήσης σε τι πρέπει να γίνει; Κατάστημα ή χώρος συνάθροισης κοινου;

  3. Γεια σας....

    Τα εμβαδά που θα διαιρεθούν με το 1.3 ποια είναι; Το ολικό εμβαδό του κτιρίου μείον τουαλέτες και παρασκευαστηριο ( για ψητοπωλείο ενδιαφέρομαι); Διάδρομοι αφαιρούνται; Για οδεύσεις διαφυγής ή κυκλοφορία αμαξιδίων ΑΜΕΑ; 

  4. Καλημέρα,

    σε καταστημα Υγ. ενδιαφεροντος(ψητοπωλειο με τραπεζοκαθισματα) , υπερυψωμενο ισογειο (+1,40μ) απο το πεζοδρομιο, καθαρου εμβαδου 95τμ, απαιτειται WC ΑΜΕΑ; Και αν ναι, προφανως πρεπει να κανω και ραμπα ή ηλεκτρικο αναβατοριο απο το πεζοδρομιο προς το καταστημα;

     

    Και κατι αλλο.....

    Στο χωρο έχω την κουζινα και τις τουαλετες. Το καθαρο εμβαδο για τον υπολογισμο των ατομων, δεν ειναι το ολικο εμβαδο του χωρου αφαιρωντας αυτους τους δυο χωρους; Η πρεπει να αφαιρεθουν και διαδρομοι για την κυκλοφορια των αμαξιδιων;

     

    Ευχαριστώ

     

  5. Γεια σας !  μια ερώτηση 

    για θερμομόνωση σε  Εξωτερικό τοίχο σε επαφή με τον εξωτερικό αέρα στη ζώνη β θα πρέπει να πάρω σαν μέγιστο U=0,50 ή 0,45 για τα κατακόρυφα δομικά στοιχειά ;

    0.50

  6.  

    Raniak καλημέρα, πρόσεξε την ΤΟΤΕΕ 1, §5.1.2.2
    ---> αν έχεις τοπική αερόψυκτη α.θ. τότε σαν COP βάζεις 0.93*SCOP=0,93*4,2=3,906
    αντίστοιχα πρόσεξε το EER (πολλαπλ. επί 0,60)
    Όσο για κατηγορία αυτοματισμών όταν έχεις πάνω από μία inverter τοπική αεροψυκτη α.θ. θεωρώ ότι ικανοποιείς ναι μεν την απαίτηση της αντιστάθμισης αλλά όχι της αλληλουχίας, οπότε πας κατηγορία αυτοματισμών Δ. (ΠΡΟΣΟΧΗ: Η κατηγορία αυτοματισμών εφαρμόζεται ανεξάρτητα για θέρμανση και ψύξη)
    Παρακαλώ αν διαφωνεί κάποιος ας ας πει την άποψή του.

     

    Δλδ το SCOP, ΕΣ= COP? Και το SEER, ΕΣ=ΕΕΡ?

     

     

    Δλδ, στο θεωρητικο συστημα ψυξης, που στην βοηθεια λεει SEER = 1,7, θα βαλω EER=1.7*0.6=1.02?

  7. Καλησπέρα σας,

     

    Στις περιπτώσεις που αφορούν στο νέο «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον 2», δίνεται η δυνατότητα ανάκλησης του πρώτου Π.Ε.Α. κτηρίου ή κτηριακής μονάδας, εφόσον αυτό έχει εκδοθεί κάνοντας χρήση προηγούμενων εκδόσεων λογισμικού και Τ.Ο.Τ.Ε.Ε., ώστε αυτό να υποβληθεί εκ νέου με την τελευταία έκδοση λογισμικού και Τ.Ο.Τ.Ε.Ε. και να μπορεί να είναι συγκρίσιμο με το δεύτερο Π.Ε.Α. που θα ακολουθήσει.

     

    Σημειώνεται ότι:

    α. Στην περίπτωση που το αίτημα ανάκλησης του πρώτου Π.Ε.Α. κτηρίου ή κτηριακής μονάδας υποβληθεί από τον ίδιο τον ενεργειακό επιθεωρητή που το είχε αρχικώς εκδώσει, η ανάκληση/αντικατάσταση (σύμφωνα με το άρθρο 20, παρ. 1. του ν.4122/2013) του εν λόγω Π.Ε.Α. είναι δυνατή μόνον εφόσον το σχετικό αίτημα συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν.1599/1986 (ΦΕΚ Α΄ 75), του ιδιοκτήτη του κτηρίου ή της κτηριακής μονάδας, με την οποία να δηλώνει ότι επιθυμεί την ανάκληση/αντικατάσταση του εν λόγω Π.Ε.Α. Η υπεύθυνη δήλωση αυτή θα πρέπει να φέρει επικύρωση του γνήσιου της υπογραφής του ιδιοκτήτη από κάποια δημόσια Υπηρεσία.

    β. Στην περίπτωση που

    - είτε ο ενεργειακός επιθεωρητής, που είχε αρχικώς εκδώσει το πρώτο Π.Ε.Α. κτηρίου ή κτηριακής μονάδας, είναι, για οποιοδήποτε λόγο (π.χ. μη οικονομικά ενήμερος, συνταξιούχος κ.α.), ανενεργός,

    - είτε ο ιδιοκτήτης του κτηρίου ή της κτηριακής μονάδας δεν επιθυμεί το αίτημα ανάκλησης του πρώτου Π.Ε.Α. να υποβληθεί από τον ενεργειακό επιθεωρητή που το είχε αρχικώς εκδώσει,

    τότε ο ιδιοκτήτης, δύναται να αναθέσει σε κάποιον άλλον ενεργειακό επιθεωρητή την έκδοση νέου Π.Ε.Α. που να αφορά στο εν λόγω κτήριο ή στην εν λόγω κτηριακή μονάδα και ακολούθως να υποβάλλει αίτημα-υπεύθυνη δήλωση, όπου να δηλώνει ότι επιθυμεί την ανάκληση του παλαιού Π.Ε.Α. (αριθμός πρωτοκόλλου παλαιού Π.Ε.Α.) και την αντικατάσταση με του με το νέο Π.Ε.Α. (αριθμός πρωτοκόλλου νέου Π.Ε.Α.), διότι θέλει να υποβάλει αίτηση στο «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον 2». Η υπεύθυνη δήλωση αυτή θα πρέπει να φέρει επικύρωση του γνήσιου της υπογραφής του ιδιοκτήτη από κάποια δημόσια Υπηρεσία.

     

    Οι ανακλήσεις που διενεργούνται για ένταξη ακινήτου στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον 2» δεν λογαριάζονται για τον έλεγχο υπέρβασης του μέγιστου επιτρεπτού ποσοστού ανακλήσεων.

     

    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΑΚΟΣ

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

    ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

    ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

    ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

    Λ. Μεσογείων 119

    Τ.Κ. 11526 Αθήνα

    • Upvote 2
  8.  

    Επίσης διαμέρισμα που νοικιάζονταν πριν από ένα χρόνο και τώρα είναι κενό  είναι επιλέξιμο?

     

     Δεν βλέπω κάτι  να αναφέρεται στον οδηγό και στα παραρτήματα . Μου διαφεύγει κάτι? Δεν μιλάω για κάτι που μπορεί να είναι προφανές και να μην αναφέρεται αλλά για κάτι που αναφέρεται. 

    Ναι, εφ όσον δηλωνε τα ενοικια και φαινονται στο ε1 τα προηγουμενα δυο ετη. Το λεει στον οδηγο

  9. #Raniak20 διεκοψαν προσωρινα την παροχη για εσωτερικες εργασιες, οι οποιες ολοκληρωθηκαν και τωρα θα μεινουν ξανα εκει. η συνδεση θα ξαναγινει αμεσα, απλως μεχρι να ερθει νεος λογαριασμος φοβαμαι οτι θα καθυστερησουμε αρκετα..

    Γιατί το έκοψαν;

     

    Εν πασει περιπτώσει, ας το συνδέσουν κ κάνουν μετά αίτηση.

  10. @Roukat

     

    Πιάνω το -40% που θέλω. Δεν είναι εκεί το θέμα. Απλά, ήθελα να ξέρω πως είν';ι σωστό να το περνάμε και αν αυτό το αποτέλεσμα είναι λογικό. Εμένα μου φαίνεται παράλογο πάντως....μήπως κάτι δε παιρνω σωστά; Η αλήθεια είναι ότι έχω SCOP 4.2 και το έχω περάσει για COP.

     

    Κι εγώ Γ έβαλα στον αυτοματισμό. Αυτό είναι το σωστό νομίζω.

  11. Σε μονοκατοικια, με λεβητα πετρελαιου (χωρις φυλλο ελεγχου-συντηρησης), θα βάλω κλιματιστικα . Στο σεναριο, μπορω να αφαιρεσω τον λεβητα και να βαλω οτι θερμαινεται μονο απο κλιματιστικα; Ετσι κι αλλιως, θα το καταργησουν το πετρέλαιο...οντως δε θα το χρησιμοποιουν.

     

    Στο σεναριο προκυπτουν τα εξης:

    ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

    ΚΤΙΡΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ 118

    ΥΠΑΡΧΟΝ 558

    ΣΕΝΑΡΙΟ 198

     

     

    Στέκει; Η κατι δε κανω καλα; COP εβαλα 4,2

  12. @ Vagom

     

    Το λ αναφερεται σε διαμερισμα πολυκατοικιας. Εξ ου και λεει ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ. Δλδ, να ξεκοπεις απο την υπαρχουσα κεντρικη θερμανση, και να βαλεις δικη σου, προσωπικη στο διαμερισμα.

    Δεν νομιζω να ειναι για αλλαγη συστηματος θερμανσης σε μονοκατοικια. Παντως, αν βγαλεις για κθ...πετα και ενα λ , να εισαι μεσα

     

    Για τη θερμομονωση....οπωσδηποτε ΕΕΜΚ, βασικα για το ΣΑΥ ΦΑΥ

    • Upvote 1
  13. Rania δεν είναι το κόστος οικοδόμησης , αλλά δεν έρχεται πιο κοντά στον ορισμό '' τρέχουσα αξία '' ?

    Κι εγώ στην αρχή έτσι πίστευα. Μετά που το κυκλοφόρησα λιγάκι μέσα μου, δεν ψάχνουμε την τρέχουσα αξία, αλλά το κόστος οικοδόμησης της.

     

    Πχ 100τμ στην Εκάλη και 100τμ στην κωλοπετεινιτσα, καμιά σχέση η τιμή που δίνει η εφορια. Οπότε,ακόμα κ αν ισχύσει, άδικο θα είναι.

    • Upvote 1
  14. Έχει μια λογική αυτό που λες, από την άλλη η τιμή αυτή δεν έχει να κάνει μόνο με το κτίριο, αλλά και με το οικόπεδο, πχ πόσα πρόσωπα έχει, την τιμή ζώνης κ.α.

    Σε καμία περίπτωση δεν είναι το κόστος οικοδόμησης.

    Θα μπορούσε να αποτελέσει μια βάση αναφοράς παντως

  15. Στα 25.000 δεν ειναι και τα πεα μεσα.

    Σωστα. Αφου το πιανεις το Β ομως εισαι οκ. Το τευχος της ΜΕΑ ειναι η πολυ δουλεια.

    Εννοείς ότι αν πιάνεις το Β δε βγάζεις κανονική άδεια; Μόνο μικρής κλίμακας;

     

     

    Εγώ πιστεύω θα μας βάλουν να συμπληρώνουμε τα έντυπα κ1 κ2 της εφορίας για να βγαίνει η αξια

  16. Εγώ θα το έκανα σαν διαμερισμα. Με τη λογική ότι και οι όψεις είναι κοινόχρηστες, αλλά ένα διαμέρισμα μπορεί να θερμομονώσει τους τοίχους του, αρκεί να έχει τη συγκατάθεση των άλλων.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.